Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Kis foci, ha eddig nem volt elég - magyar "esélyek"

2021. június 22. - Hagrid

Mivel alapjáraton szeretm, így néha kotyogok róla. A tanáriban is ez a legpuhább téma, amitől végképp nem esünk egymás torkának. Szóval elnézést, tudom, hogy a csapból is...

 

A magyar válogatott a portugálokkal kezdett. Aki látta 5 éve is a luzitánokat, tudja, hogy nehezen indítanak. Lényegében 3 döntetlennel léptek tovább a csoport 3. helyén, épphogy megelőzve 2 nem továbbjutó csoportharmadikot, szóval a favoritnak kikiáltott gárda izzadt Izland, az akkor nem túl acélos osztrák és magyar válogatott ellen is. Utána ha nem is hengerelve, de végigverték a nagyokat, a horvát, lengyel, welszi és francia válogatottat és na....hát ők lettek az Európa bajnokok. Most ugyanilyen álmosan kezdtek, bár az eredmény becsapós. 

 

Mi is történt? A meccs utolsó 10 percére a magyar válogatott összeomlott, addig simán tartotta magát, sőt veszélyeztetett is. A vége 0-3, ez van, felébredtek végül, és meglett az előre "kötelező győzelemnek" várt meccs. Ha nincs meg, akkor nyakig ültek volna CR7-ék a kakiban. A németek ugyanis rendesen legázolták őket. A franciák viszont nem voltak elég körültekintőek. Ránéztek az eredményre, látták, hogy 0-3, sablon eredmény gondolták többen. Deschamps eszénél volt, régi róka a szövetségi kapitány és óva intette a csapatát tőlünk. Az más kérdés, hogy ezt a játékosai amolyan kötelező figyelmeztetésnek vették és fél gőzzel mentek ki a pályára. A vége kapkodás, jónéhány francia helyzet, majd Fiola meglepte őket és egy szerencsés egyenlítő góllal mentették a helyzetet. A németek legyőzése után amúgy is érezték, hogy talán pihenhetnek, de nenk meglett a böjtje. Jönnek ugyanis a portugálok, szinte győzelmi kényszerben. 

 

Nézzük lélektani szempontból, mert a foci ebből érdekes igazán: 

Franciák - 4 pontjuk van. Lényegében továbbjutók, de ha kikapnak és a németek pontot vagy pontokat szereznek, akkor bizony a gallok csoportharmadikként mennek csak tovább, ami jó eséllyel azt jelenti, hogy a bivalyerős hollandokat kapják a 16 között. 

Portugálok - 3 pontjuk van, +1 gólarány, ami elég lehet, mert a finnek és az ukránok is 3-3 ponttal és -1, illetve -2 gólaránnyal zártak. Viszont....ha kikapnak, akkor max 1 góllal tehetik, így is csoportharmadikok lesznek, számíthanak a kőkemény (elvileg holland) ellenfélre. Ha meg 2 vagy több góllal kapnának ki, akkor -1 vagy rosszabb gólaránnyal, akkor az ukránok, de akár a finnek mögé is kerülhetnek. Persze más csoportharmadikokat le lehet még előzni....de ez ma meg holnap kiderül, mármint hogy kiket.

Németek - 3 pontjuk van, +1 a gólarányuk. Ha nyernek, 6 pont és minimum csoport 2. hely. Ha döntetlen, akkor  4 pont, szinte biztos csoportmásodik pozíció. Tehát a németek lehetnek a legnyugodtabbak. Ha kikapnak....Akkor a magyarok megelőzik őket, a franciák már most előttük állnak és csak abban reménykedhetnek, hogy a portugálok nem szereznek pontot a gallok ellen. Tehát a németek tudják, hogy vereség esetén jó eséllyel kiesnek, de csoportharmadikként is rághatják a körmüket. 

Magyarok - Egyszerű, mint az egyszeregy. Ha nyerünk, továbbjutunk, hogy milyen helyen, az a francia-portugál meccstől függ. A döntetlen és a vereség csak a kieséshez elég. 

 

Ha ezt nézem, a németek egyrészt hihetik azt, hogy jól állnak és a döntetlen is elég nekik. Ha ezt elhiszik (nem fogák), akkor lehet esélyünk. A baj az, hogy ők is látták a magyar-francia meccset és rájöttek, hogy simán rá is fázhatnak, ha lazázni akarnak. A németek nem hülyék. A franciák ellen szenvedtek, de a portugálok ellen már összeszedték magukat és ez ellenünk sem lesz másképp. Reménykedhetünk, de mivel klassziskülönbség van a két válogatott között, így csodára csak akkor számíthatunk, ha az ellenfél 1. rossz taktikával, 2. nagy mellénnyel érkezik. Ennek ellenére már az eddigi eredményeket sem kell szégyelni, főleg egy ilyen halálcsoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr4216601126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása