Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Beszólások és ideg

2021. szeptember 18. - Hagrid

Drága nagyszüleim is tanárok voltak. Szép vörös diplomával. Kevés volt a tanár, kellett az ember, aki jól tanult, mehetett tanárnak gyorstalpalóval. 4 félév és irány az általános iskola. (Ma ilyen ugye meg sem történhetne) Persze drága nagymaminak már volt egy tanítói diplomája, még bezárás előtt, apácáktól, főiskolából, ez így még szebbé tette az egész képzést. Készen állt két amúgy nagyon nem tanárnak való, szinte idegbeteg, paranoid ember, főleg nagymami, aki ha valaki a szomszédból előre hajolt a kertjében, hogy kihúzza a gazt, ő már szentül hitte, hogy az illető direkt a fenekét mutatja neki és szemtelenkedik. Voltak ennél cifrább dolgai is, de nyilván nem akarom, hogy bárki ráismerjen. 

Na nagymami úgy vélte, hogy sem a lánya, sem az unokája - én - ne legyen tanár. Idézem: ,,mert 30 éves korára megőszül", 

Nem így lett. 30 évesen alig volt ősz hajszálam, ha volt egyáltalán. Teltek az évek és nem lett sokkal több, most is csak alapos vizsgálat után találni. Ideg? Nem. Nagyszüleim is azok közé tartoztak, akik ellenségként kezelik a gyerekeket. Illetve kezelték. Néha úgy érzem, hogy a világnak törlesztek a nagyszüleim puszta létéért. Nagymami borzalmas tanári személyiségéért és nagypapi....nála nem itt voltak bajok, őt még kedvelték is páran, de ez megint nem téma. Randa ügyei voltak és nem a suliban.

Ehhez képest meg lehet figyelni, hogy hogy bánok a kommentelőkkel, akik idemerészkednek. Nem úgy, mint a diákokkal, Ők még gyerekek, türelmesen, kedvesen, humánusan kezelek mindenkit. De a blog.hu kommentelőivel szemben nincs kegyelem. Ismerem őket, mint a rossz pénzt, de utoljára, rendesen vagy 10 éve mentem bele itt a kommentharcokba. Szánalmas volt már akkor is és most is. Fb-on legalább látod, hogy kamuprofilos egy illető és le sem állsz vele. A valódi profillal meg már nem mernek ugyanúgy keménykedni. Itt sajnos nincs ilyen, itt farkastörvények vannak és nem, nem hagyom magam. Levetem a kedves, türelmes tanári ént és felveszem a szurkolóét, aki picit vehemensebben kezeli azt, aki eleve beszólással érkezik. 

Tehát amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Értelmes kommentre értelmes reakció várható. Bunkóra? Mit mondjak? Ejnye-bejnyét? Bocsánat, verbálisan én is oda tudok szúrni. 

Eközben elkezdődött az előválasztás, a szeptemberi őrületet túlélem lassan, így picit az ellenzék kapcsán egy amúgy pozitívnak szánt poszt fog következni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr4916693266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása