Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Másik valóság...

2023. július 19. - Hagrid

Nem újdonság, hogy 2-3 millió Fideszért rajongó honfitársunk alternatív valóságban él.

Ez persze nem magától alakult ki. Ilyen például egy aprócska propaganda, amit a derék kormány dobott ki, hogy magyarázza, milyen ügyes és jó az oktatáspolitikájuk. Íme:

kormanypropaganda1.jpg kormanypropaganda_2.jpg

Hát nem gyönyörű! Én annyira örülök, hogy a Nervtársak ilyen remekül irányítják a közoktatást...

Na nézzük meg picit:

A szabadság 46-ról 50 napra emelkedik. - Ami bármikor csökkenhető, a szabadság alatt behívható tanár és diák is a szünet rovására. Természetesen a 46 is 20 nappal több az átlagnál, de kötött szabadásg, nem lehet akármikor kivenni. Ez eddig kortól függetlenül járt, most viszont kortól függő lesz, kinek hány nap jár. Gondolom, ez vonzza majd a fiatalokat. De nézzük tovább, mert még ez a legenyhébb...

A maximális heti óraszámuk 24 órára csökken. - Kezdjük ott, hogy Fletóék emelték 20-ról 22-re, Orbánék meg amúgy ezt kitolták  22-26-ra, tehát bármikor plusz pénz nélkül lehet 26 megtartandó órája a tanárnak. Most ez lesz 24, ami nem a maximum, hanem a MINIMUM. A különbség az, hogy eddig 26 felett fizettek túlórát - ha egész tanévben csináltad, eseti helyettesítést nem - most 24 felett fognak, hurrá! Ja de a minimum is 24, tehát míg eddig 22 órával már volt teljes tanári státuszod, most csak 24-től lesz...Sejteni lehetett, hogy a tanárhiányt így enyhítik, ez ugyanis közel 10%-os óraszám emelés, ami 5-10%-nyivel kevesebb tanárt igényel. Már az egészségügynél sem működött, ott is minőségromlás lett belőle, hát hajrá... (most abba a banális hülyeségbe nem mennék bele jobban, miszerint sok agyhalott szerint 22-26 óra megtartása heti 22-26 óra munkaidőt jelent...nekem 24 órányi munka általában 32 órányi bent töltött munkaidőt jelent és 8 óra fix home office-t...)

Az adminisztratív terheik csökkennek - Nem. Erre nem is tudok mást írni, szó sincs róla, semmi reform nincsen, pedig pár apróság lehetne, mint a törzslapok nyomtatása kézzel írás helyett, az e-napló azon része, ami nem a tanóráról szól lehetne egyszerűbb és sokszorosítható, tehát sablonok alapján lehetne kitölteni...de mindegy. Ez az a bullshit, amit a kutya sem ellenőriz le a rajongótáborból.

Az átlagbérük 2025-re elérheti a (bruttó) 800 ezer forintot. - Az a vicc, hogy a jól olvasó látja, még ez a legtisztább mondat: ELÉRHETI - ez a kulcsszó. Nem el fogja érni, hanem lehetséges. Talán. Ha Brüsszel...

Na de, ne legyünk igazságtalanok, mi az ami biztos jövőre: Pedagógus 1. kategória: bruttó 410 ezer (nettó 270) , Pedagógus 2. kategória (aki egy évet rászán, hogy egy rakás óravázlatot összeír, meg fotózza a termet és ettől hűűűű de jó tanár lesz) - bruttó 430 ezer (nettó 285). Ez a pedagógusok 80%-át jelenti, van egy maroknyi ped3/mestertanár, és a pezlyakezdők. Ez 2024, ebből nem lesz bruttó 800, ez januártól bő 15%-os emelést jelent átlagban a jelenlegi bruttó 350-370-hez képest. A semminél több, de aki szerint a nettó 270 és 285-től induló 2024-es tanári fizuk tapsot érdemelnek, az inkább mossa meg az arcát, józanodjon ki és gondolkozzon el egy picit.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr118173884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása