Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Jobboldal?

2021. június 15. - Hagrid

Aki ismer, tudja, hogy nem izgatnak az ideológiák és a beskatulyázások. Volt, hogy balos ismerős mondott fasisztának, mert azt mertem mondani, hogy az erdélyi magyar nem "rom...cig..." és elég fura, ha ilyen kijelentés után másnap a rasszizmus ellen szólal fel. Jobboldalinak voltam libsi, mert azt mertem mondani, hogy a származás nem determinál, a homoszexuális emberek pedig egyáltalán nem zavarnak. Liberálisoknak meg voltam balos, mert azt mertem mondani, hogy szükséges szociális háló, hogy a skandináv szocdemek jó fejek és a társadalmi szolidaritásra egy bizonyos szintig igenis szükség van, mert igenis, vannak akik önhibájukon kívül szegényednek el. stb. stb.

Tehát? Azt hiszem a KFT-s Bornai Tibi fogalmazott jól egyszer, az embernek vannak jobb végtagjai, bal végtagjai és középen törzse, vagy hasonlóképp fogalmazott, nem is tudom, nem is számít. Sosem zavart, ha intelligens ismerőseim jobbosnak, balosnak vagy liberálisnak mondták magukat. A magyar történelem szép számmal tud felmutatni derék konzervatívokat, Széchenyit, Klebelsberget, Bethlent például, liberálisokat is, Tisza Kálmánt, Jókait, Wekerlét és balosokat is bizony, Peyert, Kéthlyt vagy Garami Ernőt. Olyanokat, akik bátran nemet mertek mondani a szélsőségekre és akiknek az ország sokat köszönhetett. Ha megnézzük, a sor 1945 táján véget is ért....1989-től hírmondónak maradt még néhány, de inkább nem említem őket, mert túl sok a megosztó még közöttük is. 

Európában is vannak jobboldali pártok, demokratikusak és van bennük közös: eszük ágában sincs vegzálni másokat a származásuk vagy a szexualitásuk miatt. Azt már régóta tudjuk, hogy az elmúlt 10-15 évben a Jobbiknak semmi köze az európaisághoz, hogy lényegében Oroszország és Putyin csapatának kihelyezett bábjai. A Fidesz ezt átlátta és a 2010-es évek közepére szépen irányt váltott, hátat fordítottak az európaiságnak, az európai jobboldal eszméinek és 2011-14 között alig észrevehetően átvették a Jobbik helyét, elszívták többszázezer szavazóját, és az orosz alt-right vonalon átvették a Kreml bábja szerepét a Jobbiktól. Persze Vonáék ezt még nem hagyták annyiban, próbáltká bizonyítani, hogy ők még hangosabban migránsoznak, még keményebben "buziznak", de alulmaradtak. Vona elkezdett cukikampányt csinálni, nem mintha mérsékelt lenne, csak látta, hogy az egyetlen esélye beadni, hogy ők néppártiasodnak. 2018-ban ezt senki nem ette meg, mert Dúróval, Novákkal, Toroczkaival és a többi senkházi nácival nehéz néppártiasodni, ellenzékkel egyeztetni. Amikor szegény Szél Bernadett megpróbálta leültetni egy asztalhoz Kunhalmit és Dúrót, akkor már lehetett tudni, hogy ez 5 percnél tovább nem fog tartani. (Életem egyik vágya lett volna megnézni Dúró és Kunhalmi vigyori fejeit, amint feszengnek egy társaságban...)

A végét tudjuk, a Fidesz maradt rasszista és homofób, a Jobbik pedig próbálja beadni, hogy ők jövőre már az Európai Néppárt tagjai lesznek (hehe a választások után, mi?). A Fidesz nem áll elég jól. Úgy fest, bár elég vacakul, de kezdenek kirajzolódni a jelöltek a választókerületekben és foghúzva bár, de lesz ellenzéki összefogás, ami nem a legszebb, de tény, hogy a Fidesz leváltásával így is 4 évet késtünk... Szóval baj van, már szinte minden fronton látszódik, hogy a Fidesz, ha csak csodát nem tesz, lemaradt és ahogy eddig épp nyert, úgy bukhat, a választókerületek elbukásával. A járvány volt az, ami betett nekik és a dilettáns lépéseik sorozata, amiről mindenki levágta, hogy semmi tervezés, semmi előrelátás nincs mögötte. És a Fidesz érzi a bajt. Mit tesz? Bebetonozza magát bukás esetére. Alapítványokba mentik a lenyúlt, pardon tenderen elnyert pénzeket, a kínai diktatúrát kiszolgáló lépésük a Fudan egyetem mentése szintén idetartozik, de nem, ez még nem elég. Még egy kísérletet tesznek az ellenzéki egység ellen. A pedofília elleni törvényükbe szépen betesznek egy módosítást, amivel megtiltják, hogy 18 éven alattiak bármilyen tudomást szerezzenek arról, hogy vannak homoszexuálisok, echte orosz modell alapján. Mondhatnánk, hogy már mindegy, jövő tavasszal buknak és a törvény mehet is rögtön a lefolyóba ahova való, de ennek a törvénynek célja volt. 

A Jobbik ugyanis okosan átlátta, hogy szavazókat nem az Lmp-től vagy a Momentumtól kéne szereznie, hanem a Fidesztől. Tehát egyedüli pártként tudatták a Fidesz és Jobbik között ingadozókkal, hogy ők a homofóbok ellenzéki alternatívája. Populista lépés, okos, ha nem is szép. Ha nem teszik, a Jobbik 1-2%-nyit zuhan (ez jövőre 100-200 ezer szavazót jelent) és a Fidesz ugyanennyit nyer, vagy ami még rosszabb, a Mihasznák (MHM) kap belőlük. A Fidesz erre számított, tudta, hogy ha a Jobbik nem áll bele a homofób törvénybe, akkor a Fidesz erősödik. Ha támogatja a Jobbik, akkor marad a népszerűségük, elvégre van elég homofób szerény hazánkban, viszont a többi ellenzéki párt Márky-Zay-tól Gyurcsányig szembekerül a Jobbikkal. A Jobbik nyeregben, nélküle még a 18 budapesti választókerületből is csak 16-17 lenne meg, vidéken meg max 2.3 (mint 4 éve). Itt le is állok, hagyom, hogy Jakab beszélje meg a többi ellenzéki vezetővel, hogy ezt akkor mégis hogy akarják, mert ellenzék nélkül elveszítik a választást ők is, ahogy Vonával.

Mit is jelent a törvény? Nem "reklámozhatják" a homoszexualitást...Nem, nem lehet reklámozni, reklám miatt nem lett még senki sem homoszexuális. Ezzel védik a gyerekeket? Nem, 18 év alatt már 25-30 éve is volt gimiben srác, aki vállalta, pedig a 90-es években kapott sok beszólást emiatt szegény, 1 vagy két évvel járt alattunk. Igazából 13-14 évesen már simán tudja egy kamasz, hogy melyik nemhez vonzódik. 12 év felett kötelességünk beszélni a témáról, hogy az osztálytársak is megértsék a helyzetet. Az osztályomba egy fiú és egy lány is tudja és vállalja a másságát. Lenne miről beszélni és lesz is. Ahogy a Covid kapcsán írtam, hogy kell lázadni és kell szembemenni a szemétséggel, az elnyomással, úgy most is ezt mondom. Drága Fidesz...későn ébredtetek rohadékok. Mi tanárok - kivéve néhány pedagógusnak alig nevezhető nyomorult homofóbot - már évek, évtizedek óta vigyázunk arra, hogy a felnövő generáció elfogadó legyen. Nézzétek meg a huszonéveseket, a harmincasokat. Felettetek eljárt az idő. Még kapálóztok 1-2 évet, de minden tanárt, minden civil szervezetet, minden szülőt nem fogtok tudni börtönbe zárni, feljelenteni, még ha a Fudan pincéjébe is akartok zárni minket. Nem fog menni. Ahogy Lengyelország is szakít a 20. századi mocsokkal és szenvedéssel, úgy mi is. Az idő ellenetek dolgozik és remélem, hogy Orbán megéri a bukását, hogy látja, európai ország leszünk végleg és ő, ő nem az lesz, akinek ez köszönhető lehetett volna, hanem az utolsó kerékkötők és árulók egyike. A helye egy történelemkönyv egy oldalán lesz, a magyar történelem szégyenpadja alcím alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr5716594498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 12:18:22

Aki rendes ember, az hátat fordít az európaiságnak manapság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 12:19:13

Ami pedig a jobbot és balt illeti, ezeket meg kell haladni. Az egészer kell elutasítni, jobbot és balt is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 12:20:39

"reklám miatt nem lett még senki sem homoszexuális"

Senki se mondta, hogy lehet.

Mondasz egy hamis állítást, majd cáfolold.

Boldeone Bull 2021.06.16. 12:57:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Aki rendes ember, az hátat fordít az európaiságnak manapság."

Mi európai emberek vagyunk , akik az európai kultúrában , az individuális szabadságban , a felvilágosodásban , humanizmusban hiszünk , aminek nincs más alternatívája. Embertelen kollektivista, diktatórikus , ideológialag egyveretű rendszerben az emberek többsège nem szeretne èlni.
Az európai kultúra lènyege az egyèni választások szabadsága, a társadalom sokszínűsège , a különbözősègek - önkèntes , szabad akarat alapján lètrejött - közössège , a valós működő autonómiák , a szèles körű társadalmi konszenzus , az altruista- humanista szemlèlet, ökotudatosság ( manapság)

midnight coder 2021.06.16. 13:19:25

Nyugat-Európában olyan, hogy jobboldal a mainstream politikában nincs. Balliberális pártok vannak különféle színekben, vannak zöld ballibek, szocdem ballibek, kereszténydem ballibek.

A ballib pedig egy elég érdekes állatfajta: sem nem baloldali, liberálisnak pedig aztán végképp nem mondható. Igazából annak a sajnálatos dolognak a végterméke, hogy nyugaton a baloldal mint olyan talajt vesztett. A multik miatt sem mozgástere, sem bázisa nem igazán van - ez a dolog igazából csak erõs nemzeti ipar és benne dolgozó munkásság mellett volt életképes. Ez pedig utoljára úgy a 70-es években volt igazán meg. Ráadásul egy rakás csúf dolog kiderült a kommunistákról, Pl. hogy Hitler Holocaustjának többszöröse a civil áldozataiknak a száma. Ezért a balfékek létrehozták az úgynevezett balliberalizmust. Aminek már a neve is önellentmondás - a baloldaliság és a szabadelvûség kölcsönösen kizárja egymást. De nekik igazából nincs ilyen gondjuk, mert sem nem szabadelvûek, sem nem baloldaliak abban az értelemben, hogy a dolgozók, különösen a kétkezi melósok érdekeit a legkevésbé sem védik. Sõt, kimondottan megvetik ezt, lásd a BRExit kapcsán a képzetlen briteket lesajnáló ballibes véleményeket, illetve idehaza a ballib vidékiekhez való hozzáállását. Viszont a munkások helyett valakit kell védeniük, elvégre valamivel csak meg kell indokolni a létüket a világban, ezek pedig jobb híján a mindenféle deviáns kisebbségek, bûnözõk, bevándorlók. És ez az, ami miatt rendkívül károsak a társadalomra nézve.

Alapvetõen addig nincs baj, amíg ez a dolog megáll ott, hogy ne legyen bõrszín alapján megkülönböztetés a munkahelyeken, és nem tart ott a dolog, hogy a cégek tanfolyamokat szerveznek a fehér dolgozóiknak, hogy ne legyenek annyira fehérek, vagy hogy a Yale egyetem professzora nyíltan hangoztatja hogy legszívesebben minden fehér embert meggyilkolna válogatás és lelkifurdalás nélkül. Van az a pont, amikor az érdekvédelem átlép nácizmusba, és az amcsiknál most épp ott tartanak, az európai szolgáik pedig lelkesen követik õket.

Kb. ugyanez a helyzet a buzériával is. Orbánék a ló egyik oldalán vannak, a ballibek az USA-ban meg a másikon, amikor gyerekeket beszélnek rá nemváltó mûtétekre. Orbánék oldala még mindig egészségesebb.

para_noir 2021.06.16. 13:28:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: elsősorban te dögölnél már meg, hogy ne kelljen minden poszt kommentszekcióját a sablon ökörségeid kényszerű átugrásával kezdeni. De tényleg, pusztulj már el.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 13:31:12

@para_noir:

Olvass inkább 444-et, ott csak Soros ukázai olvashatók, s nem lehet kommentelni.

para_noir 2021.06.16. 13:34:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ha lehetne, ott is tele lenne minden az okádásoddal, te testi-lelki fogyatékos.

Alick 2021.06.16. 13:40:56

"Igazából 13-14 évesen már simán tudja egy kamasz, hogy melyik nemhez vonzódik. 12 év felett kötelességünk beszélni a témáról, hogy az osztálytársak is megértsék a helyzetet."

Ez nem "reklám"... ahogy az irodalomórán megemlíteni Verlaine és Rimbaud költészetének érzelmi vonatkozásait sem az.
A nem határozottan definiáló törvénnyel inkább a jogalkalmazói oldalon jelentkezhet probléma, hasonlóan mint a Holokauszt-tagadás általánosságok szintjén megfogalmazott jogi mércéjével.

Melegpornót eddig sem vetítettek a biológia órán, illetve néhány elvakult emberen kívül senki sem gondolja,. hogy a zsidókat anno szanatóriumi üdülésre vitték.
Na de mi a helyzet a tények sokszor árnyalt, nem fekete-fehér feltérképezésével..?
Kertész Imre vajon tagadta a Holokausztot, amikor a Sorstalanságban leírta, hogy a munkatáborból kórházba került, ahonnan a háboró végén haza tudott jönni?

Alick 2021.06.16. 13:47:03

@cvsvrs: "milyen az amikor, nincs pozitív diszkrimináció"

Fontos észrevétel, hogy valaminek a pozitív diszkriminációja alkalmazási szinten gyakran másvalaminek az implicit negatív diszkriminációja - klasszikus példa Mátyás király és a gyevi bíró története.
Én inkább a mindenféle diszkriminációt mellőző jogegyenlőség híve vagyok.

Hórukk 2021.06.16. 13:55:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Arccal a Szovjetunió felé! Indulás, 1,2. Aki akar kövessen téged, mi semmit nem veszítünk.

nemecsekerno_007 2021.06.16. 13:56:46

@midnight coder: Jól összefoglaltad a lényeget. Vallást csinálnak mindenből, szektás szinten.

jookovacs 2021.06.16. 13:58:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Názzük a konkrét példákat: Az úgynevezett fojtogatós szex, mikor a résztvevők ájulásig fojtogatják egymást értelemszerűen sosem volt népszerű és elterjedt, hiszen senki sem akar a saját hülyesége miatt meghalni. A Tik-Tok viszont hamar népszerűvé tette, úgy figyeltek fel rá, hogy megnövekedett a fiatalok körében ez a fajta halál ok, de kizárólag ott ahol a Tik-Tok elterjedt. Azaz hatott a propaganda.
A magyar mondás ezt tökéletesen leírja: "Egy bolond százat csinál"

Hórukk 2021.06.16. 13:59:08

@midnight coder: Írhatsz 10x ennyi marhaságot is, nem tudod igazolni, miért dolgozzon, fizessen, adózzon a magyar ember kontraszelektált, országrontó, hazaáruló tolvajoknak, akik most vannak hatalmon. Minden nyugateurópai rendszer amelyik ezt ott meg tudja akadályozni, már eleve pozitív, nevezheted bárminek, jobb, bal, liberális, konzervatív, mindegy.

ben2 2021.06.16. 14:04:12

Ha a homoszexualitás nem döntés kérdése, akkor miért baj, ha 18 éven aluliak körében nem lehet propagálni?

Az egész rendelkezés lényege az lenne, hogy amikor a szakállas bácsi megkörnyékezi Pistikét a játszótéren, akkor ne tudja beadni neki, hogy a bácsi fütykösét fogdozni a világ legtermészetesebb dolga, hiszen a óvónéni is azt mondta, meg a Netflixen a mese is arról szólt, hogy a fiúk közötti testi kapcsolat aboszulut normális gyakorlat és ha Pistike nem így érzi, akkor egy náci homofób, mert a mesében a gonosz varázsló is utálta a melegeket.

Hogy egyébként Pistike ösztönösen inkább a fiúkhoz vonzódik, vagy szeretné, ha mostantól kezdve Lorettának hívnák, azt a törvény semmilyen módon nem érinti.

ben2 2021.06.16. 14:06:33

@Hórukk:
Írhatsz 10x ennyi marhaságot is, nem tudod igazolni, miért dolgozzon, fizessen, adózzon a magyar ember kontraszelektált, országrontó, hazaáruló tolvajoknak, akik 2010 előtt voltak hatalmon.
(Jah és nem mellesleg - saját bevallásuk szerint is - elkúrták a gazdaságot.)

midnight coder 2021.06.16. 14:30:42

@Hórukk: Igazából Orbánék mellett valóban csak két érv van: Gyurcsány és Gyurcsányné.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 14:31:48

@Hórukk:

A SZU múlt. ELbukott kísérlet a liberalizmus meghaladáásra.

Tudunk mi jobbat nála-

arthurthedent 2021.06.16. 14:32:29

@ben2: "Ha a homoszexualitás nem döntés kérdése, akkor miért baj, ha 18 éven aluliak körében nem lehet propagálni?"

Ha valaki ezentúl azt mondja, hogy ne halgass a pap bácsira, a homoszekszuális is ember, nem feltétlenül a sátán gyermeke, nem okvetlenül jó ötleg meggyilkolni, akkor az törvénybe ütköző dolgot művel. Nem jól van ez így.

Ha a homoszekszualitás viszont döntés kérdése, akkor meg döntsél már úgy öt percre, hogy homoszekszuális leszel, aztán gyere vissza és meséld el mennyire sikerült.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 14:34:47

@jookovacs:

Így igaz.

Ma pl. az amerikai kiskamaszok 15-20 %-a homokosnak, biszexnek, transznak, szivárványos gyíkembernek, sytb. mondja magát. Csak mert mindenhonnan azt hallja, ez micsoda nagyszerű dolog.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 14:37:50

@midnight coder:

Ez szvakon való lovaglás. Semmi értelme.

Nyugaton a fősodor liberális. Ennek a jobbszárnya a kereszténydemokrácia, a blszárnya a szocdem. Ugyanazt mondják apró eltérésekkel. S köztük meg vannak a hagyoményis liberók, akik ingadoznak az előbbi 2 között.

S mindenki más "szalonképtelen": mind bal, mind jobb oldalon. A balos szalonképteleneket persze jobban tűrik, ennek történelmi okai vannak, de ők se rúghatnak labdába-

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 14:38:56

@mіdnight coder:

Jó hírem van számodra. A pedótörvény nem tiltotta be a seggtáncot, csak ezentúl be kell majd húznod a függöntr.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 14:44:08

@Boldeone Bull:

Én büszke antieurópai vagyok. Ezt az Európát le kell dobni a szeméttelepre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 14:45:42

@Törpe minoritáska:

Ő egy függtelen civil ember, aki mindent pártot utál. Csak teljes véletlen, hogy álláspontja 101 %-ban azonos a hatályos ballib direktívával-

Veszéjben a lyogállamiság ! 2021.06.16. 14:48:20

Elárulnád, hogy mitől konzervatív az, aki Frankfurtból Mogadishut akar csinálni, és beengedné a melegpropagandát az oviba? Ez nem konzervativizmus, hanem kisujjeltartós álkonzervativizmus.

ben2 2021.06.16. 14:59:55

@mіdnight coder:

Szánalom vagy Matyi, mint mindig.

Müge Szagos 2021.06.16. 15:13:26

A buzeránsság betegség,és gyógyítható,csak elég ideig kell a pácienst verni.szégyeld magad pedagógus létedre véded a köcsögöket,ha a gyerekemet tanítanak,a beléd kitaposnám ha ott játszanád a buzisimógatót

ben2 2021.06.16. 15:23:57

@arthurthedent:

"Ha valaki ezentúl azt mondja, hogy ne halgass a pap bácsira, a homoszekszuális is ember, nem feltétlenül a sátán gyermeke, nem okvetlenül jó ötleg meggyilkolni, akkor az törvénybe ütköző dolgot művel. Nem jól van ez így."

Ha a törvény erről szólna, akkor valóban nem jól lenne így, de a törvény a homoszexualitás fiatalok körében való _népszerűsítését_ tiltja és nem a melegekkel szembeni toleranciát.

"Ha a homoszekszualitás viszont döntés kérdése, akkor meg döntsél már úgy öt percre, hogy homoszekszuális leszel, aztán gyere vissza és meséld el mennyire sikerült. "

Pont azt állítom, hogy a homoszexualitás nem döntés kérdése, éppen ezért érthetetlen számomra, hogy a homoszexualitás propagálásának tiltása miért zavarja a melegeket, hiszen a propaganda hiánya sem fogja befolyásolni az életüket.

Akiket nyilvánvalóan zavar a törvény, azok a meleggjogi szervezetek, akik bizniszt csináltak a meleg propagandából és most a törvény hatására piacot vesztenek.

Az egész diskurzusban az a rohadtul fárasztó, hogy bármiről is legyen szó homoszexualitás témakörben, az LMBTQ ultrák azonnal megpróbálnak áldozatot kreálni magukból és ezzel csak még jobban elszigetelik magukat a többségi társadalomtól, ami így önerősítő folyamattá válik: minél jobban elszigetelődnek, annál jobban igyekeznek áldozatként mutatkozni, és így tovább.

Az emberek többsége meg általában úgy van vele, hogy a szex mindenkinek a magánügye és ahogy a melegek joggal elvárják az államtól, hogy ne üldözze őket a másságuk miatt, úgy a többség joggal elvárná a melegektől, hogy ne tolják kéretlenül az arcukba a másságukat, mert ahogy ahhoz sincs semmi közük, ha Gipsz Jakab odahaza gázállarcban rejszol (akár lányokra gondol közben, akár fiúkra), úgy ahhoz sem, hogy ki vonzódik a saját neméhez.

DFK 2021.06.16. 15:42:33

Hm, honnan lehet felismerni a független, objektívet? Hát erről:"kell lázadni és kell szembemenni a szemétséggel, az elnyomással, úgy most is ezt mondom. Drága Fidesz...későn ébredtetek rohadékok." " utolsó kerékkötők és árulók egyike. A helye egy történelemkönyv egy oldalán lesz, a magyar történelem szégyenpadja alcím alatt."
Hát persze, véletlenül sem valami déká, momentum szimpatizáns, aktivista, nem, nem ám...
Csak véletlen, hogy pont azt mondja, amit azok.
Ezek mindig függetlennek, pártatlannak hazudják magukat. Nincs annyi gerinc bennük, hogy vállalják, hol állnak.
És ezek mérgezik a gyűlölködésükkel, hazudozásaikkal a gyerekeinket.
Tudjátok, hogy lehet rövidíteni a független objektív sajtót? (F.O.S.)

Boldeone Bull 2021.06.16. 15:55:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Én büszke antieurópai vagyok. Ezt az Európát le kell dobni a szeméttelepre."

Mire vagy büszke? A saját gyökereidtől való elfordulásra ? A magasrendű kultúra megtagadására? A nyugat- európai típusú szociális demokrácia második világháború után lètrejött formája az emberisèg törtènelme során eddig lètrehozott legfejlettebb , a társadalmi többsèg számára a maximális szabadságot ès általánosan magas èletszínvonalat biztosító rendszer.
Nincs más alternatíva! Aki ennek a vègèt kívánja , az egy önsorsrontó, degenerált ember!

LebensraumamOsten 2021.06.16. 16:30:11

A teológiai pedofília a legsúlyosabb elképzelhető bűncselekmény, amelyben bigott papok és általuk uszított alsóbbendű primitív léletformák, ún- hívők és keresztyénkonzervatívok ártatlan gyermekeket és fiatalokat molesztálnak rituális szertartásokon és helyszíneken, valamint a velük bűntárs sajtóorgánumokon keresztül, illetve fertőznek meg nyomorító és bűnös vallási és társadalmi dogmáikkal, beteg kényszerképzeteikkel. Ezt a fajta bűncselekményt viszont nem lehet más módon csak a létező legsúlyosabb büntetéssel szankcionálni mind az uszító papság és politikai vezető réteg, mind az őket ideológiailag és szavazataikkal támogató alsóbbrendű rétegek irányába még akkor is, ha ez két-három millió hívő , vagy magát annak valló búnöző - a törvény szerint ez azonos elbírálás alá esik - elítélését és penalizációját jelenti.Ez mind a rend és társadalmi igazság helyreállítását és a magyarság erkölcsi megtisztulást szolgáló alapvető követelmény , melyet büszkén kell vállalni más országok felé és folyamatosan napirenden kell tartani, követendő példaként.

DFK 2021.06.16. 16:30:32

@mіdnight coder: már vártam ezt a kommentet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 17:36:10

@Boldeone Bull:

" A nyugat- európai típusú szociális demokrácia második világháború után lètrejött formája az emberisèg törtènelme során eddig lètrehozott legfejlettebb , a társadalmi többsèg számára a maximális szabadságot ès általánosan magas èletszínvonalat biztosító rendszer."

Egy fenntarthatatlan, erkölcstelen rend.

Andy73 2021.06.16. 18:10:48

'Európában is vannak jobboldali pártok, demokratikusak és van bennük közös: eszük ágában sincs vegzálni másokat a származásuk vagy a szexualitásuk miatt.'

A propaganda tiltása nem azonos a vegzálással. Ahogy a homoszexualitás gyerekektől való távoltartása sem azonos a homofóbiával. Otthon mindenki azt csinál, néz vagy olvas, amit akar, de egy iskolában nem.

Mindazonáltal nem hiszem, hogy ezzel indexre kerülne minden szerző vagy mű, amely kapcsolatba hozható a homoszexualitással. A művészetet továbbra is be lehet mutatni és lehet tanítani, az nem jelenti a benne ábrázoltak propagálását. Ha egy tragédiát tanítanak, akkor se azt tanítják, hogy legyél te is gyilkos, mint a drámai szereplők, vagyis őket sem feltétlen követendő példának állítják be az elemzések során. Már több ilyen cikk is volt az indexen, nem csak a blogokban de ezek felesleges és nevetséges műbalhék.

arthurthedent 2021.06.16. 18:22:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ma pl. az amerikai kiskamaszok 15-20 %-a homokosnak, biszexnek, transznak, szivárványos gyíkembernek, sytb. mondja magát."

Ez semmit sem jelent csak divat. A keresztények 100%-a meg heterónak mondja magát. ;)

arthurthedent 2021.06.16. 18:27:14

@Andy73: "A propaganda tiltása nem azonos a vegzálással. Ahogy a homoszexualitás gyerekektől való távoltartása sem azonos a homofóbiával. "

Dehogynem az! Én homofób vagyok, nyilván távoltartom magam a homoszekszuálisoktól. Ha nem lennék homofób nem érdekelne, hogy ki homoszekszuális és ki nem az.

És nem, nem a "propagandát" tiltják, a népszerűsítést tiltják. Minden, ami nem negatív színben állít be a dolgot nyugodtan nevezhető "népszerűsítésnek" és ezzel már tiltható is. Ez a baj, a lakosság mintegy 10%-át csak negatív módon szabad bemutatni és ez nyilván hosszú távon sznvedést okoz, tehát erkölcstelen.

Gondolj bele mi lenne, ha mondjuk romániában hoznának egy törvényt, hogy a magyarokat népszerűsíteni törvénybe ütközik, gondolj bele mekkora ordibálást rendeznél!

Muhammad Balfas 2021.06.16. 18:33:54

Szánalmasak ezek a kísérletek a Jobbik mosdatására. A Jobbik már rég a baloldali pártoktól visz el szavazatokat. Szavazói jó része 5-10 éve még szoci szavazó volt. Nem véletlen, hogy a szocik 5 % közelébe kezdenek kerülni fentről.A valódi eredeti jobbikosok döntő többsége már a Mi hazánknál, a kisebb poszt-Jobbik pártoknál és a Fidesznél van.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.06.16. 19:08:43

@cvsvrs: "a fiatalok többségét az ég egy adta világon semmiről sem kell felvilágosítani, mert fel vannak világosulva."

Sajnos ezt csak hisszük. Tegnap láttam egy cikket valahol, amely szerint csak nálunk átlag öt 18 évnél fiatalabb lány esik teherbe naponta. Jobbára tudatlanságból. A fiatalok "felvilágosultsága" is a pornóból és a többi hasonlóan felvilágosult fiatal hantázásából formálódik, ami egyáltalán nem megnyugtató. Van itt még tennivaló bőven. Én csak azt nem értem, hogy én évtizedekkel ezelőtt az általános iskolában fel lettem világosítva, nem volt előttem rejtély, hogy miből lesz a gyerek, nem is ejtettem teherbe a barátnőmet. Ma mi van? Miért nem működik ugyanaz?

#szájbergyerek# 2021.06.16. 19:27:01

Pedig milyen szép világ is lenne, ha büntetlenül tudná a hozzád hasonló elfogadó, befogadó, európai, felvilágosult, tisztán látó, világpolgár nyomatni az LMBTQxyz propagandát lehetőleg már általános iskolában.

élhetetlen 2021.06.16. 19:56:05

@ben2: „de a törvény a homoszexualitás fiatalok körében való _népszerűsítését_ tiltja és nem a melegekkel szembeni toleranciát.”. Hol húzza meg a törvény az ismertetés és a népszerűsítés között a vonalat? Csak ilyenekre gondolok, hogy, ha egy gyerek 12 éves korában már érzi, hogy más, de sem a suliban nem beszélhetnek a homoszexualitásról, sem az interneten nem férhet hozzá ismerethez, a szülei esetleg esténként buziznak, azaz úgy él, hogy ő vagy selejt, vagy bűnös, mert így született. Mitől is lesz megvédve?
A pedofil résszel egyetértek, kivéve ezt a gyilkossággal összevetést, mert egy halottal már nem tud mit kezdeni egy pszichológus, egy sértett gyerek még helyrerakható lelkileg.
„Az emberek többsége meg általában úgy van vele, hogy a szex mindenkinek a magánügye és ahogy a melegek joggal elvárják az államtól, hogy ne üldözze őket a másságuk miatt, úgy a többség joggal elvárná a melegektől, hogy ne tolják kéretlenül az arcukba a másságukat, mert ahogy ahhoz sincs semmi közük”. Ez így szép lenne, de sajnos nem igaz. Ha olyan törvények születnek, hogy az egynemű párok nem házasodhatnak, nem fogadhatnak örökbe gyereket, a homo férfiak nem jogosultak béranya fogadására, hogy vér szerint gyerekük lehessen, és a leszbik nem mehetnek mesterséges megtermékenyítésre egy spermabankból vett donorral, addig ez nem a magánügyük, nem szabad választásuk, ez kényszer. A többség meg nem joggal várja el, hogy csak lapítsanak, és ne mondják ki bármilyen formában, hogy ők is emberek, és akár gyereket szeretnének. És mielőtt jön az apa, anya minta hiánya, sok gyereket nevel egyedül vagy anya, vagy apa, vagy anya a nagymamával, vagy a nővérével, de az, hogy az egynemű élettársával neveljenek gyereket, hát az botrány, ugye?
Még egy kicsit a béranyaságról. Tiszta ügylet, szerződés, nincs olyan, hogy meggondolja magát a nő, és viszi a gyereket. Nem minden béranyát lehet feleségül venni, mert lehet, hogy férje van, és már három gyereke, és ha házasságban születik a gyerek, kockázatos, hogy kihez kerül. Egy 35-40 éves sztori. A kollégám megnősült, jött a leánygyermek, de éjszaka ő kelt fel hozzá, ha kellett, ő vitte orvoshoz, ha kellett. Aztán váltak, és a bíróság az anyának ítélte a gyereket. Abban az időben 100 eft. még jó pénz volt, ennyit fizetett a kollégám, és az anya lemondott a gyerekről. Apa felnevelte, már többszörös nagyapa. Ez a műsor mennyivel jobb, mint a béranyaság intézménye?

eßemfaßom meg áll 2021.06.16. 20:04:32

@Androsz: "Tegnap láttam egy cikket valahol, amely szerint csak nálunk átlag öt 18 évnél fiatalabb lány esik teherbe naponta" ebből hánynak a 2. 3. gyerek jön 18 előtt úgy, hogy 13 éves kora óta kvázi feleség?

nemecsekerno_007 2021.06.16. 20:05:33

@LebensraumamOsten: Ilyen a keresztény érzékenyítés, mi a gond vele?
Ha a szövegedben az ,,egyház,, szót kicseréled ,,LMBQ,,-ra, a papot ,,transzférfira,, mindjárt érthetővé válik, hogy miért kell ez a törvény.

eßemfaßom meg áll 2021.06.16. 20:12:30

@élhetetlen:

"a homo férfiak nem jogosultak béranya fogadására, hogy vér szerint gyerekük lehessen"

A vér szerinti gyerek anyjával és nem a két "apjával" együttéléshez való joga hol jelenik meg az elméletedben?

LebensraumamOsten 2021.06.16. 20:27:45

@nemecsekerno_007: Nos az egyházat kell büntetni és betiltani a ratyi buzi gyerekeket molesztáló és fiatalokat hazugságokkal nevelő papok miatt. Persze le kéne csukni, sőt kivégezni az egész jobboldali politikai vezetést és szavazóikat családostól együtt. Kapitális penalizáció a szakszerű megnevezés. A családjaikat azon a római korból megismert tradíciók és megfontolások okán érdemes megsemmisíteni, mert akkor már nem tudják átvenni a bűnös, károk eszméket, de legfőképpen nem lesz aki bosszút akarna, vagy tudna állni a későbbiekben. Tiszta logikus elgondolás, higgadt tervezéssel. Például téged az elsők közt kell megsemmisíteni, mert te a tiszta politikai erkölcs szempontjából különösen veszélyes és kártékony egyednek számítasz az állandó káros, igazságellenes agitációddal. NIncs helyed és nem lenne jogod sem élni. Egyszerűen megvonnák tőled és társaidtól a jogképességet, mielőtt megsemmisítésre kerülnél a többségi társadalom jól felfogott érdekében.

Almandin 2021.06.16. 20:29:30

@Androsz: Azért, mert amikor te voltál kamasz, ebből a szempontból még normálisabb világ volt. Ma a két véglet felé sodródik a nyugati civilizáció: vagy az erőszakos melegpropaganda megy, vagy a teljes, prűd tiltás. Az utóbbi irányzat Amerikából ered. A hagyományos gondolkodású, ellenben tanulatlan és bigottan vallásos amerikaiaktól, ők azok, akik a szexuális felvilágosítást is ellenzik. Ebbe a gondolkodásba nemcsak a nagyfokú homofóbia, hanem a kamaszok kisgyerekként kezelése is beillik. Ez érződik ezen az új törvényen is. Összemossák nemcsak a pedofilokat a homoszexuálisokkal, hanem a kisgyerekeket a kamaszokkal is. Nincs pl. a törvényben életkori differenciálás a gyermek-és fiatalkorú között. Egy 17 évest úgy kezel jogilag, mint egy háromévest. Pedig a magyar jogban a kiskorú kifejezés két életkort takar: gyermekkorú a 0-14 éves, fiatalkorú a 14-18 éves. A magyartanítás ellehetlenülhet pl. amiatt, hogy homoszexuális írók-költők műveit is tanítják. Elég nevetséges, hogy egy fiatalkorú nem hallhat ilyesmiről, különben a magyartanárt bilincsben viszik el, ha megemlíti Szapphót. Ráadásul a szexuális felvilágosítást is ahhoz kötik, hogy erre külön engedélye legyen, innentől, ha egy biológiatanár az ember szaporodását tanítja, egy szóval se beszélhet majd többet annál, mint ami a tankönyvben le van írva, mert különben megrontással vádolhatják? Mi ez? Nekem a viktoriánus prüdéria jut róla eszembe. Ez a Fidesz visszafele megy az időben, már nem is a Horthy-korszakban, hanem a 19. században vannak.

Almandin 2021.06.16. 20:30:41

@LebensraumamOsten: Figyelj, én se bírom az egyházat és a nagy konzervativizmust, de tiszta gyűlöletbeszéd, amit előadsz.

nemecsekerno_007 2021.06.16. 20:32:43

@LebensraumamOsten: Mein Kampf volt a jeled oviban. Kisebbségben vagytok Nyunyóka, minden szempontból.
Hasznos négerei a leggazdagabb 10%-nak.

élhetetlen 2021.06.16. 20:35:41

@#szájbergyerek#: Igazad van, milyen jó is lenne, ha egy hetero kölyök, ha egy más orientációjút lát, akkor elkönyvelné, hogy ő különb, már az általános iskolában, mert nem beszélnek róla. Aztán úgy marad. Lehet, hogy csak közmunkás lesz belőle, de ő akkor is többet ér, mint egy leszbi, vagy homo sebész. Pedig csak véletlen, hogy hetero lett. És próbálj meg utánanézni a propaganda, és az ismertetés szó közötti különbségnek.

ben2 2021.06.16. 20:43:14

@élhetetlen:

"Hol húzza meg a törvény az ismertetés és a népszerűsítés között a vonalat?"

Le van írva a törvény szövegében, ha nem egyértelmű, akkor a bírósági gyakorlat dönti el, mint minden más jogszabály esetében.

"Csak ilyenekre gondolok, hogy, ha egy gyerek 12 éves korában már érzi, hogy más, de sem a suliban nem beszélhetnek a homoszexualitásról, sem az interneten nem férhet hozzá ismerethez, a szülei esetleg esténként buziznak, azaz úgy él, hogy ő vagy selejt, vagy bűnös, mert így született. Mitől is lesz megvédve?"

Neki továbbra is segíteni tudnak az ezzel foglakozó szakemberek. Az sem igaz, hogy a suliban nem beszélhetnek a homoszexualitásról. Beszélhetnek, ha az professzionális keretek között zajlik.
Ha a szakállas bácsi a pöcsét mutogatja a játszótéren az közszeméremsértés , de attól még lehet a biológia tankönyvekben emberi péniszt ábrázolni.

"Ha olyan törvények születnek, hogy az egynemű párok nem házasodhatnak, nem fogadhatnak örökbe gyereket, a homo férfiak nem jogosultak béranya fogadására, hogy vér szerint gyerekük lehessen, és a leszbik nem mehetnek mesterséges megtermékenyítésre egy spermabankból vett donorral, addig ez nem a magánügyük, nem szabad választásuk, ez kényszer. "

Először is, az egynemű párok jogait még az Gyurcsány kormány idején fogadta el a parlament, ezeken a mostani törvény egy betűt nem változtatott.

Másodszor az, hogy egy kisebbség többlet jogokat követel és nem kapja meg, az nem kényszer.

Rodney_2 2021.06.16. 20:43:59

@#szájbergyerek#: Saját bevallása szerint 25 éve ezt csinálja. Nyilván nem Soros-ügynök, hanem csak egy debil buzeráns mint a Brendel Matyi

élhetetlen 2021.06.16. 21:23:57

@eßemfaßom meg áll: Lassan írom, hátha megérted. Ha egy pasi megnősül, aztán az asszony otthagyja a gyereket,vagy elperli az apa, mert ő akar jobban gyereket, mert ilyen is van, akkor nem mindegy, hogy egy random kiválasztott feleség, vagy egy béranya szülte meg a gyereket? Ha egy leszbi szülhetne, az lenne az előny a gyerek szempontjából, hogy őt vállalták egyedül. Mennyivel van jobb helyzetben az a gyerek, akinek féléves korában lelépett az apja, és az anya nem akart egyedül gyereket nevelni, nyűg neki a gyerek?
„A vér szerinti gyerek anyjával és nem a két "apjával" együttéléshez való joga hol jelenik meg az elméletedben?”. Az alaptörvényben. Aztán nézd meg a válások számát, és hogy hány gyereknek nem biztosított a joga, hogy a vér szerinti anyjával, apjával éljen együtt. Vagy, ha egy házaspárnak van egy gyereke, akkor tiltsuk meg a válásukat, míg a gyerek független nem lesz, mert addig a gyerek jogai? És a szülők öljék egymást húsz évig, verbálisan, pszichésen, esetleg fizikailag?
Na, ha ezt behoznák, akkor már a „normális, hetero” tömegek is az utcára mennének, de most a kisebbség jogai senkit nem érdekelnek a többségből. Ja, de, engem ez a törvénykezés akkor is zavar, ha a többséghez tartozom. Valami elb@szott igazságérzet.

#szájbergyerek# 2021.06.16. 21:31:13

@élhetetlen:
Jaja, mutassuk meg a kölyöknek, hogy lehet "más orientációjú" is. Akár képzelheti magát plüsskutyának is. Nem gáz. Csak heteronak ne képzelje magát, mert attól nem lesz különb. Nahaggyá'má'afasságaiddal!

élhetetlen 2021.06.16. 21:58:14

@ben2: Ne ragozzuk túl. „Neki továbbra is segíteni tudnak az ezzel foglakozó szakemberek.”. Hogy jut el egy gyerek egy megfelelő szakemberhez, ki mondja meg, hogy ki a megfelelő szakember? „Bagdy Emőke pszichológus, aki kikéri magának, hogy szakmaiatlanságról, tudománytalanságról és gyűlöletkeltési szándékról írt vele kapcsolatban az a több mint ezer pszichológus”. Több, mint ezer pszichológus. Ha egy kocsmában öten azt mondják, hogy részeg vagy, menj haza, az elég, Bagdinak nem elég több, mint ezer. Egy példa. Bentragadt diplomák, nyelvtanítás. Ha bárki taníthatott volna, és akkor kap pénzt, ha levizsgázik a diák, többre mentek volna, de kiosztották adott cégeknek a feladatot, elvárás nélkül, fejkvóta alapján fizettek. Ez ugyanaz lesz.
„Másodszor az, hogy egy kisebbség többlet jogokat követel és nem kapja meg, az nem kényszer.”. Milyen többletjogokról beszélsz? Te házasodhatsz, lehet gyereked, ha nekik is lehetne, az mitől lenne többletjog?

élhetetlen 2021.06.16. 22:09:18

@#szájbergyerek#: „Jaja, mutassuk meg a kölyöknek, hogy lehet "más orientációjú" is.”. Nem azt mutatjuk meg, csak azt, hogy van más is. És addig, amíg nem nézel utána, és nem fogod fel, hogy a homoszexualitás nem képzelet kérdése (bár utána is nézhetnél, az internet korában már nem kell hülyének maradni), addig „haggyá'má'afasságaiddal!”.

birka menet 2021.06.16. 23:17:57

BUZI VÍRUS avagy a fél világ a magyar buzi járványkezelést irigyli

origo

Magyar nemzeti tudósok nemrég felfedezték, hogy egy a covid virusnál is alattomosabb virus, a buzi vírus (virus szajerusz) terjeszti a buzivá válást. Orbán Viktor gumicsizmás munkásparaszt kormánya és az 50 fős, átlag 86 éves, mélymagyarsági tudományokból diplomázott tanácsadói köre a világot megkezdte a harcot a buzi virus felszámolására. A buzijárvány legyőzése érdekében Orbán Viktor utasítására egész pályás vészhelyzet lett mehirdetve a buzi virus elleni küzdelem érdekében: mától nem lehet filmeket nézni amelyekben buzi szinészek vannak, mert a buzi virus a levegőben fotonként is terjed. Mától nem lehet Csajkovszkij, Freddy Mercury és a hasonló buzik zenéjét hallgatni, mett a buzi vírus hanghullámként is terjed. Szintén nem lehet Leonardo Mona Lisaját, Michelangelo Davidját és a teljes életművüket mutogatni, mett a buzi vírus gondolatátvitel útján is terjed. Martina Navratilovát, Billy Jean Kinget törölni kell a sport törté elemből, mert a buzivírus a salak molekulák köz etitésével is terjed. Továbbá egy életre el vannak tiltva a szakmájukból a buzi tanárok, a buzi orvosok,a buzi kasszások a szupermarketban is, mert a buzi vírus szemmelveréssel is terjed.

Orbán Viktor célul tűzte ki, hogy a buzi vírust is legalább olyan sikresen kezelje mint a covid virust, ahol azonos lakosságszám mellett Orbán Viktornak sikerült 3-szorosan felülmúlnia az osztrák covid áldozatok számát. Ez reményt adhat arra, hogy a buzi áldozatok számában is világrekordot fog Orbán Viktor felállitani és a buzikat az unokáikkal bezáróan ki fogja törölni a magyar nemzeti történelemből.

Hagrid 2021.06.16. 23:21:09

@Müge Szagos: Néhány kommentre reagálok, mert viccesek. A tiéd is. Elsőnek téged kéne tanítanalak, írni és olvasni például. :D A fiad lehet, hogy homoszexuális, ez a szar csak, nem a fiad miatt, hanem mert ilyen apja van.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.06.16. 23:27:16

@Hagrid: De ugye te nem vagy homár? Megfigyeltem, hogy ebben a témában homo erectusok soha nem szólalnak meg a kommentelők között, kizárólag hős hetero lovagok, akik persze dúskálnak a csajokban/ boldog családi életet élnek, de kiállnak homoszexuális polgártársaik mellett, a gonosz nácikokkal szemben. Lehet, hogy mégse teljesen így van..? :)

Hagrid 2021.06.16. 23:28:14

@Törpe minoritáska: Legutóbb az Mszp-t húztam le, kritizáltam Fekete-Győrt is a Momentum élén. Most a Fideszt és a Jobbikot. Kit kapjak el legközelebb, hátha megint címoldalra kerülök? DK? Az az Mszp és Szdsz újratöltve. LMP? Minek? Romhalmaz... Szerencsére az ismerős kollégáim pártállástól függetlenül (igen, jobboldaliak is) elítélik az említett törvényt. Ők pedagógusok. Persze akad aki uszít egy gyerekre. Ízlelgesd, 12, 14, 16 éves gyerekre uszít, gúnyol, mert homofób. Szerintem igen, visszafogott voltam, csocsi.

Hagrid 2021.06.16. 23:35:46

@#szájbergyerek#: Nincs propaganda te nagyon okos. 20 éve toljuk a gyerekek fejébe, hogy ne bántsd a másikat, csak mert más a bőrszíne, másba szerelmes, más a vallása stb. Aki nem érti, annak kedvesen elmagyaráztuk újra és újra. Éééééés láss csodát, megértették! Nem bántják a másikat, mert fehér/sötét a bőre vagy sárga, nem bántják, ha bi- vagy homoszexuális a másik. És felnőttek! És heterók! És 20-as 30-as emberek kint tüntettek tegnap, mert megértették, mi az, hogy humanizmus. Propagandát a fidesz nyomat és te tolod itt nekünk kommentben, valami EU-ellenes meg LMBTQ ellenes katyvaszt.

Hagrid 2021.06.16. 23:39:09

@Muhammad Balfas: Mosdatás??? Egy rakás ismerősöm, aki régen a Jobbikot imádta Vonával az élen, most Fideszes, ahogy írtad. És? Lehet, hogy volt szocik is szavaznának a jobbikra, bár én egy ilyet sem ismerek, de ettől még elhiszem. Ugyanakkor kiöregedett skinhead-et ismerek, aki vacillál a fidesz és régi szerelme a jobbik között. Ez nem mosdatás, ez egy rohadt sakkjátszma.

Hagrid 2021.06.16. 23:43:15

@Andy73: A törvényben egy rohadt szó sincs arról, hogy mi számít propagandának, de gondolom a házmesterek és jelentgetők országában ez utólag derül majd ki. Propaganda...ez valami mánia lehet. Ha azt mondom osztályfőnök órán, hogy az osztálytársatok, iskolatársatok, aki meleg, az az ő magánügye és dolga és nem bántjuk őket, az propaganda? Állandóan ezt olvasom, hogy meleg-propaganda, de hogy ti mit értetek alatta, arra ritkán kapok választ és ha igen, az is hajmeresztő. Pl. hogy ez gyógyítható imádkozással, meg táborozással és ha szerintem nem, akkor meleg-propagandista vagyok. Anyám...

Muhammad Balfas 2021.06.16. 23:55:30

@Hagrid: Ez már a második blog, amelyik megpróbálja megmagyarázni, hogy miért is kellett Jakabéknak megszavazni a törvényt. Hogy tkp. a szent cél érdekében ez belefér.
Azért elképzelem a miskolci homoszexuálist, meg romát, aki jövő áprilisban behúzza arra a helyi jobbikosra, aki pár éve még gárdamellényben fenyegette.
Az élet e legjobb rendező...:D

bontottcsirke 2021.06.17. 06:36:38

A jobboldal-baloldal felosztás idejétmúlt , a harc a hülyék és okosok közt fog eldőlni, egyelőre az okosok vesztésre állnak. Minap néztem a Hülyeség Kora című film pontozását a port.hu-n és elég realisták a kritikusok;ez a film mára dokumentumfilmmé vált. Bármennyire is modern a technológia, modern a módszertan, az emberek menthetetlenül hülyébbek lesznek.

#szájbergyerek# 2021.06.17. 08:23:04

@Hagrid:
Ennél több "érzékenyítés" nem is kell.
Úgy gondolom az érzékenyítő mesekönyv, annak erőltetése, hogy a meleg párok fogadhassanak örökbe gyereket, a szivárványcsaládok propagálása, stb. túlmutat ezen.
Képzeld el azt, hogy ha nem nyomultak volna ezekkel...

Hát most visszalendült az inga.

nemecsekerno_007 2021.06.17. 08:49:33

@mіdnight coder: Mindenből vallást csináltok. LMBTQ, klímavédelem, tudomány.

Ekrü 2021.06.17. 08:57:07

@Androsz:
" Én csak azt nem értem, hogy én évtizedekkel ezelőtt az általános iskolában fel lettem világosítva, nem volt előttem rejtély, hogy miből lesz a gyerek, nem is ejtettem teherbe a barátnőmet. Ma mi van? Miért nem működik ugyanaz? "-Ma is pont úgy működik,illetve régen is voltak olyanok akik 18 éves koruk előtt estek teherbe.Bizony sokkal többen mint ma,csak akkoriban az nem számított kirívónak ,hisz a nagy többség is szült 18-24 éves kora között.De én még emlékszem az IM-ben olyan kérdésre,hogy a Kalmopyrin megvéd-e a terhességtől. :))))
Amúgy én kíváncsi lennék,hogy mekkora ez az arány Nyugat-Európában,mert gyanítom ,hogy pld az "új németek" között nem ritka a 16-17 éves kismama.

Behajtó70 2021.06.17. 10:02:14

Ritkán látni egy helyen ilyen komoly mennyiségű nettó hazugságot, csúsztatást! Tényleg elvetve van csak olyan firkász, aki ennyit áldoz a nyurcsányi hűségért. Szánalmas és elkeserítő.
Azzal kezd, hogy ő objektív, mert innen is, onnan is vannak barátai. Később ennek ellen kezője jön: mindenhol negatív jelzők a jobboldali értékekre.
A pedofil törvényt homofóbnak bélsegzi, mikozben erről valójában szó sincs.
Tovabb homofóbozik a aJobbikkal, de neki megbocsát, nem szép - írja - de érthető. Szóval akkor van jó homofób(jobbik) és rossz homoföb(fidesz)
De nem áll meg itt, a járvany, ami betett a Fidesznek, mert dilettánsan kezelte. Az kimaradt, hogy az egész EU-ban mi kezeltük a legjobban, nálunk lett a legrövidebb idő alatt a legmagasabb az oltottság. Meg az ápolói segléy 500ezer Ft is kimaradt. Meg az újraindítási támogatások. Meg minden kimaradt, ami a népnk jó volt, arról a balliberális nem beszél. Ugye?

Szánalmas vergődés, és csak az jut eszembe, hogy a halott nem tudja, hogy halott, csak a környezetének fáj, ugyanigy van az ostboa is, az nem tudja, hogy milyen ostoba, csak a környezetének fáj.

Most pedig cenzúrázhatsz, ahogy szoktátok ti liberális demokraták, amúgy igazi náci és komcsi módra!

Homo fideszbirkusz 2021.06.17. 10:11:28

Rossz hírem van a Homo fideszbirkuszok számára. Egy Fidesz alapító szerint 2-3 homokos államtitkára van Orbánnak! Vajon kik lehetnek ezek? Itt a Soros lista, lehet tippelni!

Gulyás Gergely
Államtikárok minisztere

dr. Janó Márk Ádám
közigazgatási államtitkár

dr. Orbán Balázs
parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes

Dr. Ágostházy Szabolcs
európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Azbej Tristan
az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár

Dr. Becskeházi Attila Csaba
a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár

Ekler Gergely
családokért felelős stratégiai államtitkár

dr. Fürjes Balázs
Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár

dr. György István
területi közigazgatásért felelős államtitkár

Kovács Pál
a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János
nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Soltész Miklós
egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár

Zsigó Róbert
családokért felelős parlamenti államtitkár

dr. Almási Győző
hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár

Beneda Attila
családpolitikáért felelős helyettes államtitkár

dr. Botos Gyöngyvér
települési fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár

Dányi Gábor
európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár

Dr. Franczel Richárd
stratégiai elemzésért felelős helyettes államtitkár

Füleky Zsolt
építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár

Dr. Fürjes Zoltán
egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Dr. Kretter Diána
közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár

Leveleki Zsolt
RRF terv végrehajtásáért és fejlesztéspolitikai jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár

Magyar Judit
családügyi koordinációért felelős helyettes államtitkár

Rácz Zsófia
fiatalokért felelős helyettes államtitkár

dr. Schneller Domonkos
Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár

Szalay-Bobrovniczky Vince
civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Tarjánné dr. Molnár Eleonóra
gazdálkodásért és személyügyekért felelős helyettes államtitkár

dr. Uzsák Katalin
területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár

Vartus Gergely
fejlesztéspolitikai szolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár

dr. Zeke Janka
jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár

moloy 2021.06.17. 11:56:55

Az én fiatalságomban a legnagyobb jelentésű ismereteket a viccek (is) szolgáltatták. Itt egy, amelyik e kérdéskőrben igazít el:
Kérdés a jereváni rádiónak: "Igaz, hogy Puskin homoszexuális volt?"
A rádió válasza: "Igaz, de nem ezért szeretjük."

ben2 2021.06.17. 12:12:32

@élhetetlen:

" Hogy jut el egy gyerek egy megfelelő szakemberhez, ki mondja meg, hogy ki a megfelelő szakember? "

Ennek a világon mindenhol megvan a megfelelő intézményrendszere. Attól, hogy eztán nem lehet majd 18 éven aluliaknak a homoszexualitás, mint vállalt életforma szépségeiről kampányolni, még senkit nem fognak korlátozni abban, hogy egy homoszexuális gyerek lelki problémáit kezelje, vagy hogy egy homoszexuális gyerek pszichiátriai segítséget kérjen.

"Milyen többletjogokról beszélsz? Te házasodhatsz, lehet gyereked, ha nekik is lehetne, az mitől lenne többletjog?"

Kezdjük ott, hogy ma Magyarországon az egynemű pároknak de facto ugyanolyan jogaik vannak, ha regisztrált élettársi kapcsolatban élnek, mint a hetero házasoknak.
A házasság innentől nem jog, hanem hagyomány kérdése, márpedig egy hagyományt felülírni egy kisebbség érdekében bezony többlet jog követelése.

Gyerekük meg a homoszexuálisoknak is ugyanúgy lehet, mint a heteróknak, ennek biológiai limitációi vannak, nem törvényi. Ha egy leszbikus párból az egyik gyereket szül, attól még nem veszi el tőle az állam.
Egy férfi homoszexuálisnak meg azért nem lehet gyereke, mert nincs méhe.
Az örökbefogadást felesleges idekeverni, mert az hetero pároknál is n+1 feltételhez kötött, ezekben a feltételekben politikai nyomásgyakorlással könnyítéseket kikényszeríteni szintén többlet jog követelése.

nemecsekerno_007 2021.06.17. 12:25:22

@mіdnight coder: Ebből jól nem jöttök ki, akárhogy fickándoztok.
A Patás megint a saját szarotokba nyomta az orrotokat.

Az apokalipszis lovasa 2021.06.17. 14:00:45

No látom matyika megint szétbaszta a blogot. Hasznos vagy matyika, szerintem jó sok embert elriasztottál az ellenzéktől :)

Az apokalipszis lovasa 2021.06.17. 14:02:54

@mіdnight coder:" a nácik ti vagytok. ti be akarjátok tiltani a homoszexualitás megemlítését is az iskolai felvilágosításon. "

az a baj matyika hogy már ebben hazudsz, de hát evvan. scriptekkel nem vitázok.

Homo fideszbirkusz 2021.06.17. 14:06:01

@nemecsekerno_007: "A Patás megint a saját szarotokba nyomta az orrotokat."

Az a pápa volt Homo fideszbirkuszom, amelyik a patásodnak az orrába nyomta a sját szarát.
Meg az EU is rendszeresen ezt csinálja, ahányszor elmegy szabadságharcot vívni a felcsúti EU kisebbségi a többségi EU ellen, annyiszor vágják vissza szaros orral.

Ebböl se jöttetek ki jól Homo fideszbirkuszom.

Homo fideszbirkusz 2021.06.17. 14:08:29

@Az apokalipszis lovasa:

Nekem kifejezetten tetszik, ahogy Matyika egész nap a saját szarukat eteti fel a Homo fideszbirkuszokkal. Ha nem lenne itt Matyika, csak a Homo fideszbirkuszok, akkor csak a halom összeszart topicok maradnának. Hát nem jobb így, hogy van valaki aki feltakaríttatja a Homo fideszbirkuszok szarát? Dehogynem!

#szájbergyerek# 2021.06.17. 14:25:50

@élhetetlen:
Szerintem azon már túllendültünk itt vadkeleten is, hogy elfogadjuk a másságot.
Ennél többet viszont nem kellene tenni értük.

nemecsekerno_007 2021.06.17. 14:39:37

@Homo fideszbirkusz: Orbán megint belenyomta a szarotokba az orrotokat. Érthető, hogy frusztrál.

Hagrid 2021.06.17. 15:11:21

@#szájbergyerek#: Ez nem érzékenyítés, ez vita tárgya és nem csak nálunk. Én láttam állami intézetben nevelt árvákat és elhagyottakat, és meggyőződésem, hogy ezeknél a csodás intézeteknél sokkal jobban járnának, ha akár egy melegpár nevelné őket. És a melegpárok is boldogabb életet élhetnének, ha lehetne örökbefogadniuk, ahogy tették is sokan idehaza sokáig. Érdekes, hogy ha két nő nevel, azt ti is könnyebben fogadjátok, mint ha két férfi...Ezek szerintem inkább beidegződések, amiben megragad az ember, de komoly érve nincs ellene.

Hagrid 2021.06.17. 15:13:54

@Törpe minoritáska: Hehe, naná, mert te is vagy én is be szoktunk olvasni másnak szemtől szembe. De pardon, én ezt gondolom ezekről a politkusokról, pedagógusokról mert gyermekek életét teszik és tették tönkre. Ezt gondolom és inkább nem kommunikálok velük, illetve tenném, ha ismernék egyet is, de szerencsére a közvetlen munkatársaim közül egy sincs ilyen. Amit meg gondolok, azt ki is mondom, itt. Erre való a blog! :D

konrada 2021.06.17. 15:20:56

@Hagrid: Hát nem tudom, valahogy egy nőben jobban el tudja képzelni az ember, hogy működik az anyai ösztöne, mint egy férfiban...

Cpt. Flint 2021.06.17. 15:25:49

@ben2: @arthurthedent: @Andy73: @#szájbergyerek#: stb.
Tetszettek olvasni egyáltalán a jogszabálytervezetet? (Még nem törvény...) Mert nekem úgy tűnik, hogy megint (szokás szerint) úgy zajlik a blog.hu politikailag elkötelezett 20 fős törzsközönségének szájkaratéja, hogy voltaképp nem ismerik (pontosan) a vita tárgyát.

A tervezet szövegében ez áll: "E törvényben foglalt célok és gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”

Láthatjuk, in cauda venenum, azaz a végén van a csattanó. A "JELENÍTI MEG" kifejezés ugyanis elég egyértelműen szinte mindenre alkalmazható, azaz valójában szó sincs mérlegelésről, arról, hogy ez a rajz, festmény, vers, könyv, jelenet népszerűsít, propagál-e... elég, ha "megjelenít".
Szóval bizony nem többletjogok elvételéről, vagy korlátozásról, visszafogásról, meg észszerű keretekről beszélünk, hanem egy sima, totális tiltásról. A bírónak innentől legfeljebb annyi mérlegelési lehetősége lesz, hogy mit tekint egyértelműen a homoszexualitás megjelenítésének.

Ez a baj ezzel a javaslattal. Csak éppen ezt itt voltaképp senki nem olvasta (sem aki ellene, sem aki mellette agitál), egyszerűen csak szokás szerint anyázzátok egymást a párt- és világnézeti szimpátiáitok mentén.

Almandin 2021.06.17. 15:28:22

@Hagrid: Pont ez az, ami engem is aggaszt. Tipikus gumiszabály. Még egy szülő is veszélybe kerülhet, ha a gyerekével beszél arról, hogy vannak melegek? Vagy ha szexuálisan felvilágosítja a saját gyerekét?

Almandin 2021.06.17. 15:31:33

@Cpt. Flint: Ne foglalkozz a primitív, anyázós hozzászólókkal. Én egy jó ideje már csak azokkal beszélgetek, akikkel érdemes. Brendelt pl. átgörgetem, már el se olvasom, az időm értékesebb annál. Valóban, igazad van, a végén van a csattanó, a sunyi megfogalmazás.

Cpt. Flint 2021.06.17. 15:42:16

@Almandin: Ó, nem foglalkozom én velük. Pont azért próbálok rávilágítani arra, hogy valójában nem a témáról írnak, hogy más se foglalkozzon velük. Nameg... hátha valamelyik mégis elszégyelli magát... :DDDD

Cpt. Flint 2021.06.17. 15:48:13

@Almandin: Horribile dictu, egy olyan gyerekfilm (könyv, stb.) is betiltható (korlátozható, cenzúrázható) ezen tervezet alapján, amiben az egyik fiú lánynak öltözik (mondjuk Kästnertől A repülő osztály), mivel a "a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést" jeleníti meg...

Ménár Atya 2021.06.17. 15:48:16

@Hagrid:
" És a melegpárok is boldogabb életet élhetnének, ha lehetne örökbefogadniuk, ahogy tették is sokan idehaza sokáig. Érdekes, hogy ha két nő nevel, azt ti is könnyebben fogadjátok, mint ha két férfi...Ezek szerintem inkább beidegződések, amiben megragad az ember, de komoly érve nincs ellene."
Tévedsz, egyiket sem fogadja könnyebben.
Fel tud nevelni meleg pár gyereket, meg leszbi pár is, nem a technika a probléma, hanem az érzelmi töltet.
Teljesen más egy apa, és egy anya nevelése, ez szimpla biológia, tesztoszteron alapon másként gondolkodsz és viselkedsz,mint ösztrogén alapon.
Jelenleg bizonyos csoportok ezt akarják kétségbe vonni, ami nettó hülyeség.
A gyereknek mind a kétféle nevelésre szüksége van, és ezt azonos nemű párok nem tudják megadni.
Eleve evolúciós zsákutca az egész, ha nem tudsz gyereket csinálni a pároddal, akkor kihalsz mint a dínók, bár ők meteorittól pusztultak el...... :)
Az hogy valaki meleg ,leszbi, azzal semmi gond, ettől még lehet értékes a társadalomban folytatott ténykedése, de hogy ez dicsőség lenne az már erősen kétséges.
Ill vannak akik nem képesek eldönteni, hogy fiúke vagy lányok....hát ez meg orvosi eset már inkább.
Szóval, gyereket azt nem kellene nevelniük, mert defektes az apapa anyaanya felállás, és szerintem nem képesek megadni azt,amit egy normális apa-anya felállás ad a gyereknek.
Mo.-n pedig kb letojják az emberek, ha valaki a saját neméhez vonzódik, problémát inkább épp a saját nemükhöz vonzódók csinálnak belőle és hisztiznek a semmiért.

Cpt. Flint 2021.06.17. 16:00:45

@Ménár Atya:
"Szóval, gyereket azt nem kellene nevelniük, mert defektes az apapa anyaanya felállás, és szerintem nem képesek megadni azt,amit egy normális apa-anya felállás ad a gyereknek." Nagyon sokan feltették már a kérdést, én is hadd tegyem fel ismét: kevésbé defektes (vagy tesz defektessé) az állami gondozás, mint egy (örökbefogadás szempontjából alaposan megvizsgált) meleg pár? Vagy kevésbé tesz defektessé egy egyáltalán nem vizsgált (tudjuk, mire elég a gyerekvédelem...) IQ 60-as, és/vagy alkesz, és/vagy erőszakos stb. apa-anya páros???

"Mo.-n pedig kb letojják az emberek, ha valaki a saját neméhez vonzódik" Akkor a FIDESZ/kormány miért foglalkozik folyton vele???

Ménár Atya 2021.06.17. 16:34:00

@Cpt. Flint: Értem én hogy kiragadott szélsőséges példákkal egyszerű az érvelés, csak az a gond, hogy épp másra válaszolsz,mint amit felvetettem.
Nekem nem kell megmagyaráznod a hátrányos helyzetű gyerekek sanyarú sorsát, láttam belőlük eleget, tehát ezzel mellényúlsz.
De had kérdezzek vissza, nem kellene talán előbb ellátni azokat gyerekkel, akiknek nem lehet?
Miért kellene a melegeket előre venni, mert melegeg és ezzel több joguk lenne erre?
De ettől függetlenül engedd meg, hogy eltérő véleményem legyen erről az örökbefogadásról.
Nem tartom jónak a gyerek szempontjából, és ha jó érvet akarsz hallani, akkor had érveljek a homokos és leszbi érvekkel én is, a színes az igazi, tehát nem a homogén! Szerintem ezzel ebben a témában öngólt is lőttek ezzel.
Ami pedig az elkesz 60 as iq-t illeti, igen ilyen is van, de azért nehéz megmagyarázni, hogy minden magyar család aki gyereket nevel az buta alkesz gyerek bántalmazó,kivéve az lmbtqxzvphjkl közösséget...........
Ez a szélsőség kiemelése,és az általánosságnak történő hazug beállítása, semmivel nem támasztható alá, van ilyen és ennyi, de nem jellemző , ettől még nem lesz alkalmasabb az anyanya vagy az apaapa szülő a gyereknevelésre.
Két gyerekem van, egy fiú.és egy lány, teljesen mást igényeltek azonos korban nevelés szempontjából, nem tudod megmagyarázni ez alapján, hogy egészséges az azonos nemű szülői nevelés.

Cpt. Flint 2021.06.17. 17:25:16

@Ménár Atya: " Értem én hogy kiragadott szélsőséges példákkal egyszerű az érvelés"

Nem hiszem, hogy ezek kiragadott példák. Gyerekek esetében az egy ilyen is több, mint kellene. Sajnos sok a családon belüli erőszak Mo-on (még ha a látenst hagyjuk is, sok az alkesz, sok a hátrányos helyzetű, nyomorgó félanalfabéta. 23 000 állami gondozott van kb. stabilan, úgy, hogy kb. 1000 az évente örökbe adott gyerekek száma. Sok ez, kurva sok. Kiragadott, szélsőséges példánál szerintem jóval több.

Én nem mondtam, hogy vegyük előre a melegeket, ne adj a számba ilyeneket. Azt mondtam, ne tiltsuk az örökbefogadásukat (sőt, igazából ezt se mondtam, legfeljebb egy kérdéssel utaltam rá).

"De had kérdezzek vissza, nem kellene talán előbb ellátni azokat gyerekkel, akiknek nem lehet?" Mármint mi nem lehet? Gondolom normális életkörülményeik... Akkor én is kérdezek: Látsz te Mo-on (és figyelem, ez rendszer- és kormányfüggetlen!) pénzt, akaratot, normális szervezetet arra, hogy klasszul ellássák ezeket a gyerekeket, hogy normális, jó életesélyekkel rendelkező felnőttek kerüljenek ki a gyermekvédelmi mechanizmusból a végén? (Még nálunk boldogabb országokban sem...)
Mivel a meleg párok esetében a biológiai törvényszerűségek okán (a heterókkal szemben) többé-kevésbé alapvető, hogy örökbefogadással lehet gyerekük, így valószínűleg eleve kevésbé "válogatósak", illetve az örökbefogadásból való kitiltásukkal (társadalmi arányukhoz képest) aránytalanul nagy veszteség éri a rendszert, a rászoruló gyerekeket.

"a színes az igazi, tehát nem a homogén! " Két ember sosem egyforma. És tudomásom szerint a homoszexuális kapcsolatban is vannak szerepek. (Gyak. minden emberi kapcsolatban vannak.) Nem feltétlen "klasszikus" férfi-női, de az már a heteróban sem nagyon van (vagy legalábbis nem PC).

"de azért nehéz megmagyarázni, hogy minden magyar család aki gyereket nevel az buta alkesz gyerek bántalmazó,kivéve az lmbtqxzvphjkl közösséget." "és az általánosságnak történő hazug beállítása" Megint csak: nem mondtam ilyeneket, ez csúsztatás/szalmabáb érvelés... Azt viszont állítom, hogy ha a gyerekek szemszögéből nézzük, akkor a pár darab is jelentős.
Igazából ez megint olyan dolog, hogy félrenézünk, és lenyeljük a heteró pároknak a gyerekekben okozott veszteségeit. Mint az autóbalesetek. Elfogadjuk, hogy van egy rakat halálos baleset, miközben tudjuk, hogy szinte teljesen meg lehetne szüntetni ezeket. De olyan mértékű korlátozásokra lenne szükség, hogy nem vállalja be senki. Minden heteró párt is voltaképp vizsgálni kellene gyerekvállalás előtt egy csomó szempontból, hogy alkalmasak-e egyáltalán... de ki a fene merné ezt bevállalni (Kína), és persze a kivitelezés se lenne egyszerű... Viszont az örökbefogadásnál, mivel az kis tétel, és közvetlen állami felelősség, ott megteszik ezt. A melegeket meg kizárják, mert az még kisebb tétel és (jelenleg, itt) sokkal több a politikai előnye, mint a hátránya.

Nekem 3 gyerekem van, egy fiú, két lány. Nem akarok neked megmagyarázni semmit. Én úgy gondolom, hogy nagyon sok rosszabb sors van (jelenleg is, Mo-on is) annál egy gyereknek, mint két ("államilag bevizsgált") egynemű szülővel felnőni.

Cpt. Flint 2021.06.17. 17:37:54

@Ménár Atya: Azért gondolom, hogy rossz végén fogod meg a dolgot, mert valahogy úgy érvelsz, mintha arról lenne szó, hogy elvesszük a heteró szülőktől a gyerekeket és odaadjuk a melegeknek, meg hogy az örökbefogadásnál majd előbb a melegek, és utána a "normálisak".
Pedig erről szó sincs. Az egész örökbefogadásosdi (és elvileg az állami gondozás is) arról szólna, hogy azok a gyerekek, akik árván maradtak, akik veszélyeztetettek, akiket eldobtak, akik embertelen körülmények között élnek, azok valamennyire, akár csak egy kicsit is normálisabb körülmények között felnőhessenek... Ne haljanak meg, illetve ne termelődjön újra a selejt (azaz ne legyenek totál olyanok, mint a szüleik: alkeszek, kábítósok, dologtalanok, erőszakosak, tanulatlanok).
Tehát szerintem nem úgy kellene nézni, hogy "istenem, évi 50 gyereket odaadunk a buziknak", hanem hogy az 1000, heteró pároknak örökbe adott gyerek mellett lesz még 50, aki nem az intézetben nő fel, ahol sokkal rosszabb dolgokat ismer (és tanul) meg, mint a homoszexualitás (és amúgy valszleg egy jókora részük azt ott is megkapja, ha akarja, ha nem).

nemecsekerno_007 2021.06.17. 17:54:36

@mіdnight coder: Na az olyan elmebetegek miatt is kell ez a törvény mint te.

Ménár Atya 2021.06.17. 19:35:02

@Cpt. Flint: No no fiam, ne buzizz! :)
Nem érted amit írok, én elhiszem, hogy jobb körülményeket tud biztosítani egy azonos nemü pár a gyereknek, mint az otthonok, nem ez a gond.
A gond az, hogy ez szintén rossz a gyereknek. Ezért erőltetik annyira a melegek az elfogadást, meg a fiatalok agymosását, mert tudják, hogy ezt egy gyerek nem képes feldolgozni másként, hiszen látja , hogy hiba van a rendszerben, apa meg apu, vagy anyu meg anyu ne lehet képes gyereket nemzeni, tehát hogy születtem akkor én?...kérdezi magától, ill a társai szintén, és ez a probléma.
ÉS én pl nem szeretném, ha minden határt felrúghatnának, mert van egy zsákutcás evolúciójuk, amit azzal akarnak orvosolni, hogy kvázi "veszünk" egy gyereket aki ugye alapból nem hülye, épp ezért komoly lelki problémái lesznek később.
Ráadásul a normális nem macskakörmösen, hanem valósan normális emberek évekig várnak, és mennek át procedúrákon mire gyereket kaphatnak, méltánytalan velük szemben, hogy a "nem normális" nemi indentitású előbb kap gyereket mint ők.
Ha annyira akarnak gyereket, hát csináljanak maguknak, elvileg fizikailag egészséges emberek, oldják meg.
És még annyi bajom van ezzel, hogy ma megengedjük a homokosoknak, leszbiknek, holnap kik jelentkeznek be, valami szintén szexuálisan zakkant csoport, aki a cipőkanállal él házasságban és joguk van a gyerekhez?
Szóval van egy vonal ahonnan ne tovább.
Nem érdekel ha valaki homi, az az ő dolga, de el a kezekkel a gyerekektől, és ne kapj a szexuális orientációd miatt előjogokat,pozitív diszkriminációt stb.
Én nem tehetek arról, ha homi vagy, a te dolgod, az hogy heteró vagyok az meg az enyém , nem hiszem hogy ez feljogosít fizikailag ép emberként aki képes a gyereknemzésre, hogy szerezzen egyet magának, csináljon, ahogy mindenki más.

Ménár Atya 2021.06.17. 19:38:42

@mіdnight coder:
Mi van Fitymatyi te idióta sötét ló, itt őrködsz egész nap faszfej :D:D
Jelzem első hullám 800 magyar 30000 olasz te kis hülyegyerek, mellébeszélsz és terelsz kis homár agyagedény.
Na húzz vissza a barlangodba te buta selejt!
Apád is paraszt volt, te is az maradtál! még mindig nem tanúltad meg!
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640
Ez a sorsod :D

Ménár Atya 2021.06.17. 19:54:10

@Cpt. Flint: Tehát jobb a gyereknek szerinted, ha a véleményed szerinti "jobbik" rosszat választják neki?
Érdekes gondolat..........
Már az is gáz amikor azt próbálod bizonygatni hogy homokoséknál is vannak szerepek,mig heteróéknál épp megszűnnek ill nem PC.....
Akkor ezt elemezzük ki.
Ha homokos lennék ,lévén férfi, így ugye egy szép erős férfit szeretnék, nőként egy szép nőies nőt.
És akkor kő-papír-ollóval eldöntjük hogy ma ki lesz a gyerek előtt a nő, vagy férfi?
Én magam részéről egy szép nőt vettem el ( elfogult vélemény) mert a nőkt szeretem, ő a gyermekeim anyja, a gyerekeimmel rengeteget foglalkoztam, etettem, pelenkáztam stb, mégsem érzem nőnek magam ettől, és teljesen másképp foglalkoztam öszrönösen a gyerekekkel mint családunk nő tagjai, és ez így helyes,színes.
Nem kell eljátszani, hogy ma anyu vagyok,holnap meg apu.
Ezért a gyereknek sem kell ilyesmin agyalni és oktatásra járni meg érzékenyítésre az oviban, hogy feltudja dolgozni azt az állapotot ami biológiailag fricska a természetes szaporodás híveinek.
Ezért sokkal könnyebb az élete az ilyen különböző nemü szülős gyereknek.

Ménár Atya 2021.06.17. 20:01:58

@mіdnight coder: Matyika kisfiam, miről mekegsz?
Itt most a te fajtádról beszélünk akiket homárok neveltek fel, és ők is homárokká váltak.
Milyen koronavírusról hadoválsz?
Te ennyire selejtes DK. felszopó vagy, hogy még ezt sem érted buta ló?
Ezt olvastad már faszfej:
www.worldometers.info/coronavirus/country/peru/
Peru átvette a vezetést, és a többiek is jönnek fel ránk az összesítésbe, és a mediterrán adatok megint cinkeltek, vagy nem jönnek.
Tehát matyi megint pofán szart az élet téged ahogy szokott :)
Na pá kis migri köcsög mai nap margóra tettelek.
Buta vagy.
És .
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640

élhetetlen 2021.06.17. 21:50:17

@ben2: „Ennek a világon mindenhol megvan a megfelelő intézményrendszere”. Ha létrejön ez a tökéletes burok, hogy sem az iskolában, sem az interneten, sem a családban nem jut ingformációhoz a homoszexualitással kapcsolatban a gyerek, honnét fogja tudni, hogy ez ügyben pszichológushoz fordulhat, és az majd elmondja neki, amit senki más?
„Magyarországon az egynemű pároknak de facto ugyanolyan jogaik vannak, ha regisztrált élettársi kapcsolatban élnek, mint a hetero házasoknak.”, Hogyne, kivéve a mesterséges megtermékenyítéshez való jogot, az öröbbefogadási jogot, stb.
„Gyerekük meg a homoszexuálisoknak is ugyanúgy lehet, mint a heteróknak, ennek biológiai limitációi vannak, nem törvényi.„. Nem igaz. Ezt már írtam, mesterséges megtermékenyítés, béranyaság intézménye, a biológiai limitációt már megoldották, CSAK törvényi akadálya van. Nálunk.
„Az örökbefogadást felesleges idekeverni, mert az hetero pároknál is n+1 feltételhez kötött”. Az n+1 feltétel között szerepel pszichológia alkalmassági vizsgálat, anyagi helyzet, stb. Ki mondta neked, hogy ezt nem vállalnák az egynemű párok? Csak egy feltételt hiányzik, hogy me különböző neműek, és ezt csak törvény szabályozza. „politikai nyomásgyakorlással könnyítéseket kikényszeríteni szintén többlet jog követelése.”. Nincs arról szó, amiről te beszélsz, ha ugyanolyan feltételekkel fogadhatnának örökbe, mint a heterók, akkor semmilyen többletjogot nem kapnának, csak egyenlőséget.
„Egy férfi homoszexuálisnak meg azért nem lehet gyereke, mert nincs méhe.”. Ezt egyedül találtad ki, vagy segítettek? A hetero férfiaknak sincs méhe, tehát nekik sem lehet gyerekük? Ők mit nemzettek, kutyát, macskát, vagy denevért? Egy férfinak nem lehet gyereke, mert nincs méhe? Ekkora baromságot már fárasztó olvasni, és ezen a szinten már beszélgetni sem érdemes. Befejeztem.

élhetetlen 2021.06.17. 22:28:29

@#szájbergyerek#: Dehogy lendültünk túl azon, hogy elfogadjuk a másságot, lásd a kommenteket, (ez csak jelzés), és a törvényeket. Nem tennünk kéne értük, hanem engedni, hogy tegyenek a saját életükért. Egy leszbi nő, menjen férjhez akárkihez, essen teherbe, aztán váljon el, mert soha nem akart férfival élni, ez mennyivel jobb, mintha kaphatna egy gyereket egy spermabankból? (Arról nem is beszélve, hogy akkor a férfinak is kötelezettségei keletkeznek). Azt meg csak képzeld el, hogy pár hónapig hetero létedre egy veled egyneművel kellene ágyba bújnod, ami ugye képtelenség, de azt normálisnak tartják sokan, hogy ha gyereket akar, akkor a leszbi nő tegye meg ugyanezt, ha gyereket akar, mert a TÖRVÉNY nem enged mást. Miért lenne rosszabb az életed, ha egy leszbi nő gyerekhez jutna, és egyedül nevelné, éppúgy, mint egy elvált anya. Férfira fordítsd le. A törvényeink egyre rosszabbak ebben a vonatkozásban, de nézd meg Elton Johnt, már házasságban, saját, és örökbe fogadott gyerekekkel is boldogan élnek. És sok országban ez van, csak nekünk nem fér bele.

konrada 2021.06.18. 07:25:42

@élhetetlen: " ennek biológiai limitációi vannak, nem törvényi.„. Nem igaz. Ezt már írtam, mesterséges megtermékenyítés, béranyaság intézménye, a biológiai limitációt már megoldották, CSAK törvényi akadálya van. Nálunk."

...a mai orvostudomány már tényleg sok mindenre képes - akár arra is, hogy valakinek a homloka közepére f.szt ültessen be - de ezt azért inkább hagyjuk meg az orvosi kísérletezés-technikai tudás keretének, és ne gondoljuk azt, hogy ez biológiailag rendben lévő dolog.

(Miközben én is úgy gondolom, hogy ez a törvény ebben a formában rossz és hülyeség, de attól még nem kell még hülyébbnek lenni, hogy ezt értsük miért az.;)

#szájbergyerek# 2021.06.18. 07:52:15

@Hagrid:
Ez a "sokkal jobban járnának, ha akár egy melegpár nevelné őket" már majdnem érzékenyítés és egyébként messzire vezet.
Talán nem véletlenül alakult úgy, hogy férfi és nő kapcsolatából lesz gyerek. Tessék a biológián számon kérni, ha úgy gondolja, hogy ez csupán "beidegződés".
Meleg párok pedig boldogan éltek eddig is gyerek nélkül, szóval ez sem lehet indok.

#szájbergyerek# 2021.06.18. 08:23:20

@élhetetlen:
Ugye a leszbi nőnél is kizárt dolog, hogy férjhez menjen, férfival éljen és vele bújjon ágyba. Már úgy hogy olyasvalami történjen ott, amiből gyerek lesz.
Meleg férfinél hasonló a helyzet. Kell hozzá nő. Márpedig ha nővel nem akar összefeküdni, akkor abból sem lesz. ​

Aki nem divabtól meleg, az ezzel együtt tud élni, el tudja fogadni.

arthurthedent 2021.06.18. 08:44:12

@#szájbergyerek#: "Ugye a leszbi nőnél is kizárt dolog, hogy férjhez menjen, férfival éljen és vele bújjon ágyba. Már úgy hogy olyasvalami történjen ott, amiből gyerek lesz."

A tájékozottságod lenyűgöző.

"Aki nem divabtól meleg, az ezzel együtt tud élni, el tudja fogadni."

És el kell fogadnia, mert te nem tudsz együtt élni azzal a gondolattal, hogy ők mondjuk örökbe foigadnak egy gyereket. Rohadjon meg a gyerek a lelencházba, öregedjenek meg gyerek nélkül, mert nehogy már neked kelljen megváltoztatni a véleményed.

Majd te jól megmondod, hogy ki az a divatból meleg és ki az, aki tényleg az. Szerénységed (is) bámulatos. :D

arthurthedent 2021.06.18. 08:48:09

@#szájbergyerek#: "Talán nem véletlenül alakult úgy, hogy férfi és nő kapcsolatából lesz gyerek."

Remélem ha megbetegszel, akkor visszautasítod a gyógyszert, mert nyilván nem véletlenül alakult úgy, hogy az emberek megbetegszenek és meghalnak. Szerintem elég természes, hogy ha valakinél mondjuk cukorbetegség alakul ki, akkor az meg szokott halni.

konrada 2021.06.18. 08:48:32

@#szájbergyerek#:
Nem biztos, hogy egy leszbi nő soha nem akar kísérletezni - főleg ha még gyereket is akar - így náluk azért nem kizárt a gyereknemzés.
...s ez előfordulhat meleg férfiaknál is - sokan közülük még házastársi kapcsolatban is éltek-élnek nővel - így velük is előfordulhat.

...viszont milyen nő az, aki kihord egy gyereket, hogy oda adja a melegnek és párjának nevelésre??!

arthurthedent 2021.06.18. 08:53:15

@konrada: "és ne gondoljuk azt, hogy ez biológiailag rendben lévő dolog"

És mit jelent az, hogy "biológiailag rendben lévő dolog". Pár évtizede, amikor a szívátültetés gyerekcipőben járt sok vallásos ember vadul tiltakozott ellene, mondván, hogy az orvosok "istent játszanak". Ma is vannak olyan vallásos emberek, akik inkább végignézik ahogy a gyerekük meghal, nem engedik, hogy vérátömlesztést kapjon.

A különböző vallási szekták különböző sebességgel képesek beletörődni abba, hogy nem kőkori színvonalon élünk, ennyi az egész.

arthurthedent 2021.06.18. 08:57:03

@konrada: "...viszont milyen nő az, aki kihord egy gyereket, hogy oda adja a melegnek és párjának nevelésre??!"

Miért, milyen nő az, aki hozzámegy feleségül egy pasashoz, aki iszik és rendszeresen veri?

Szerintem akiről te beszélsz annak egyszerűen más a véleménye az egynemű párokról, mint neked. Te észérvek nélkül idegenkedsz tőlük (mondjuk én is, ha férfiak), ő meg észérvek nélkül elveti ezt az idegenkedést.

#szájbergyerek# 2021.06.18. 10:23:53

@arthurthedent:
Szóval a melegeket bármi áron segíteni kell, hogy gyerekhez jussanak, mert az a "gyógyír" minden bajukra.
Pont mint az xyz gyógyszer a cukorbetegségre.
Van baj a toronyban...

konrada 2021.06.18. 10:35:57

@arthurthedent:
Elsőre a válasz: Biológiailag az van rendben, ami természetes, és önreprodukálható.
Az, amit az ember alkot, az lehet etikailag, élettanilag, és sok egyéb módon rendben, működhet biológiailag, de ettől még nem természetes, hanem művi állapot.

...és én valóban mást gondolok az anyaságról, mint hogy valaki pénzért - esetleg egy szellemi állapota miatt - a világba tol egy gyereket, akit aztán kiárusít, vagy oda ad valakinek: az ilyen nincs nálam se biológiailag rendben, se agyilag.

(Persze egészséges férfiemberként van bennem idegenkedés, de nincs elítélés, megbélyegzés: szerintem is jobb helyen van egy akármilyen párnál egy gyerek, mint a menhelyen - nőknél meg az is játszhat, hogy csináltat magának egyet, mert én hiszek az anyai ösztönökben, érzésben, náluk nem érzem gáznak azt se, ha közösen nevelnek gyereket, mert ismerőseim között több is van - igaz nem melegként - ahol 2 nő (anya-nagymama, vagy anya-nővér) nevel egy háztartásban gyereket, látszik persze a férfi hiánya, de a gyereknek alapvetően az anyai szeretet melege a legfontosabb, amit szerintem nagyon ritka esetben tud - egyszerű biológiai okok miatt is - egy férfi megadni...)

Cpt. Flint 2021.06.18. 12:47:32

@Ménár Atya: "A gond az, hogy ez szintén rossz a gyereknek."
Aha. Szokás szerint nagyobb és kisebb rossz között lehet választani, mint az életben többnyire. Én azt mondom, hogy sokkal kisebb rossz, ha jó körülmények között egy homoszexuális pár egy többé-kevésbé (mint az átlag) normális, nem sérült, "társadalmilag hasznos" fiatalt nevel, mint ha az intézet, vagy bizonyítottan alkalmatlan/veszélyeztető heteró szülők termelnek ki egy sérült, terhelt, problémás ifjoncot. Sarkítva és végtelenül leegyszerűsítve: Nekem jobb egy buzi(jelölt), mint egy kábszeres/prosti/tolvaj/rabló/gyilkos (jelölt). Természetesen ez ÍGY tényleg szélsőség. Vannak gének, egyéb/korábbi hatások (az se mindegy, hány évesen kerül örökbe), véletlenek stb. Szóval az 50 (homoszexuálisok által) örökbefogadottból is lehet 10-20, aki végül rossz útra tér. De az 1000 heterók által örökbefogadottból szerintem hasonló arányban lesznek ilyenek, illetve a 23 000 intézetiből is van nemtudomhány százalék, aki meg megállja a helyét az életben normális. átlagos emberként. Talán az arányokról, lehetőségekről, valószínűségekről kell itt beszélni. Hogy csak jobb az élete, jobbak az esélyei egy bármilyen szexuális irányultságú, de szerető, gondoskodó, jó hátterű családban nevelkedő gyereknek bármi más esetnél.

"Ezért erőltetik annyira a melegek az elfogadást, meg a fiatalok agymosását, mert tudják, hogy ezt egy gyerek nem képes feldolgozni másként, hiszen látja , hogy hiba van a rendszerben, apa meg apu, vagy anyu meg anyu ne lehet képes gyereket nemzeni, tehát hogy születtem akkor én?...kérdezi magától, ill a társai szintén, és ez a probléma"
Nanemá, azért ne nézzük hülyének a gyereket, meg ne állítsunk már ilyen butaságokat, hogy egy meleg pár által nevelt gyerek sehol nem fog infóhoz jutni a heteroszexualitásról, meg nem fogja tudni, hogy ő hogy került a meleg családba... kurvagyorsan fel fogják világosítani, ne félj te attól. és ha sérülni fog, az pont attól lesz, hogy a homofóbok nagyon kegyetlenül fogják felvilágosítani, cikizni, zaklatni. nehogy már ezért megint a meleg pár legyen a felelős... és ugye mi a te megoldásod erre? hát előzzük meg, tilcsuk be... hm. szerintem innen csak egy lépés, hogy ne engedjünk be színesbőrűt az országba, mert hátha valami hülye rasszista bántani fogja, és mi azt persze nem szeretnénk. esetleg nekik is meg kellene tiltani az örökbefogadást, netán a szaporodást is. nehogy sérüljön szegény gyerek.
Szóval ez az egyszerűbb, nem megvédjük, akit bántanak, hanem eltüntetjük, elzárjuk stb.
Nyilván ez a többségnek teljesen megfelel, mindaddig, míg valamilyen problémájával, adottságával nem kerül hirtelen ebbe az eltüntetendő kisebbségbe. (Mondjuk önhibáján kívül rokkant lesz, vagy hajléktalan, vagy beleszeret egy színesbőrűbe.)

"Ráadásul a normális nem macskakörmösen, hanem valósan normális emberek évekig várnak, és mennek át procedúrákon mire gyereket kaphatnak, méltánytalan velük szemben, hogy a "nem normális" nemi indentitású előbb kap gyereket mint ők."
Ezt az állításodat támaszd alá valamivel, légy szíves! (Ha így lenne - amit én nem hiszek - az természetesen nincs rendben. Én legfeljebb arra tudok ez esetben gondolni, hogy a homoszexuális pár nem válogat, mint tót a vadkörtében, ahogy a heterók sokszor. "Ne legyen 2 évnél idősebb, ne legyen cigány, ne legyen fiú, szőke legyen, csini legyen, ez kövér, ez kancsal...")

"ÉS én pl nem szeretném, ha minden határt felrúghatnának, mert van egy zsákutcás evolúciójuk, amit azzal akarnak orvosolni, hogy kvázi "veszünk" egy gyereket aki ugye alapból nem hülye, épp ezért komoly lelki problémái lesznek később." és "nem hiszem hogy ez feljogosít fizikailag ép emberként aki képes a gyereknemzésre, hogy szerezzen egyet magának, csináljon, ahogy mindenki más"
Ennek alapján a gyereknemzésre képtelen heteróknak sem "jár" gyerek. Nyilván oka van annak, hogy miért biológiai zsákutcák. Úgyhogy ne neveljenek, slusszpassz. Az egész örökbefogadásosdi innentől csak azoknak jár, akiknek már van saját. (Nade akkor megint mi van azokkal, akiknek mondjuk korábbi házasságból, kapcsolatból van, és most már meleg kapcsolatban élnek? Meg mi van a biszexekkel? Plusz mondjuk azzal a dajkanénivel, óvónénivel/bácsival, tanítóval, tanárral, aki meleg/nemváltott, csak épp te nem tudod róla, és így neveli a gyerekedet. Megannyi kínzó kérdés...)

Cpt. Flint 2021.06.18. 13:18:49

@Ménár Atya: "Tehát jobb a gyereknek szerinted, ha a véleményed szerinti "jobbik" rosszat választják neki?" Igen. Nagyon sokszor csináljuk ezt. Egyénileg is, társadalmilag is. Az árvákat pl. sorsára is hagyhatnánk (ebbe a többségük nyilván belehalna), helyette intézetbe kerülnek. Itt is két rossz közül a kisebbet választjuk. Ráadásul itt nagyságrendi különbségekről van szó, nem arról, hogy kicsit kevesebbet fog sírni a gyerek éjszaka. Hanem hogy megerőszakolják, prostituálódik, megtanulja és viselkedése szerves részévé teszi a hazugságot, csalást, erőszakot; jó korán megismeri a drogokat, alkoholt, szexet. És még szerencséje van, ha a személyzetben nincs pedofil, nem verik agyon és nem esik teherbe. Ezzel állítjuk szembe azt, hogy megismeri egy homoszexuális pár mindennapi életét. (Na és persze az iskolában a homofóbok várhatóan zaklatják majd.) Hűha, nehéz választás.

"Már az is gáz amikor azt próbálod bizonygatni hogy homokoséknál is vannak szerepek,mig heteróéknál épp megszűnnek ill nem PC....."
Vagy nem olvasol elég figyelmesen, vagy szándékosan megint hibásan hivatkozol arra, hogy én mit állítok...
Azt írtam, hogy MINDEN EMBERI KAPCSOLATBAN vannak szerepek, a homoszexuális párkapcsolatban IS. EZEK EGYIKE SEM feltétlenül a "KLASSZIKUS" nemi szerep (de lehet az is, részben, vagy akár teljesen). Ehhez hozzátettem, hogy ez a "klasszikus nemi szereposztás" MA MÁR a hetero kapcsolatokban SEM általános/egyértelmű, és a (celebek és más haszontalan léhűtők által irányított) közbeszéd szerint AMÚGY NEM IS PC.
Én egyébként meglehetősen konzervatív vagyok e tekintetben, és nem tartom rossznak a hagyományos szereposztást, HA AZ MINDKÉT FÉLNEK MEGFELEL. Nyilván, ha nem, akkor nem erőltetni kell, hanem másik párt kell választani (illetve eleve úgy kellett volna). Ettől függetlenül teljesen magától értetődő számomra, hogy esetenként én is bepakolom a mosogatógépet, elindítok egy mosást, vagy kiteregetek. Merthogy a feleségem is ugyanúgy munkába jár, ahogy én. Nem kell ezt olyan rohadtul túlgondolni.

"Nem kell eljátszani, hogy ma anyu vagyok,holnap meg apu."
Az a baj, hogy te nem két emberként gondolsz egy meleg párra (ahogy magadra és a feleségedre), hanem valami bonyolult és ellenszenves egységként... Az a meleg pár ugyanúgy két egyszerű és totál különböző ember, mint ti. Nyilvánvalóan náluk is - a természetéből fakadóan - másban jó az egyik, mint a másik; mást fog adni az egyik, mást a másik, máshogy fognak hozzáállni a gyerekhez, mást fognak neki tanítani stb. Egy heteró párra sem lehet már manapság automatikusan, látatlanban rámondani, hogy a férfi adja/csinálja (mindenben) a támaszt, a férfias dolgokat, szerepeket, a nő meg a női princípiumokat. Vannak karrierista, számító, kőkemény, munkamániás nők, vannak gyengéd, humoros, okos, érzékeny férfiak stb. Értem én, hogy sokkal egyszerűbb az egybites verzió, csak az élet nem ilyen.

Cpt. Flint 2021.06.18. 13:39:24

@konrada: @#szájbergyerek#: oké, akkor a meddőknek se lehessen örökbe fogadni és a (donoros) mesterséges megtermékenyítés is legyen tilos. nyilván oka van, hogy miért meddők, ezért felesleges gyerekhez juttatni őket, és az idegen közreműködés is ezek szerint erkölcstelen.
Azoknak az anyasághoz való hozzáállásáról mit gondoljunk, akik a kórház kapualjában álló inkubátornak szülnek (jó esetben, rossz esetben a kukának)? Vagy akiknek ellátatlanság, veszélyeztetés, erőszak miatt meghal a gyereke? Az "új kapcsi" által zaklatott, vert, kínzott gyerekek? Aki heteró kapcsolatban van, annak mindehhez alanyi joga van, ugye...
Nem vagyok oda a melegekért, de vagyok annyira idealista, hogy lássam, mekkora képmutató, szar világban élünk. Megvédjük a gyerekeket, persze...

élhetetlen 2021.06.18. 18:26:15

@konrada: „- de ezt azért inkább hagyjuk meg az orvosi kísérletezés-technikai tudás keretének, és ne gondoljuk azt, hogy ez biológiailag rendben lévő dolog.”. Lehet ez a véleményed, de az, hogy egy férjezett nő, ha a férje nem nemzőképes, igénybe veheti a spermabank szolgáltatást, de egy férjezetlen, gyereket akaró nő nem, ez nem orvostudományi kérdés.

élhetetlen 2021.06.18. 19:02:24

@#szájbergyerek#: Amit írtál, arra már válaszolt más. Most ez: „Szóval a melegeket bármi áron segíteni kell, hogy gyerekhez jussanak, mert az a "gyógyír" minden bajukra.”. Nem minden bajukra, csak arra, hogy, ha gyereket szeretnének, akkor lehessen gyerekük. de ezt a magyar törvények tiltják. Nézz már körül a világban! Van baj a toronyban.... Van, de nálad.

eßemfaßom meg áll 2021.06.18. 20:42:18

@élhetetlen: Ha gyereket szeretnének felcsinálnak egy nőt és lesz gyerekük. Mindemellett mi van ha az a gyerek aki szerinted járna nekik pl azt szeretné ha apja és anyja lenne?

Ménár Atya 2021.06.18. 20:44:07

@Cpt. Flint:
" Nekem jobb egy buzi(jelölt), mint egy kábszeres/prosti/tolvaj/rabló/gyilkos (jelölt)."
Bocs, de ez marhaság, mi köze van a szülőségnek ahhoz, hogy valaki kurva?
Attól még kurva jó szülő lehet.
Buzi nem lehet kábszeres,kurva,tolvaj,rabló,gyilkos?
Van ilyen buzi gén ami blokkolja a rablást? :)
Nem jó a sarkításod, kriminalizálod a heteró szülőket.
Valóban több közöttük a rossz szülő, mivel a melegek nem képesek maguktól gyereket nemzeni, így nem lehetnek szülők sem, tehát nem összehasonlítható az ő szülőségük, a heterókéval.
-
"Nanemá, azért ne nézzük hülyének a gyereket, meg ne állítsunk már ilyen butaságokat, hogy egy meleg pár által nevelt gyerek sehol nem fog infóhoz jutni a heteroszexualitásról, meg nem fogja tudni, hogy ő hogy került a meleg családba... kurvagyorsan fel fogják világosítani, ne félj te attól. és ha sérülni fog, az pont attól lesz, hogy a homofóbok nagyon kegyetlenül fogják felvilágosítani, cikizni, zaklatni. nehogy már ezért megint a meleg pár legyen a felelős... és ugye mi a te megoldásod erre? hát előzzük meg, tilcsuk be... hm. szerintem innen csak egy lépés, hogy ne engedjünk be színesbőrűt az országba, mert hátha valami hülye rasszista bántani fogja, és mi azt persze nem szeretnénk. esetleg nekik is meg kellene tiltani az örökbefogadást, netán a szaporodást is. nehogy sérüljön szegény gyerek."
Nem is ezt írtam, szerintem fuss neki mégegyszer, és akkor nem válaszolsz érzelmi alapon hülyeséget.
-
"Ennek alapján a gyereknemzésre képtelen heteróknak sem "jár" gyerek. Nyilván oka van annak, hogy miért biológiai zsákutcák. Úgyhogy ne neveljenek, slusszpassz. "
Megint mellébeszélsz.
Az akinek nem lehet gyereke, mert biológiai okokból nem képes a nemzésre, nem összehasonlítható azzal aki képes, csak épp a saját nemével ez nem megy, vagy ha pl csiga génjei lennének még lehetne az önmegtermékenyítés de hát...........
Szóval almát akarsz körtével összehasonlítani.
Már megszoktam ezeket a csúsztatásokat.
Miért nem harcolsz előbb azért, hogy a heteró igénylők előbb kapjanak gyereket?
Miért kellene előbb ezt a zsákutcás csapatot ellátni gyerekkel, amíg van jelentkező bőven heterókból is?
"Én legfeljebb arra tudok ez esetben gondolni, hogy a homoszexuális pár nem válogat, mint tót a vadkörtében, ahogy a heterók sokszor. "Ne legyen 2 évnél idősebb, ne legyen cigány, ne legyen fiú, szőke legyen, csini legyen, ez kövér, ez kancsal...")
Miért ne válogatna, gondolod, hogy igénytelenek?
Sokkal kifinomultabb a világuk a külsőségek iránt, miért akarna kancsal cigányt?
Az hogy te mit gondolsz, kb semmit nem jelent a valóság talaján.
Még mindig nem érted, amíg van heteró jelentkező addig hanyagoljuk ezt a meleg vonalat, kár a gyereket lelki stresszbe küldeni.
Majd ha elfogytak a heterók akkor lehet jelentkezni.
Én nem támogatom,annak ellenére, hogy a meleg és leszbikus emberekkel semmi bajom, elfogadom, nem akarom megváltoztatni őket.
A többi qwertz stb betűvel már van gondom.
Úgy látom divat lett a jóléti társadalomban szerelmesnek lenni a cipőfűzőbe, és nehéz eldönteni hogy valaki fiú e vagy lány........... de ez egy másik vita.
-
"Ettől függetlenül teljesen magától értetődő számomra, hogy esetenként én is bepakolom a mosogatógépet, elindítok egy mosást, vagy kiteregetek. Merthogy a feleségem is ugyanúgy munkába jár, ahogy én. Nem kell ezt olyan rohadtul túlgondolni."
Nem én gondolom túl, biztos másképp szocializálódtunk, attól hogy anyu falat fest, még nem faszi, és ha te mosogatógépet pakolsz,még nem vagy nő, ez szimpla munkamegosztás.
Ha este tangában fested a körmöd, és tampont dugsz a seggedbe.... na ott már gondolkodni kell azért :D
Figyelj, a tesztoszteront nem lehet megbaxni, lehet nőként viselkedni, de az inkább szánalmas.
Az hogy a világ változott, és szabadabb lett, és bizonyos dolgokat nemtől függetlenül megcsinál az ember, az jó, de nem csorbítja a férfiasságot, vagy a nőiességet, nem ezen múlik.
A lányomat megtanítottam lőni nyíllal, puskával, és imád szerelni bármit is, de az a helyzet, hogy kötni is megtanítottam, mert azt is tudok, akkor most buzi vagyok? :D

Ménár Atya 2021.06.18. 20:46:26

@élhetetlen:
A magyar törvények nem tiltják, hogy melegnek leszbinek gyereke legyen.
Csak nem fogadhatnak örökbe, mivel képesek lennének rá hogy csináljanak .

élhetetlen 2021.06.18. 22:25:01

@eßemfaßom meg áll: „Ha gyereket szeretnének felcsinálnak egy nőt és lesz gyerekük”. Csak ez nem olyan egyszerű, mint a te agyad. Lesz gyerekük, akit esetleg az anyának ítél a bíróság, és, ha kéri a gyereket, a láthatási jogot is megvonhatják, és nincs gyerek, csak gyerektartási kötelezettség. Azt már nem kérdezem, hogy, ha hetero vagy, bármilyen érdekből lefeküdnél-e egy veled egy neművel, mert még azt válaszolnád, hogy igen, nem olyan nagy ügy az.
„mi van ha az a gyerek aki szerinted járna nekik pl azt szeretné ha apja és anyja lenne?”. Ugyanaz van, mintha egy szegény családba születő gyerek szeretné, hogy a szülei gazdagok lennének, ahol lelkileg terrorizálják a gyereket, és a gyerek szeretné, ha jobb szülei lennének, vagy, ha van gyereked, akkor szeretné, ha normális apja lenne. Azaz, semmi sincs. Kb. ennyi.

élhetetlen 2021.06.18. 22:49:59

@Ménár Atya: Már megint arról beszélsz, amiről fogalmad sincs, de azt, amit nem tudsz, azt nagyon tudod. „A magyar törvények nem tiltják, hogy melegnek leszbinek gyereke legyen.”. Csak a gyerek fogantatásának lehetőségét tiltják. Így sokkal jobb? Bár a végeredmény ugyanaz. Kaphat mesterséges megtermékenyítést spermabankból egy egyedülálló nő? NEM. Létezik a legális béranyaság Magyarországon? NEM. Akkor miről hablatyolsz, hogy a törvény nem tiltja, hogy legyen gyerekük, ha a fogamzás lehetőséget tiltja? És másik agyamentnek már írtam: Azt már nem kérdezem, hogy, ha hetero vagy, bármilyen érdekből lefeküdnél-e egy veled egy neművel, mert még azt válaszolnád, hogy igen, nem olyan nagy ügy az. Mert ez az egyetlen legális lehetőség, és, ha férfi vagy, lehet, hogy gyerek helyett csak gyerektartási kötelezettséged lesz.
És nem fogok belemenni ismét egy három napos értelmetlen vitába, úgyhogy felejts el.

Ménár Atya 2021.06.19. 05:24:32

@élhetetlen:
Már megint az a baj, hogy hozod a funkcionális analfabétát, és miután kialakult a fejedben egy butaság arra építed az elméleteid.
Drága mindenhez nem értő elvakult nyugger elvtárs, én arról beszélek, hogy a biológia engedné hogy szüljön, vagy gyereket csináljon, és utána egyedül vagy a párjával nevelje a gyereket, csak ahhoz azt a módszert kell alkalmazni, hogy ellenkező neművel kell összehozni a gyereket.
Ennyi fáradtságot azért tehetnének nem?
Milyen mesterséges megtermékenyítésről hablatyolsz?
Azt majd az kapja aki normális családban szeretné tudni a gyerekét de nehézkes valamiért a megtermékenyítés.
A homokosok," nem normális család"
Náluk erről szó sincs.
Tőlem lehetsz homokos, nem érdekel, de gyereket intézz magadnak természetes úton ha annyira kell.
Hülye idióta kérdésre meg minek válaszoljak, ilyet csak hülye idióta elvakult kérdez, jó hogy nem azt kérdezed hogy melyik gyerekem engedném el akiket tartok a szakadék felett, te baromarcú gyúrcsány felszopó idióta!
Normális vagy te nyugger,vagy agyadra ment a napsugárzás?!

#szájbergyerek# 2021.06.21. 08:23:45

@Cpt. Flint:
Te vagy a másik felvilágosult, aki keveri a szezont a fazonnal.
Talán a meddő pár, akire te gondolsz az nem férfiből meg nőből áll? Mármint olyan emberekből, akik férfinak és nőnek születtek. Na ugye.
Persze a "Van akváriumod?" kérdésre adott válaszból is le lehet vezetni bármit, ha ismered ezt a régi viccet.

Cpt. Flint 2021.06.21. 12:59:04

@Ménár Atya:

Megint mazsolázol, kiragadsz dolgokat a kontextusból. Elég terméketlen így a vita, valójában csak azért teszem, mert esetleg másoknak használ.

"ez marhaság, mi köze van a szülőségnek ahhoz, hogy valaki kurva"; "Buzi nem lehet kábszeres,kurva,tolvaj,rabló,gyilkos" stb.
A prosti/tolvaj/rabló/gyilkos verziókat, mint a gyerek jövőképét NEM a "meleg vs. heteró szülők" kontextusban említettem, hanem az "ellenőrzött, jó hátterű meleg örökbefogadó pár vs. intézet vagy bántalmazó/elhanyagoló szülők" döntéssel kapcsolatban. Jelezni kívántam, hogy úgy vélem, bármilyen (jó) család jobb, nagyobb esélyt ad egy normális életre. Azt is leírtam, hogy BIZTOSAN lesz (lenne) olyan gyerek, aki egy jó hátterű meleg pár nevelése mellett IS "elkallódik", eltér a "törvénytisztelő" normától.

"Nem is ezt írtam, szerintem fuss neki mégegyszer, és akkor nem válaszolsz érzelmi alapon hülyeséget."
Korábban írtad: "A gond az, hogy ez szintén rossz a gyereknek. […] ezt egy gyerek nem képes feldolgozni másként, hiszen látja , hogy hiba van a rendszerben, apa meg apu, vagy anyu meg anyu ne lehet képes gyereket nemzeni, tehát hogy születtem akkor én?...kérdezi magától, ill a társai szintén, és ez a probléma."
Nekem ebből az jött le, hogy (szerinted) a gyereknek meleg párral családot alkotni azért rossz, mert:
a) Nem érti, hogy lehet neki két egynemű szülője, és ez így biológiailag hogy, és senki nem is mondja el neki. Ezzel nyilván egyrészt hülyének nézel minden gyereket, másrészt felteszed, hogy a gyerek elől minden heteró kapcsolatról szóló információ el van zárva. Mindkettő hibás előfeltevésnek tűnik.
b) Nem tudja feldolgozni ezt az eltérést a többiektől. Gyakorlati példákból kiindulva ez abban az esetben jön elő, ha emiatt bántják, kirekesztik az egyént. Olyan gyermekközösségekben, ahol külső példa alapján NEM "tanulják meg" a megkülönböztetést a gyerekek, semmilyen hátrány nem éri a más színűeket, fogyatékosokat stb.
Azaz ezektől „megvédeni” a gyereket akkor kell, ha rendszerszinten elfogadjuk (és toleráljuk) a kirekesztést; ha ezt tekintjük a normalitás alapjának. Valóban, ezt teszi jelenleg a kormányunk azzal, hogy a meleg és pl. a hajléktalan embereket csökkent értékűnek deklarálja (alaptörvény) és emiatt jogokat von el tőlük (láthatóság korlátozása). Egyértelmű azonban, hogy ezzel a probléma nem oldódik meg, csak a szőnyeg alá van söpörve, kisebbségben levők jogainak csorbítása árán (akik egyébként igazából nem veszélyesek társadalmilag, akármit is állítanak a politikusok).
Erre írtam, hogy hasonló indoklással és megoldással bátran hozzányúlhatnának akkor jóval nagyobb kérdésekhez is. Azaz hogy pl. a színesbőrű (és/vagy cigány) gyerekek lelke ne sérüljön annak felfoghatatlanságától, hogy a (jelenlegi) többséghez képest nekik ugyan miért barnábbak/sárgábbak a szüleik, simán tiltsuk meg, hogy gyerekük legyen. (Amúgy kíváncsi lennék, hogy az örökbefogadást engedélyezik Mo-on mondjuk egy vegyes bőrszínű, vagy tisztán színes párnak? Van erre vajon példa?)

"Az akinek nem lehet gyereke, mert biológiai okokból nem képes a nemzésre, nem összehasonlítható azzal aki képes, csak épp a saját nemével ez nem megy,"
Miért nem? És ki mondta, hogy képes? És ha homoszexuális ÉS meddő? Akkor oké, fogadhat örökbe? Hagyjuk már ezt az erőlködést, hiába csűröd-csavarod, nem tudsz olyan "természetjogi" alapot adni a melegellenes intézkedéseknek, amibe egy csomó heteró is bele ne esne...

"Miért kellene előbb ezt a zsákutcás csapatot ellátni gyerekkel, amíg van jelentkező bőven heterókból is?"
Sokadszor állítod, hogy a meleg párok előbb fogadhatnának örökbe gyereket, mint a heterók. De HONNAN veszed ezt? Semmivel nem támasztod alá! És egyébként lehetetlen olyan szabályrendszert felállítani, hogy ez ne történjen meg? Csak a tiltás a megoldás? Ez nem érvelés, ez nulla.
"amíg van heteró jelentkező addig hanyagoljuk ezt a meleg vonalat, kár a gyereket lelki stresszbe küldeni." Ha annyi heteró jelentkező van, miért van intézetben 23000 gyerek? Ott egy kicsit nagyobb stressz éri őket szerintem...

" attól hogy anyu falat fest, még nem faszi, és ha te mosogatógépet pakolsz,még nem vagy nő, ez szimpla munkamegosztás."
A "klasszikus", konzervatív szerepfelfogásba elvileg ennyi sem fér bele. Hogy apám 30 évesen nem mosogatott, az kb. biztos. (Ma sem nagyon.) Egyébként én is azt írtam, hogy nem ezen múlik. És próbáltam ehhez hozzátenni, hogy ezek a bizonyos "szerepek" egyáltalán nem olyan fekete-fehérek; egyénenként, családonként mások, és ez bizony a melegeknél is így van. Ha tartósan jól működtök a társaddal, mint pár, akkor nyilván egyrészt sok dologban hasonlítotok (pl. értékrend), másrészt van, amiben kiegészítitek egymást. Emellett természetesen megmaradtok egyéniségnek, és tisztelitek, szeretitek egymást. Ez az alap szerintem elegendő a gyerekek neveléséhez. Nem kell itt szerepekről hablatyolni. És ez egy meleg párnál tök ugyanez. Ennyi.

Cpt. Flint 2021.06.21. 13:28:37

@#szájbergyerek#:
"Talán nem véletlenül alakult úgy, hogy férfi és nő kapcsolatából lesz gyerek. Tessék a biológián számon kérni, ha úgy gondolja, hogy ez csupán "beidegződés""
Mondhatjuk, hogy de, véletlen. Ez egy szaporodási mód/stratégia, de vannak mások is. Mivel csak egy "magasabb rendű értelemmel" rendelkező fajt ismerünk (az embert), így nem egyértelműen bizonyított, hogy ez a fajta szaporodás előnyt jelentene, illetve hogy oksági összefüggésben lenne a "kiemelkedésünkkel".
Az emberi szaporodás módja alapján pedig az örökbefogadás különnemű párok esetében semmivel nem nevezhető természetesebbnek, mint egyneműeknél.

Amennyiben egy pár nem tud utódot létrehozni (mindegy, hogy azért, mert az egyik fél meddő, vagy mert egyneműek), onnantól az együttélésük csak a kölcsönös előnyökkel indokolható. Az állatvilágban és az embereknél egyaránt, csak az emberek ezt szeretik szebben indokolni (szeretet, biztonság stb.). Amennyiben a gyerek (utód, szaporodás, fajfenntartás) iránti vágy olyan erős, hogy ezt a biológiai korlátot örökbefogadással (egy idegen kölyök nevelésével) akarják átlépni, onnantól teljesen mindegy, hogy a szülőpár egynemű vagy különnemű. Az állatvilágban jócskán találunk példákat alapból egyszülős nevelésre, illetve olyan társas nevelésre is, ahol azonos nemű felnőttek (csapata) nevelik, látják el, védik meg a kölyköket/fiókákat. Van jócskán, ahol a hím szerepe a megtermékenyítéssel lezárul, és van néhány, ahol a nőstény csak a petesejtet adja a melóba... (Az örökbe fogadásra hajlamos/hajlandó fajok többnyire egyszülős, vagy társas utódnevelők.)
Szóval biológiai alapon szerintem ne nagyon akarj az örökbefogadással kapcsolatban érvelni, mert az eleve nem egy természetes folyamat.

eßemfaßom meg áll 2021.06.26. 10:46:24

@Cpt. Flint: "Mivel csak egy "magasabb rendű értelemmel" rendelkező fajt ismerünk (az embert), így nem egyértelműen bizonyított, hogy ez a fajta szaporodás előnyt jelentene, illetve hogy oksági összefüggésben lenne a "kiemelkedésünkkel"."

Azért az aggyal rendelkező élőlények között (tartsuk ezt az értelem kiindulási pontjának) nem túl gyakori az osztódással szaporodás vagy önbeporzás.

eßemfaßom meg áll 2021.06.26. 10:53:15

@élhetetlen: Nem a bíróságal kell az élet dolgait lerendezniük. Egyébként meg attól még az ő gyereke, hogy az anyjánál van elhelyezve.

Komoly értelemre vall az anya-apa kérdést egy polcra tenni az anyagi helyzettel. Meg a gyermekbántalmazással.

élhetetlen 2021.06.26. 17:36:47

@eßemfaßom meg áll: Az is komoly értelemre vall, hogy valaki ne lássa a különbséget aközött, hogy van egy saját, vér szerinti gyereke, akit nevelhet, aki vele él, és aközött, hogy valahol van egy gyereke, akivel akár nem is találkozhat, csak a gyerektartást fizetheti. Egy kicsit elfelejtetted, mire válaszoltam: „mi van ha az a gyerek aki szerinted járna nekik pl azt szeretné ha apja és anyja lenne?”. Ugyanaz van, mintha egy szegény családba születő gyerek szeretné, hogy a szülei gazdagok lennének, ahol lelkileg terrorizálják a gyereket, és a gyerek szeretné, ha jobb szülei lennének, vagy, ha van gyereked, akkor szeretné, ha normális apja lenne. Azaz, semmi sincs. De azért érezd magad nagyon értelmesnek.

élhetetlen 2021.06.26. 18:40:45

@Ménár Atya: „csak ahhoz azt a módszert kell alkalmazni, hogy ellenkező neművel kell összehozni a gyereket.”.
Amit te nem értesz, az az, hogy ha egy homó férfi saját spermájával termékenyítenek meg egy petesejtbankból származó petesejtet, akkor is két ellenkező neművel hozzák össze a gyereket. Ha egy leszbi nő spermabankból kap donort, akkor is ellenkező neművel hozzák össze a gyereket. A mesterséges megtermékenyítés, az ami, és zömmel működik. Hogy a hozzád hasonló idióták a kormány támogatásával úgy látjátok, hogy nektek van jogotok eldönteni, hogy mi történhet más életében, az szégyenletes. Egyébként Anglia, Ukrajna, Románia stb, engedélyezi a béranyaságot.
„baromarcú gyúrcsány felszopó idióta!”. Gondolom szerinted az a 26 ország is, ahol legális az egyneműek házassága, és olyan jogaik vannak, mint a hetero pároknak, mind gyúrcsány felszopó idióták. Te, bár nem vagy nyugger, de nem vagy normális sem. Velem agyilag nincsen semmi baj, de veled igen. És nem a napsugárzás ment az agyadra, te már télen is buggyant agyú voltál.

eßemfaßom meg áll 2021.06.27. 02:35:23

@élhetetlen: "valahol van egy gyereke, akivel akár nem is találkozhat, csak a gyerektartást fizetheti."
imádom amikor szép részletesen felépítesz magadnak egy fantáziát aztán erre hivatkozol

Miközben ezzel a vérbaromsággal indítottál: "ha gyereket szeretnének, akkor lehessen gyerekük. de ezt a magyar törvények tiltják"

eßemfaßom meg áll 2021.06.27. 02:39:53

@élhetetlen: "A mesterséges megtermékenyítés, az ami, és zömmel működik." A természetes is. Aki gyereket akar és nem valami betegség akadályozza ennek a megvalósitásában az tud gyereket csinálni. Senki nem tiltja egy homo férfinek hogy addig dugjon egy nővel (közös akarattal természetesen, még mielőtt belekötsz) amig gyerek nem lesz belőle.

élhetetlen 2021.06.27. 04:55:44

@eßemfaßom meg áll: Sajnálom,hogy nem érted miről van szó. „valahol van egy gyereke, akivel akár nem is találkozhat, csak a gyerektartást fizetheti." . Ez arra volt válasz, hogy, ha egy férfigyereket szeretne, akkor dugjon meg valakit, aztán lesz, ami lesz, akár az is, amit írtam. És, ami szerinted vérbaromság, de 29 országban működik, hogy egy férfinak, ha vér szerinti gyereket szeretne, rendelkezésre áll a petesejt bank, és a béranyaság intézménye. Ezt tiltják a magyar törvények, szingli nőknél meg a spermabank szolgáltatást. Sajnálom, ha ennyit sem vagy képes megérteni.
Ha eltekintünk attól, hogy mi a cél, ha férfi vagy képes lennél arra, hogy addig dugjon a férfi főnököd, míg meg nem kapod, amire vágytál, ha igen a válaszod, akkor megértem miért gondolkodsz így.
És, amit nem értesz, az nem fantázia, hogy egy „dugjon egy nővel” kapcsolatban, esetleg csak a gyerektartás marad, a gyerek nem. Ennyivel biztonságosabb a béranyaság intézménye, de ezt többször már nem magyarázom el. Ha képes vagy átgondolni, amit írtam, akkor gondod át, ha nem, akkor ne írj több hülyeséget.

eßemfaßom meg áll 2021.06.28. 17:07:27

@élhetetlen: A valóságban persze én értem amit te mondani akarsz de az szimplán baromság, te viszont tényleg nem érted amit én írok mert a szellemi képességed nem alkalmas kilátni abból a szűk csőből amiben működni képes és amit a saját fantáziáddal töltöttél fel.

élhetetlen 2021.06.29. 01:12:11

@eßemfaßom meg áll: Akkor újra. „Senki nem tiltja egy homo férfinek hogy addig dugjon egy nővel (közös akarattal természetesen, még mielőtt belekötsz) amig gyerek nem lesz belőle.”Na, ez a szimpla baromság. Vagy lehet belőle egy gyerektartási kötelezettség, és semmi több. És te miért, és meddig hagynád, ha férfi vagy, hogy dugjon a férfi főnök, mert megtehetnéd, hogy hagyod, hátha összejön valami, ami miatt megérte? Mert kb ez a párhuzam.
És, hogyne, aki képes leírni egy olyan mondatot, amit tőled itt bevágtam, az a szellemi magasságok értője? „te viszont tényleg nem érted amit én írok mert a szellemi képességed nem alkalmas kilátni abból a szűk csőből amiben működni képes és amit a saját fantáziáddal töltöttél fel.”. Szép mondat attól, aki „szellemi képességeit” arra használja, hogy a cső azon végét, amin keresztül láthatna is valamit, bedugja a homokba, és ettől ő csak sötétet lát, és eldönti magában, hogy nincs , nem létezik más, csak a sötétség?
De szerinted Elton John a férjével, és a gyerekeikkel, az csak abból a szűk csőből látszanak, amit a képzeletemmel töltöttem fel?
Egy régebbi kérdésed, csak most lapoztam vissza. „A vér szerinti gyerek anyjával és nem a két "apjával" együttéléshez való joga hol jelenik meg az elméletedben?”. Ha egy elvált anya, vagy apa visz egy következő házasságba gyerek, akkor mi a különbség, hogy más nemű-e az új házastárs? Ha más nemű, akkor már érvényesült a joga, hogy a vér szerinti apjával, anyjával élhessen? Vagy egy közös gyerek után betiltanád a válást, mert a gyerek jogai? Na, ezt soha nem fogjátok felvetni, mert túl sokan vagytok érintettek. Kicsit szélsőségesen ítéled meg a gyerek jogait, ha az egyik szülő második házasságban más neműt választ, akkor nem számítanak a gyerek jogai, de ha vele egyneműt, akkor számítanak a gyerek jogai.
Bircávcal vagy e gy szinten. Idézek vázlatosan egy párbeszédet.
„A béranyaság nem jelent valós utódlást. Hiányosak biológiai ismereteid.”, írta. Vagy a tiéd hiányos. Hogyan lett gyereked? A férfi ivarsejted bejutott EGY IDEGEN NŐ PETESEJTJÉBE. Hogy ez dugással, vagy egy laborban történik, az ilyen szempontból mindegy, ha a te spermád az egyik fél, akkor apa vagy, írtam. „Ja, ha egy férfi saját spermájával megtermékenyít egy petesejtet, legyen az a FELESÉGÉÉ, vagy származzon EGY PETESEJT BANKBÓL, az szerinte nem lesz apa, csak, ha a feleségéé a petesejt.. És erre, hogy egy férfi és női ivarsejt egyesüléséből lesz gyerek, az írta , hogy mutassak kér férfit akinek sikerült megtermékenyíteni a másik petesejtjét. Ez az értelmi színvonal, amire felvágsz?
És a további okosok: „Egy férfi homoszexuálisnak meg azért nem lehet gyereke, mert nincs méhe.”. Ezt egyedül találtad ki, vagy segítettek, kérdeztem. A hetero férfiaknak sincs méhe, tehát nekik sem lehet gyerekük? Ők mit nemzettek, kutyát, macskát, vagy denevért?
Tehát az ilyen szellemi képességű szülők miatt és sokon vannak, ahogy a kommentekből is látszik, nem biztos, hogy jó, ha csak a szülőkre bízzák a felvilágosítást, mert ezt a „tudást” tudjátok csak továbbadni, mert ennyi van, és ragaszkodtok hozzá, hogy a gyerekeitek se tudjanak többet. Ez nekem olyan, mintha egy szülőnek, aki nem tud százalékot, vagy kamatos kamatot számolni, (de akár osztani sem) kizárólagos joga lenne számtanra tanítani a gyerekét, el a matektanárok kezeivel a gyerekeinktől.
süti beállítások módosítása