Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Miért ,,rosszabb" a transznemű?

2022. július 19. - Hagrid

Egyrészt leszögezném rögtön, hogy szerintem nem az. Nem egy diákom volt, akik 15-16 éves fejjel úgy éltek, viselkedtek, annyira ,,fiús lányok" vagy ,,feminin srácok" voltak, hogy azon csodálkoztam, miért az a besorolásuk, ami. Később tényleg nemet váltottak (akármit is enged a törvény). Nem zavart, úgy éreztem, hogy a természet gonosz tréfát űzött velük, amikor megszülettek és nem, ez nem divat, nehéz döntés és visszafordíthatatlan, tehát ez nem az, amivel a homofób és transzfób társaságok jönnek, miszerint "jajj ezek nem tudják eldönteni, hogy fiúk-e vagy lányok". El tudják, más kérdés, hogy ezt hogy fogadja a társadalom jelentős része.

A dolog apropója nálam két diplomata, történetesen egy amerikai admirális és egy helyettes államtitkár fényképe kapcsán kialakult hisztiáradat volt. 

amgzopx_700b.jpg

 

A két személy közül egyik transznemű, a másik drag queen, tehát átöltöző. Boldogok, elégedettek és merik vállalni magukat. Ha egy híresség vagy politikus coming out-ol a világban, hogy meleg, az emberek többsége csak legyint. Jó, nem az iszlám országokban, de általában véve nem zavarja a többséget. 

Ha azonban egy transznemű vagy drag személy csinálja, akkor megindul a lavina. Amellett, hogy igen, az átlag heteró ember számára a látvány furcsa, itt le is kéne zárni a dolgot. Mi indítja be a gyűlölködést? A fejükben beáll némi zavar. Ezek az emberek letudnák a dolgot azzal, hogy férfit vagy nőt látnak, de itt nyilván nem ilyen egyszerű az egész és kiakadnak. Ha pedig más transzneműek esetén még tetszik is nekik az illető, akkor végképp, hiszen megijednek maguktól. Mert ha eddig gyűlöltél valamit, de észreveszed akár a nyomát is magadban, akkor az nagyon kellemetlen. Kb. mint amikor Imrédy megtudta, hogy zsidó származású felmenője is van. Vagy amikor egy KKK tag talál afro felmenőt 120 évvel ezelőttről. 

Mielőtt azt gondolnánk, hogy valami újdonságról van szó, rögtön kérem a kedves olvasót, hogy picit keressen rá, az 1920-as évek európai (Berlin-Párizs-London-Budapest, igen, a miénk is) és az Egyesült Államok szórakozóhelyeire, világára, éjszakai életére, a revüre, a Jazz korszakra. A felsorolt városokban mindenhol voltak melegek a szórakozóhelyeken, felléptek már akkor is drag queen-ek és élt nem egy férfiként bemutatkozó hölgy is. Sőt, utolsó előtti uralkodónk, Ferenc József kevésbé ismert fivére is meleg volt, aki előszeretettel mutatkozott drag queen-ként. 

03ea657a67707c625d7f11a1fad111a6.jpg

Középkori és ókori példák is akadnak bőven, nem tisztem felsorolni. Visszatérve az admirálisra és a helyettes államtitkárra. Nem akaszt ki, nem érzek semmilyen vonzalmat, két vidám embert látok és örülök, hogy örülnek. Ha a transznemű diplomatát az év nőjének választják (ahogy egy szervezet tudtommal megtette), azt hibának érzem, ahogy azt is, ha nőkkel versengve sportolnak, döntenek világrekordokat lényegében férfi testtel. Ott a szervezet jó döntést hozott, meg kell nézni, meddig fejlődött férfiként és lett transznemű nő, de tény, hogy a legjobb, ha külön kategóriában versenyeznek. Viszont, hogy van egy ország, ahol ha nem is sok, de néhány magasabb pozícióban lévő személy transznemű vagy drag, az zavar-e? Nem, és remélem téged sem. Nem vagyunk egyformák és ez így van jól.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr317886885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leylandi 2022.07.20. 18:40:34

Na, megint egy érzékenyítő bérblog idegen pénzből! Vajon miért éri meg ezeknek minket , egy ilyen peremvidéki, aprócska országot átnevelni? Amúgy semmi baj a transzneműekkel. Azokkal a karrieristákkal van, akik devianciákat hazudnak magukról az érvényesülésük érdekében. Meg azokkal, akik adják alájuk a lovat, mérhetetlenül igazságtalan kvótarendszereket bevezetve. A feltűnési viszketegségükkel van a baj. Persze ezt a blogger is tudja, nem is azért tesz fel hülye kérdéseket. Hanem pénzért. Van az a pénz...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.20. 19:46:39

Rendszeresíteni kellene a heteró büszkeség napját.

Hagrid 2022.07.20. 19:47:15

@Leylandi: várj már, megnézem, utalta-e a Soros Gyurka az érzékenyítő apanázst. :D

Na de vicctől függetlenül, amikor facebook-on több ismerősöm is kibelezné a transzneműeket, akkor ne érezzem úgy, védve ezzel több volt transznemű diákomat is, hogy írnom kell a védelmükben? Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha az írásért pénzt is kapnék. A dolog igen egyszerű, szó sincs feltűnési viszketegségről, ha viszont soha nem hallunk vagy látunk rólunk, akkor csak a gyűlölet és ellenszenv erősödik meg.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.20. 20:06:48

@Hagrid: "ha viszont soha nem hallunk vagy látunk rólunk, akkor csak a gyűlölet és ellenszenv erősödik meg."

Nos, itt van a kutya elásva. Ez az a tragikus félreértés, amely beárnyékolja a nemileg konszolidált és deviáns emberek életét is. A gyűlölet és ellenszenv ATTÓL is erősödhet, ha sokat látjuk a deviánsakat, és sokat rágják a fülünket azzal, hogy ők milyen egész és kiegyensúlyozott emberek. Engem nem azért irritál a szivárványszínű zászló, mert alapvetően utálnám a homokosokat, hanem mert irritálóan a képembe tolják olyan sokszor, hogy azt már önmagában is nehéz megbocsátani. A sokféle "érzékenyítés" tényleg érzékennyé tett, engem már az emlegetésük is zavar. Ha ezt egy kicsit abbahagynák, talán lenne idő egy kis összeszokásra is.

A transznemű egyébként komikus és bizarr, amíg látszik rajta, hogy az. És elég sokáig látszani szokott. A meleg férfi viszont csak gusztustalan. Nem tudom, hogy ezek közül melyik a rosszabb, ahogy a cím fogalmaz, nekem egyik sem tetszik.

CSAKHOGY mielőtt pár szabadságharcos lerohanna, megjegyzem, hogy még a visszataszítóságot sem érzem szükségesnek kimutatni, a furcsálkodást pedig udvariasan lenyelem. Én nem akarom a vesztüket, én csak egy békés egymás mellett élésben reménykednék végre.

Jozef Pockna 2022.07.20. 21:04:30

Sparta csinalta jol ott a Tajgetoszon... Zimbabwabe halomra gyilkoljak a bzikat... semmi baj azzal hogy vki bzi akar lenni. De neki se legyen azzal baja ha nekem nem tetszik.

consul 2022.07.20. 21:04:54

Van, aki Napóleonként, van, aki pumpaként és van, aki féllábúként érzi jól magát. Van, aki az állatokat és van, aki gyerekeket szeret a természet tréfájából. Ja, nem… azok betegek. Szerintem ezek is!

Leylandi 2022.07.20. 21:06:22

@Hagrid: ugyan már, ne mondd, hogy nem érted... hogy a transznemű diákjaid védelmére rohadtul nem ez a kép alkalmas, az amerikai erőszakos hittérítés két felkent papja! A baj ezzel az, hogy számotokra nem az a fontos, aminek annak kéne lenni, hogy valójában a baloldali egy kiváló gyermekorvos, hanem hogy akkora szent tehén ő, hogy miatta még egy képviselőt, Jim Bankset is agyagba döngölt a twitter. És tudod, mi a legeslegnagyobb baj ebben? Hogy pusztán azért, mert a képviselő ki merte mondani, hogy ez egy férfi, kitiltották. Véleménye, elvileg joga van hozzá, és ami sárga, hápog, és úgy néz ki, mint egy kacsa, az kacsa. De nem, a renitenseket annak a beteg társadalomnak ki kell tiltania, meg kell aláznia, meg kell semmisítenie, pusztán mert egy szent tehénről mondott véleményt, és mindannyian tudjuk, hogyha fehér hetero férfiakról mondott volna bármit, akkor faszt se érdekelné, ha meg fekete transzneműekről, akkor ki is herélték volna. Ez a POFÁBATOLT rohadt kötelező kivételezés, amivel a lehető legrosszabbat lehet tenni a transzneműekkel, és amivel ROSSZAT TESZEL TE IS a transznemű diákjaiddal, ha ezeket az amcsi kormány "díszc.gányait" (amivel ugye kormányok szokták az adott réteg felé érzett utálatukat leplezni, hogy lámlám, szeretjük mi ezeket, hiszen egyet belőlük felkaroltunk - közben persze a többi hárommilliót pont lesz.rják) teszed az osztály elé követendő példaként. Tudod... A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, így minden akaratod ellenére is szarul csinálod a jót, szerintem. Vajon elmondtad nekik, hogy ez az ember egy kiváló orvos, vagy igazából nem tudtad (nem is érdekelt), mik is a valódi érdemei, amik miatt igazából rá kellett volna szolgálnia a kinevezésre? (Nyugi, költői kérdés volt. Nyilván szerinted is azért KELLETT kinevezni őt, mert transznemű.)

Hagrid 2022.07.20. 21:12:38

@Androsz: mivel úgy nőttél fel és éltél le X évet, hogy alig láttál homoszexuálisokat és transzneműeket, így jobban kiakadsz és nevezed őket itt bizarrnak és gusztustalannak. Ezzel szemben sok országban Európában és amúgy nálunk is a fiatalabbak (max 40-es éveik elején járók vagy 30-as és 20-asok) már egész másképp látják, mint te. Számukra ez magánügy, az ő dolguk, hogy ki kibe szerelmes, sőt, tudják azt is, hogy sokan mennyire utálhatják vagy utálkozhatnak a homoszexuálisok kapcsán. Na most, ha látok egy idősebb nőt egy fiatalabb férfival vagy egy fiatal nőt egy idős férfival, nem indul meg bennem semmi undor vagy gyűlölet, mert nem érdekel és nem is kezdek agyalni azon, hogy milyen lehet, amikor ők szexelnek. Akkor miért tesszük ezt a homoszexuálisok kapcsán? Érdekes, hogy két nő szexuális együttléte bezzeg jóval nagyobb elfogadással bír... Mindegy, a lényeg, hogy ha nem azon kattogna egyesek agya, hogy de undi, hogy két férfi egymással él és egymást szereti, akkor nem lenne semmi gond. Szép apránként amúgy is elül ez az egész vihar a biliben, az emberek pedig megszokják mások életét, a szomszédaikat, ismerőseiket, végül már a többség a vállát sem rándítja. Persze az idősebbek számára, mivel "89 előtt ilyet nem láttunk" az érvük és tény, hogy a "drága jó Kádár rendszer" miatt azt hiszik, ezek az emberek nem is léteznek, így le vagyunk maradva. Még.

Hagrid 2022.07.20. 21:14:53

@Jozef Pockna: Senkit nem érdekel, hogy kinek mi tetszik, amíg ez verbális vagy tettleges bántalmazásba nem megy át. A Taügetosz egy legenda, azóta százszor cáfolták, ráadásul a legenda szerint semmi köze nem volt a homoszexuálisokhoz. Zimbabwéban nőket erőszakolnak meg nagy számban, az aids a hetero felnőttek körében a világ élvonalába repíti őket, de jah, biztos mintaország. :D

Leylandi 2022.07.20. 21:18:46

@Hagrid: "le vagyunk maradva"??? Tehát szerinted EZ a haladás, amit követnünk kéne:
www.origo.hu/nagyvilag/20220718-dobbenet-at-kellett-szallitani-egy-transznemu-foglyot-miutan-teherbe-ejtett-ket-not-a-noi-bortonben.html?utm_medium=Social&utm_campaign=Origo&utm_source=Facebook#Echobox=1658130214
Na EZT a gyilkos állatot bezzeg nem tiltotta le a Twitter.
Most ezt kérlek ne vedd sértésnek, de te is beteg vagy... Nem úgy, de beteg...

Hagrid 2022.07.20. 21:26:46

@Leylandi: A bejegyzésben két dologra utaltam, azon a tényen kívül, hogy ez a két ember transznemű/drag. Az egyik annak a visszássága, amikor a képen szereplő személyt az év nőjének választják, a másik a transznemű versenyzők nőkkel szembeni szerintem is jogosulatlan előnye. Mindkettő megjegyzésem arról szólt, hogy bár kiállok a transzneműek mellett, hogy éljenek boldogan, ne bántsák őket, stb, mégsem értek egyet a velük szembeni kivételezéssel. Nem, egyáltalán nem örülök annak, ha valakit (pl Banks) egy ilyen megjegyzésért vagy Rowlingot hasonlóért szétszedik. Ez a poszt nem erről szól, bár amúgy érik bennem egy ilyen is, mert korábban is ekéztem már a cancel culture-t, és nem árt most is, mert ez tényleg egy veszélyes, szélsőséges (szélsőbal) eszme, irány vagy csak fertőzés. Azért hadd legyen ez a poszt most csak egy témájú, hagyjuk a cancel culture fikázását mondjuk a következő bejegyzésemre és most hadd menjek neki a gyűlöletáradatnak és az alt-right-nak is, ha lehet. Ami a két fenti ember munkásságát illeti, az admirális Levine nem ma kezdte a pályafutását, sok évtized alatt bizonyított és akkor még nem tudták róla, hogy meleg. Rejtőzködő volt, mint sok amerikai, családja is lett és idős fejjel vállalta azt, amit addig nem mert. A mellette álló tisztviselő, a helyettes államtitkár atomenergetikai mérnök és ő sem ma kezdett foglalkozni azzal, amiben kiemelték. Kivételeztek volna vele? Lehet, bár ő az egyetlen a kormányban, ráadásul ő is csak egy a sok államtitkár, pardon még annál is több helyettes államtitkár közül, szóval nem egy hú de kiemelt szereplő. Ha ma Magyarországon google nélkül megnevezel egy helyettes államtitkárt, akkor megemelem a kalapom (kivéve ha ismerősöd). Amerikában az államok kormányzóit jobban ismerik, mint a kormány egyik helyettes államtitkárát, szóval azért hanyatt nem esek ettől a pozíciótól. Összefoglalva, szó sincs arról, hogy ki kell emelni bárkit a szexualitása, származása miatt. Pozícióba csak szakértelemmel, végzettséggel kell kerülnie embernek és kész. A posztom pedig nem azt boncolgatta, hogy a helyettes államtitkár (gondolom a 70 körüli admirális nem téma) miért lett az aki. Nyilván lettek olyan kapcsolatai, hogy ideáig jutott. A cancel culture-t tegyük most másnapra és egyelőre azt próbáljuk elérni a mi régiónkban, hogy ne lincselni akarják a hasonló személyeket.

Hagrid 2022.07.20. 21:28:52

@Leylandi: Ne felejtsd el, hogy transznemű úszó állított fel világrekordokat a nők között. Igen, mind ez, mind a te példádban szereplő visszaélt valamivel. Nem mellékesen ezek szándékkal mondták magukat transzneműnek, sok közük más transzokhoz nyilván nincs. Tehát ha van egy szar, kijátszható rendszer, amiben néhányan visszaélnek, akkor ekézzük szépen a transzneműeket. Na nem...

Leylandi 2022.07.20. 21:39:25

@Hagrid: "Tehát ha van egy szar, kijátszható rendszer, amiben néhányan visszaélnek, akkor ekézzük szépen a transzneműeket."

Ebben eltér a véleményünk. Szerinted ezek apróbb hibák. Szerintem pedig az egész erőszakos kivételezősdi kontraproduktív (pont, mert erőszakos), és a jelenségek rendszerszintű tévutat bizonyítanak. NEM ÍGY, nem erőszakkal, kitiltással kell elfogadtatni a transzneműt! Hanem annak bemutatásával, hogy ő éppolyan, mint bármelyikünk, és ugyanolyan hasznos tagja tud lenni a társadalomnak, mint mások, nem azért, mert kivételeznek vele, hanem mert valójában nem más, mint a többi ember! Na ezt az üzenetet nem látom sehol! Mert a ti szándékotok nem a transzneműek segítése, hanem a hepaj. Hogy megtehetitek az átlagpolgár idegesítését, és ezt mosolyogva állnia kell a fasz másik végén, különben meg lesz kövezve és ki lesz tiltva.

Leylandi 2022.07.20. 21:46:56

@Hagrid: ismételten felhívnám figyelmedet a cikkre: "A Twitter-oldalára zavarba ejtő képeket és üzeneteket posztolt Minor: egyikben kifejti, hogy ő egy nő, egy börtönben ülő fiatalkorú jogvédő, egy másikban pedig kifejti, hogy átszállították egy női börtönből egy férfi börtönbe"
Szóval ŐT A TWITTER NEM TILTOTTA KI, ellentétben a szenátorral. Na erre mondd, hogy csak egy kisebb hiba egy amúgy jó rendszerben! Az "aprócska" twitter, aki amúgy kezében tartja egész amerikát!

Hagrid 2022.07.20. 22:12:00

@Leylandi: " Hanem annak bemutatásával, hogy ő éppolyan, mint bármelyikünk, és ugyanolyan hasznos tagja tud lenni a társadalomnak, mint mások, nem azért, mert kivételeznek vele, hanem mert valójában nem más, mint a többi ember! "

Ebben egyet értek.

"Mert a ti szándékotok nem a transzneműek segítése, hanem a hepaj. Hogy megtehetitek az átlagpolgár idegesítését, és ezt mosolyogva állnia kell a fasz másik végén, különben meg lesz kövezve és ki lesz tiltva."

Ez jött át a fenti posztból vagy előttem egy portland-i woke egyetemista oldalát olvastad és egy lapra tettél vele? Mert nem igazán vágom, hogy a posztom, miben lett "hepaj" vagy "idegesítés". Próbáltam rávilágítani történelmi példával is, hogy ez nem új és nem is különösebben ritka dolog és pont. Miért született meg a poszt? Mert az admirális és a helyettes államtitkár megjelenése egy párizsi konferencián nem kis indulatot váltott ki. Nem arra figyelt a sajtó egy része, hogy mikről beszéltek, mi volt a tárgyalás célja, hanem arra, hogy két transz és fúj. Én ennek a mentalitásnak az elítélésénél messzebbre nem mentem. Persze kívánhatjuk azt, hogy a transz tiszt/tisztviselő bújjon barlangba, de ha netalán tényleg jó munkát végeznek, akkor mi a gond? Hogy le lettek fényképezve? Nem mondom, létezik a jelenség, amit nem ritkán - én is - pl a Netflix és Hollywood orra alá dörgölünk, amiről írtál a kivételezés és ez nem jó, nem így kéne működnie. Az afro színészek esetében is, az helyes, hogy kapnak szerepeket, de ha VIII. Henrik vagy Anne Boleyn szerepét játsszák el, az visszás természetesen és nem kevés vitának ad alapot.

Hagrid 2022.07.20. 22:14:27

@Leylandi: Az államokban a felnőtt lakosság alig negyede figyel valakit Twitteren. Nem mondom, hogy jó a policy, amit ez a cég követ, de hogy Amerikát a kezében tartja az erős túlzás.

Leylandi 2022.07.20. 22:21:52

@Hagrid: "mi a gond? Hogy le lettek fényképezve?"

Többször nem írom le, hogy egy fotó az ország, a hatalom "díszc.gányairól", akiket MUSZÁJ szeretni, miért ártalmas magára az ügyre, és miért baj,ha te is ezen keresztül akarod elfogadtatni őket. Sztem azóta te is rájöttél. Ahogy arra is, hogy ha a twitter-típusú véleményterror nem lenne, a fene se foglalkzna a transzokkal, vannak, és kész. A provokáció viszont felhergeli a népet, és ezt a provokátor pontosan tudja.

Hagrid 2022.07.20. 22:33:48

@Leylandi: Nem tudom, milyen célból készítették, még azt is elhiszem, hogy az adott kormány kirakatnak szánta, hogy nesztek, nálunk vannak ilyen emberek is. Az érme másik oldalát nézve, ha nem lenne felháborodás, utálkozás, akkor a vélt provokáció sem érne célt, nem? Szerintem egy ilyen fotó inkább teszt, hogy a világ általában hogyan reagál. Ha leszarnánk egy fotót, akkor lenne az igazi és akkor a twitternek sem lenne oka keménykedésre vagy hasonlóra. Lenne, aki mosolyog a képen, lenne akinek nem tetszik, mert a vallása elítéli, de leszarná. Attól, hogy valamit nem látunk, nincs sem fotó, sem cikk, attól még nem lesz jobb. Én örülnék a legjobban, ha neked lenne igazad és tényleg leszarnák a transzneműeket vagy a homoszexuálisokat, de sajnos nem így van. És ott sem, ahol pl. ilyen fotó el sem készülhet, mert megkövezik (Szaúd-Arábia) börtönbe zárják (Irán, Oroszország) az érintetteket. A világ nem csak Kaliforniából és twitterből áll, a nagyobb felén a másik véglet a jellemző. Nem mondom, hogy a fotó segít vagy ront a dolgukon, de barlangba zavarni őket sem megoldás. Akkor sem, ha egy fotónak pl politikai célja van, lehet, hogy az volt, erre nincs rálátásom.

Ambiorix 2022.07.20. 22:42:04

Milyen admirális? Milyen helyettes államtitkár? Szerintem ezek a szovjet bohócok a Fővárosi Nagycirkusz fergeteges műsorából, 1984-ből, mennyit nevettünk rajtuk.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.20. 22:44:24

@Hagrid: "Az államokban a felnőtt lakosság alig negyede figyel valakit Twitteren. Nem mondom, hogy jó a policy, amit ez a cég követ, de hogy Amerikát a kezében tartja az erős túlzás."

Itthon egy nagy kereskedelmi televízió cigánykereket hány boldogságában, ha minden tizedik ember őket nézi. Minden negyedik amerikai figyeli a Twittert? Ez bizony elég komoly befolyásnak tűnik.

"Számukra ez magánügy, az ő dolguk, hogy ki kibe szerelmes"

De akkor nekem miért kell tudnom róla?! Ki a tököm mondta nekik, hogy álljanak ki és vallják meg, mifélék? Szarok rá!

Ha valami olyan természetes lenne, mint ahogy a prédikátorok mondják, akkor nem kellene érzékenyíteni, hanem mindenki napirendre térne fölötte és kész. Nem természetes, és ezt jó lenne már nekik is elfogadniuk. Nem bántjuk őket, ez valóban természetes, de ne legyek köteles azt mondani, hogy ez direkt így frankó, sőt, még szeretnem őket se legyek köteles. Ha egy rappert utálhatok, egy képviselőt utálhatok, akkor egy buzit is utálhassak. Magamban, ha másképp nem. Ma csak azért nem büntetik a ki nem mondott buziutálatot, mert technikailag nincs megoldva, egyelőre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.21. 00:48:15

@Hagrid:

Nem a vita lényeges eleme, de hadd válaszoljak.

"Érdekes, hogy két nő szexuális együttléte bezzeg jóval nagyobb elfogadással bír..."

Talán azért, mert két nő együttléte nem olyan gusztustalan, mint amikor két férfi seggbe kúrja vagy szopja egymást. Ezt az egészséges érzésű emberek undorítónak érzik. Ez az undor bennünk van, egy heteró valszeg ezzel születik.

Az is benne lehet, hogy egy női pár mindkét tagja általában megmarad nőnek az aktus során. Férfiaknál ezzel szemben az egyik vagy mindkét fél nőként viselkedik (felláció vagy anális befogadás), márpedig ösztönösen viszolygunk attól, ha egy férfi nőként viselkedik, ha nem férfias, ha viselkedése ellentétes a nemi jellegével.

Mellesleg ez a férfias nők esetében is taszító.

som tam 2022.07.21. 06:00:22

Nem a transzneműség bosszant ebben a képben, hanem annak kihangsúlyozása. Ha egy pozíció betöltésének a nemi irányultságot hangsúlyozzák, akkor az propaganda, esetleg a diszkrimináció gyanúja is felmerül. Ezeket a pozíciókat a legkompetensebb személyeknek kene betölteniük, nem pedig szín és nemi irányultsági kvóta alapján. (Lásd ugyanennek az adminisztrációnak a teljesen inkompetens szóvivőjét!)
Az öltönyös megjelenés az üzleti és politikai életben éppen az egyen semlegességét hangsúlyozza, nagyjából egy kaptafára épülő “egyenruha”. Aztán megjelennek a nők, akik “bedobják a cicit”, “ szexin” öltöznek - ami nagyon jol nez ki, - de ezzel felrúgták a semleges öltözködés szokását. Persze, ha megbámulod, akkor az mar a te hibád, hiszen nincsen jogod oda nézni, ahova akarsz. Elvégre szabad ember vagy. Ja! Vagy mégsem! Mindegy, nem ugy nez ki, hogy a mai napig a társadalom helyre tudta volna tenni ezt a húzást. Aztán most transzok rúgják fel a semlegesség szokását, férfi körömcipőben es miniben. Na ezt pedig végleg nem rakta helyre a társadalom! És egyáltalán mi a túrónak kell ezt hangsúlyozni? Kit erdekel? Egyebkent is a szexuális orientáltság magánügy. Kezeljük is ugy! Egy nőt nem bámulhatok meg az utcán, mert az zaklatás, de feltétlenül tudnom kell róla, hogy leszbikus? Menjenek a francba! A magánügyet kezeljék diszkréten, a személyi szabadságot meg tiszteljék. A kompetenciát igénylő pozíciókban pedig ne az élet intim oldalát hangsúlyozzák, mert nem odavaló!

DFK 2022.07.21. 06:37:53

A baj a képmutatással és a kettős mércével van.
Ugye a szexualitás, az orientáció magánügy. De csak addig, amíg az nem valamiféle másság. Mert akkor az előny, egyfajta védőfal.
Baromira leszarom, hogy ki meleg, ki nem. De az, hogy még ünnepelni is kell őket, az sok. Az, hogy egyes multinál "érték" a másság és kötelező tapsolni neki, az több mint sok. Az, hogy a filmiparban leplezetlen a propagandájuk, az már gyomorforgató.
Nem, nem a képpel van a baj. Azzal van a baj, hogy azon lárványosan nem 2 köztisztviselő van, hanem 2 más szexualitású.

gigabursch 2022.07.21. 07:04:26

Azért a bloggernél komoly bajok vannak.

Ami a neten megy az nem hisztiáradat, hanem egészséges ön és társadalom védelem.
Aki meg ezeknek az emberi mivoltát vesztett szörnyeknek a pártját fogja - és még ideológiát is teremt hozzá -, nos az emberiség ellenes cselekedet követ el.

gigabursch 2022.07.21. 07:07:42

@Hagrid:
Ez evolúciós zsákutcákért ne legyen már kötelező rajongani.

Nem kéne a hülyeséget megmagyarázni!

gigabursch 2022.07.21. 07:34:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én elég rendszeres megtartom!

@Androsz:
+1, az összes többire is

@Leylandi:
+1, az összes többire is

@Ambiorix:
+1

@consul:
+1

Kubszrok Hadnagy 2022.07.21. 08:39:34

Azert _rosszabb_ mert imadni _kell_. Elmegyek itt Gutmenschistanban a bankba, hogy befektessem a penzem. Az ugyan lehetetlen, mert itt a bankok semmi olyasmit nem ajanlanak, mar evek ota ami minimalisan is erdekes lehetne. Viszont az ajton, az ablakon, az asztalon matricak, zaszlok, prospektusok, leafletek, TÖMEGE hirdeti hogy ök bzony toleransok, es tamogatja a szivarvany honapot. Hamarosan a benzinkutnal is ugyanez lesz. Kurvara irritalo.

Hagrid 2022.07.21. 09:30:07

@Ambiorix: Ok boomer. Amúgy rákeresel a névre és megtalálod őket, végzettség és hivatás szerint. A szovjet cirkuszt meg csak te sírod vissza.

Hagrid 2022.07.21. 09:34:30

@Androsz: "Itthon egy nagy kereskedelmi televízió cigánykereket hány boldogságában, ha minden tizedik ember őket nézi."

A twitter nem tévé, nem ugyanazt nézi mindenki, hanem sokezer színészt, zenészt, celebet és politikust. Tehát nem arról van szó, hogy 70 millió amerikai a Pride-ot követi vagy az elnököt, hanem ennek a töredéke, ráaásul nem túl intenzíven.

"Ha valami olyan természetes lenne, mint ahogy a prédikátorok mondják, akkor nem kellene érzékenyíteni, hanem mindenki napirendre térne fölötte és kész."

Nem gyakori jelenség, nem is a legtermészetesebb, de ahol már megszokták az emberek, ott nincs szükség érzékenyítésre. Nálunk a Kádár rendszer alatt kuss volt, most meg mindenki néz nagy szemekkel, hogy "úristen". Amúgy a homoszexuálisok kapcsán már jobban állunk, de a transzoknál még nem.

Hagrid 2022.07.21. 09:36:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyrészt örülök, hogy végre nem számolgatós kommenteket látok. Másrészt ki a búbánat foglalkozik azzal, hogy más párok mit dugnak és hova? Vagy soroljam a leszbikus nők praktikáit? A legegyszerűbb lenne nem heteró és meleg párok szexuális életéről gondolkodni, hanem mindenkinek a sajátját rendben tartani és akkor már csak azt látnánk, ahogy két ember, férfi/nő, férfi/férfi, nő/nő szereti egymást és boldogan együtt él.

Hagrid 2022.07.21. 09:38:04

@som tam: Mindkét személy rátermett. Az idősebb már évtizedes múlttal bizonyított, a fiatalabb diplomás szakértő. Emellett azzal kampányolnak, ami fontos nekik. Más a zöldpolitikával, más a cancel culture ellen és más a jogaik mellett. Mind rendben van.

Hagrid 2022.07.21. 09:38:51

@DFK: 1. nem kell ünnepelni. 2. a konferencián részt vettek és mellette feltettek egy kampányfotót egy más témában. Rettenetes...

Hagrid 2022.07.21. 09:39:53

@Kubszrok Hadnagy: Nem kell imádni. A cégek meg többnyire álszent módon belemennek minden reklámba, de ez már az ő hibájuk.

sírjatok 2022.07.21. 10:43:05

Akinek nem tetszik, hogy egy nő az admirális, az bekaphatja a faszát, ennyi!

szekertabor · provo.blog.hu 2022.07.21. 11:27:05

Számomra elsősorban az bizarr, hogy egy olyan ember elemzi a heterók transzneműek iránti "gyűlöletét", aki saját bevallása szerint ilyet nem érez. Vagyis a levegőbe beszél. Ez számomra inkább tűnik a szokásos jóemberkedők felsőbbrendűség kinyilvánításának, mint tényleges tapasztalatok tárgyilagos vizsgálatának.
Ami a képeket illeti, a lényeg nem az, hogy az ellentmondásos ruhájú személyek milyen szexuális vonzódásúak, hanem hogy a megjelenésük szándékosan provokáló. Tehát itt nem arról van szó, hogy átlagos megjelenésű emberek a nagy átlagtól eltérő módon vonzódnak a genetikailag azonos neműekhez. Nem is arról, hogy valaki nem tehet arról, hogy hogyan néz ki, vagy hogyan viselkedik (kulturális különbözőség, bőrszín, fogyatékosság, baleseti végtaghiány, kemoterápiás hajhullás, stb. miatt). Ezek ugyanis vagy nem érdekelnek vagy igyekszem elfogadni. De ha valaki szándékosan úgy öltözködik, sminkel, viselkedik, hogy ezáltal nem koherens, hanem ellentmondásos üzeneteket küld a (genetikai vagy képzelt) neméről, akkor az teljesen indokolt és legitim viszolygást vált ki másokból. Azt aratják, amit vetettek.

Ambiorix 2022.07.21. 12:34:41

@Hagrid:
Viccet nem érteni, cicafiú?
Sajnos nagyon is jól tudom, ki ez a két anyaszomorító madárijesztő, és masszív hányinger kerülget tőlük. Persze, kinek mi. Ha ügyes leszel, lehetsz még hajós inas az admirális bácsinéninél, szóval csak hajrá.

som tam 2022.07.21. 13:41:18

@Hagrid: Sajnos nincsen rendben. Egyreszt a "diplomas szakerto" igy onmagaban nem sok, de ez nem is lenyeg. NEM! Ne kampanyoljanak azzal, amivel akarnak a szakmai teruletukon! Fokuszaljanak a szakmara es annyi! Ha a privat eleteben lofasz van a seggeben, engem nem erdekel, de mindennek megvan a helye es ideje. Senki nem venne jo neven, ha egy heteroszexualis feher ferfi peldaul azzal kampanyona az o poziciojaban, hogy minden nonek be akar akasztani. Es ez jol is van igy.
Amikor az asztrofizikusnak nyilvanosan bocsanatot kellett kernie pusztan az inge miatt, akkor a kutyabaszassal ne kampanyoljon senki a szakmaja menten!
www.theguardian.com/science/2014/nov/14/rosetta-comet-dr-matt-taylor-apology-sexist-shirt

#szájbergyerek# 2022.07.21. 13:56:55

Ahogy mondani tetszik: "a természet gonosz tréfát űzött velük".
Szóval nem kellene úgy tenni, mintha ez normális volna.
Rendben, vannak ilyen csodabogarak. Régen is voltak ilyenek de ez nem indok vagy érv semmire.

Az irántuk érzett ellenszenv leginkább annak köszönhető, hogy már nem tartják otthonuk négy fala között a másságukat, hanem szándékosan, már-már irritálóan és egyre erőszakosabban nyomulnak, mintha az valami különleges, példaértékű dolog lenne.
Az igazán szomorú pedig az, hogy ennek teret engednek, támogatják és bátorítják őket, aminek hatására még inkább követelőznek és ettől még kevésbé lesznek rokonszenvesek.
Pedig csak annyi volna a dolguk, hogy keresnének egy másik hasonszőrűt és élnének boldogan de úgy látszik nekik ez már nem elég.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.21. 14:20:40

@Hagrid: "A twitter nem tévé, nem ugyanazt nézi mindenki..."

A twitter olyan tévé, amin mindenki mást néz, de a reklámokat és ajánlókat a twitter adja hozzá. Ez a hatalom. A rendes tévéket sem nagyon érdekli a tartalom, a műsor, az csak azért fontos valamennyire, hogy legyen elég néző a reklámokra. Bármit hajlandóak leadni, elkészíteni, ha az növeli a nézettséget, és ha egy műsoron gondolkodnak, nem az foglalkoztatja őket, hogy az a műsor jó-e, hanem hogy mekkora nézettség várható tőle. A twitternek már óriási a nézettsége, a facebooknak, tiktoknak is, és a megragadott tömeggel azt etetnek meg, amit csak akarnak. Le lehet rázni a paranoiát, de annyi tény, hogy ezek kezében igazi hatalom van.

"Másrészt ki a búbánat foglalkozik azzal, hogy más párok mit dugnak és hova?"

Megfigyelésem szerint ez igen kevéssé foglalkoztatja az embereket. Egy homokost látva én sem ezen gondolkodok. Én ugyan viszolygok egy anális közösülés természetes problémáitól, de a dolog nem foglalkoztat. Egy homoszexuális férfi a szememben attól lesz az, ahogy kinéz és ahogy viselkedik. És ez az, ami taszítani tud. A másik, egész társadalmakat megmozdító probléma: a deviánsok valamiért nagyon rástartoltak a gyerekekre. És látványosan megsértődnek, amikor a felnőttekben a természetes védelmező ösztön beindul. Ez a sunyiság idegesítő, a hozzá csatolt ijedős sértődősködés pedig dühítő. És semmi köze nincs ahhoz, hogy a deviánsok maguk hogyan élnek, mert azzal valóban kevesen foglalkoznak.

inebhedj - szerintem 2022.07.21. 14:27:08

Szerintem mellékvágányra tévedt az elemzés, valójában exhibicionizmusról és polgárpukkasztásról van szó (ahogy mondjuk a tarajos punkoknál), ezeknek épp az a célja, hogy tolakodóan váltsanak ki indulatokat, ezt pedig elérték (ahogy mondjuk T. Gabriella falusi rittyentős ájtatossága két félakt között épp ilyen exhibicionista polgárpukkasztás, és épp ennyire tolakodóan vált ki indulatokat).

Szóval köze nincs ahhoz, hogy a kép bármelyik szereplője vagy a kritikusok bármelyike hogyan, mikor, hol, kivel szeret szexelni, vagy milyen trükkökkel tudja felkorbácsolni a libidóját, illetve, hogy erről másoknak van-e, és mi a véleménye.

Kubszrok Hadnagy 2022.07.21. 14:42:10

" de ahol már megszokták az emberek, ott nincs szükség érzékenyítésre."

Ilyen hülyeseget csak az mond aki meg turistakent sem volt nyugaton. Egetrengetö hülyeseg, eppen forditva van. Ahol az emberek mar megszoktak, na pontosan ott dübörög a turbo erzekenyites ezerrel. Es minel inkabb megszokjak, annal inkabb dübörög, hiszen at kell törni az ingerküszöböt.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.21. 15:32:52

@Kubszrok Hadnagy: Korábban @Hagrid: azt mondta, hogy nincs SZÜKSÉG az érzékenyítésre. Ettől még lehet, hogy van érzékenyítés, szükségtelenül.

Az érzékenyítőknek, ahogy te is kifejted, nem az a célja, hogy az emberek megbékéljenek a deviánsokkal. Át akarják törtni az ingerküszöböt, indulatokat akarnak kelteni, általam nem értett céllal. Keresik a konfrontációt. Ez velük a baj.

GyMasa 2022.07.21. 16:52:43

@Androsz:
"...általam nem értett céllal. "
Két céljuk van:
- a saját "fontosságukat kihangsúlyozni
- Provokálni, és a provokáció eredményeként zaklatott transznemüeket példaként felhasználni a saját fontosságuk/ a téma szükségességének további napirenden tartásának a bizonyítására...

Emlékezzünk csak rá:
20 éve még szó sem volt arról, hogy egy transznemü férfi egy olimpián a nök között induljon el.
Pedig a transzok sokkal régebb óta velünk vannak...
Akkoriban nagyon egsyszerü volt a világkép..
VOltak férfiak, meg nök.
Meg voltak heterok, biszexek és homok.
Érdekes, hogy akkor ezekkel a kategóriákkal le lehetett (és most is le lehet) minden egyes embert egyértelmüen írni.

som tam 2022.07.21. 17:24:49

@GyMasa: A borzaszto az, hogy ezen a magas szinten, ebben komoly pozicioban nincsen helye az ilyen celoknak. Ezkenek az embereknek annyira fontos a munkajuk, hogy ilyesmire egyaltalan nem szabadna semmifele energiat es figyelmet pocsekolniuk. Masoket sem! Meg egyaltalan! Mi koze van a kutyafetisnek a munkahelyebol adodo feladataihoz? Mert a munkakorevel kapcsolatos dolgok erdekelnek minket, nem a maganelete. Tiszteletben tarthatna az embereket.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.21. 18:05:04

@GyMasa: "20 éve még szó sem volt arról, hogy egy transznemü férfi egy olimpián a nök között induljon el."

Volt egy Semenya nevű néger futónő, akinek a férfiasságát még a sajtó is felemlegette, foglalkoztak is a biológiai nemével, évekkel később kiderült, hogy XY kromoszómái vannak. Azt hiszem, volt olyan eredménye, amit megsemmisítettek. Ma, a progresszív véleményterror idején a szakmai hírnevét, a becsületét kockáztatá az, aki szót emel egy férfias nő ellen, még olyan sportágakban is talán, amelyek nem fogadják el azt a varázsszót, hogy "nőnek érzem magam".

Ezt a kromoszóma-dolgot már akkor sem értettem. Valamikor a 70-es években bevezették az olimpián az ún. szexvizsgálatot, ami a gyakorlatban a nemi kromoszómák ellenőrzését jelentette, de persze a Ludas Matyi meg talán a Parabola sokat poénkodott vele, pikáns rajzocskákkal. Én azt hittem, hogy ez a dolog egyszer s mindenkorra el lett intézve, azóta is ellenőrzik a sportolókat, mi sem természetesebb. Erre kiderül, hogy Semenya ügyében nagy ügyesen újra fel kellett találni a régi módszert.

GyMasa 2022.07.21. 20:04:27

@som tam:
Jaja, amikor Sleepy Joe kinevezte ezt az Izét erre a posztra, akkor beszéltük is a haverokkal, hogy vajon hogy tárgyalna ez mondjuk egy tálib küldöttséggel...
Meg, hogy mekkora lenne az esélye, hogy még a repülőtéren megkövezik...

GyMasa 2022.07.21. 20:08:23

@Androsz:
Az a baj, hogy ezek a regresszív balosok tudatosan összemossák az ilyen genetikai rendellenességben szenvedőket az amúgy, (testileg) makk egészséges, csak magukat FEJBEN nőnek képzelő Izékkel...
Ja, és annak ellenére, hogy ez az úgynevezett feministák harca, jelenleg pont a nők szívnak a feministák legújabb "eredményei" miatt.
Lásd a nagyszerű transznemű ketrecharcost, aki szó szerint pépesre verte a biológiailag is nő ellenfelét a meccsükön.
Egyetlen nőnek sincs esélye ellenük...

gigabursch 2022.07.21. 22:11:36

@GyMasa:
Max egy jóindulatú, csavargatásnak induló hereletépés.

ez a nevem senki 2022.07.23. 00:37:05

énis tranx vagy
ok naés ír
így
kedd
jetek
fiúból ffi lett
em
süti beállítások módosítása