Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Az RTL-tanár

2019. április 09. - Hagrid

Gondoltam, benyomok ide egy képet is, de nem promó oldal ez, kihagyom egyelőre a vizualitást, így is egy nap alatt ez a 3. posztom, ami ritkaság lesz...

Nem akarok sokat írni róla, a többség tudja, hogy

1. a valóságtól itt-ott erősen elrugaszkodik

2. idealizál (és szórakoztat, elvégre filmsorozat, nem dokumentum a Spektrumon)

3. szájbarágós, de kedves filmecske

Nos Nagy Ervin karaktere Szilárd bevágódik a közoktatásba és rendet tesz, ő a tanárok Bud Spencer-e, a rosszfiú, akiért a kollégák rajonganak, azonnal bratyizik vele mindenki, a diri is felnéz rá, mint a tűzoltóra, aki új életet visz a suliba. Igen, így kezdtem, bőrkabát, berobbanás, fiatalabb fejjel, Anger diri hiányolná is a metál zenét, ha nem lennék ott, vagy Szilárd nem lenne ott...és..

...most játsszunk el picit a gondolattal, fogjuk meg Szilárdot, hagyjuk a német közoktatás mintájára leképezett "rtl-magyar" sulit. Tegyük bele szegényt egy átlag hazai suliba. Eredmény?

1. Szilárdot mindenki utálja, 1-2 kivétellel, róluk később.

2. Szilárdot állandóan jelentgetik, hazudnak róla, magyarul fúrják, Szilárdtól meg kell szabadulni.

3. Szilárd szenved, szeretik a tanulók, de ami nála működik, máshol nem. Szilárd érzi, körülötte megállt az idő, csak az ikt fejlődött, az is alig.

4. Semmi sem változik. Szilárd majdnem magányos harcosként küzd. 30-as, 40-es fiatalabb és 60 éves kollégák is azért szurkolnak, hogy elbukjon, hogy nekik ne kelljen mást, másképp csinálni, mert amúgy nem is tudnák és nem is akarják. A lényeg, hogy mindenki megtarthatja az állását, utálhatja a hülye kis libsi-mindentszabad Szilárdot, aki nem tud tanítani.

 

Szilárd harcostársai azok, akik lelkesen minden évben kiválasztják a legjobb képzéseket. Új technikákat, ikt használatot, módszertani előrelépéseket sajátítanak el. Eközben a 60 éves Bözsi néni, Jóska bácsi, a 30 éves egyházi sulikat végzett aggleány Magdaléna és a népnemzeti 29 éves Dávid Taksony bácsi hőzöng, hogy a szülők és a gyerekek is Szilárdot és kolléganőit akarják, remélik, kiimádkozzák.

 

Majd jön a cigiszünet és Bözsi néni, Jóska bácsi, Magdaléna és Taksony lenn örjöngenek az utcán, hogy a gyerekek a leglustábbak, legalávalóbbak a világon, rosszindulatúak, véglények, barmok, semmire sem vivők, elkényeztetettek és utálják őket, mint a szart. Slukk le, tüdő, ki...füst, köhögés stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr5314752159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása