Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Kupasorozatok és országok

2023. augusztus 22. - Hagrid

Rájátszás, azaz "play-off". Itt tartunk augusztus végén és ami kis hazánkat illeti, már csak egy magyar csapat a Ferencváros maradt talpon. Amúgy a leggyengébb kupában a három közül, a Konferencia Ligában, de mindegy.

Kis kitekintés...mi a helyzet más országokkal? Hasonlókkal?

BL rájátszás: a régióból például a lengyel Raków Czestochowa még küzd, a Crvena Zvezda csoportkörből indul, a Shakhtar Donetsk szintén, de a Maccabi Haifa Izraelből sem a legacélosabb futballnemzetből érkezik.

Európa Liga: a második szint a kupák közül. Két cseh csapat, a Slavia és a Sparta Praha is talpon, az ukrán Zorya Luhansk is, hogy ne csak a gazdag Donyecket éltessük. Szerbiából a Cukaricki, Bulgáriából a Ludogorets, Boszniából a Zrinjski Mostar, kis kedvencem Feröerből a Klakvsik, ellenfelük a moldáv Sheriff Tiraspol, a szlovén Olimpija Ljubljana, a szlovák Slovan Bratislava és a horvát Dinamo Zágráb. A szerb Backa Topola viszont már a csoportkörben van. 

Konferencia Liga: Felsorolni sem tudnám, inkább országonként számadatok jönnek. 2 román, 2 ukrán, 2 kazah, egy-egy szerb, horvát, szlovén, cseh,  észak-macedón, koszovói, albán, izlandi, litván, finn, belorusz, lengyel, bulgár, izraeli és ugye egy magyar csapat is akad. 

 

Összesítem a kupákat: két lengyel, három szerb, három cseh, három ukrán, két horvát, két román, két bulgár, két szlovén, két kazah, két szlovák, két izraeli csapat. 

Aki hozzánk hasonlóan állnak azok: moldáv, bosnyák, albán, izlandi, litván, finn és feröeri bajnokságok. Szép sor. Nálunk vaskos állami támogatás...

Persze ne legyünk telhetetlenek, pl. örmény, grúz, montenegrói, észt, lett csapatok már nincsenek a kupasorozatokban, ahogy a törpeállamokon is túltettünk. Hurrá...

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr6918199113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása