Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Populizmus, demagógia - megoldás?

2021. február 22. - Hagrid

Egy kis politika. Az ellenzéki pártok közül a Momentum bejelentette, hogy Fekete-Győr Andrást indítják miniszterelnök jelöltként (az előválasztáson). Látva az MSZP, majd a Fidesz kormányok ámokfutását, sok-sok éve állítom, hogy kell a vérfrissítés a hazai politikában, mert leszámítva néhány szerelmes-rajongó nyugdíjast (vagy fiatalabb személyt), a Fidesz-hez és az MSZP-hez már a kutya sem kéne, hogy ragaszkodjon. Az MSZP tényleg ment a süllyesztőbe, bár 4-8 százaléknyi szavazót magáénak tudhat (részvételtől függően), amivel talán, illetve jó eséllyel bejutna a parlamentbe, de ennyi. Súlytalan, és ez jó hír. Fidesz? Nekik a demagógia bevált. Az átlag egyszerű falusi polgár, városi nyugdíjas és 20 éves incel, aki nem tud becsajozni/bepasizni retteg minden sötétebb bőrű embertől, akit vagy lát vagy nem, mindenesetre az illető fogja megkapni a nyugdíját, segélyét, állását, kiszemelt nőjét stb. stb- Igen, ezt tudjuk. A kétbites szavazó számára ez valós veszély és már látja, hogy Soros, meg valamely szemüveges gyanús képű-nevű-vallású brüsszeli fickó integet a vonatnak, ami megvan rakva "migránssal". Igen, van ilyen is és van az intelligens, tanult figura, mint néhány kollégám, aki arra hivatkozik, hogy millió számra engedtek be EU-s országokba anno afrikai és közel-keleti bevándorlókat és lásd, mennyi baj lett belőle. Persze magyarázhatod neki a gettósodás, a másodrendűség hibáit, meg azt, hogy ettől még a Fidesz nem lesz jó...mintha falnak beszélnél. És persze a hithű "keresztény" is retteg a muszlim inváziótól...de a négerektől is persze, akkor is, ha keresztény, mert hát na...más kultúra, biztos lusta, meg bűnöző és hát lásd, "a cigánysággal is mi lett". A sok hülyeségbe nem mennék bele, a vitákba sem, majd máskor. Nézzük meg, van-e ilyen a túloldalon.

Nos, a Momentum számomra szimpatikus társaság. Teli van szerény, jó képességű háttéremberrel, kevés bugrissal, de alapvetően egy ígéretes kezdeményezés. Akárcsak a Kétfarkú Kutya Párt, igen. A DK...nos Fletó maga a megtestesült demagógia, akkor is, ha visszavett, a felesége nézeteivel meg nem feltétlen értek egyet, nem az EU Egyesült Államokban látom a megoldást. Az Mszp-ről tudnék még írni, elég Gajdára gondolni vagy a múltjukra. Néhány lelkes kis figura még életben tartaná, de...minek. Egy komcsi múlt nélküli európai szocdem párt igen, az jól jönne. Az LMP jó volt, de kinyírták magukat, Szélt és Hadházyt elhajtották, majd egymásnak estek. Kár...kellene a zöld politika, de talán majd mások. Jobbik? Minden elismerésem Jakab Péteré, a sok vérveszteség tényleg hozott tisztulást és a vidéki bázisból is találkozok lépten-nyomon olyan emberekkel, akik intelligensek, nem a buzizás-zsidózás a kenyerük. Más kérdés, hogy még mindig van pár vállalhatatlan politikusuk, de legalább a mondanivaló most okés.

Nézzük Fekete-Győrt. Az általános vélekedés szerint, ő az új Orbán Viktor. Nos, azon kívül, hogy a DK-s kommentelő ezzel a marhasággal szórta teli az elmúlt években a FB-ot, maradjunk annyiban, hogy ez marhaság. Orbán már 90 táján sem volt komplett, mérsékelt politikus végképp nem. Fekete-Győr és csapata centrista, alapvetően liberális, de maximum jobb-közép. Orbán pedig szélkakas.

Az is tény, hogy a Momentummal szépen felszívták a korábbi Együtt-PM, majd az LMP szavazóit is, ami szép teljesítmény. Nyilván szeretnének erősíteni és Fekete-Győr gondolt egyet, "nyúljunk a demagógiához". Bedobta a 100.000 Ft/oltás szöveget olyan stílusban, amitől a hideg futkosott a hátamon. Értelme? Semmi. Az átlag embert nem megvenni kell, hanem lassan, nehezen okosítani, hogy megértse, egy oltás nem öl meg, nem méreg, nem chip van benne, hanem segít. Sok szegényebb országban az átlag emberek kilométereket utaznak, hogy oltásokhoz jussanak, malária ellen pl. de nálunk meg felvonulnak ellene, mivel ez tömeggyilkosság... Tehát Fekete-Győr úgy gondolta, hogy az egyszerűbb megoldáshoz nyúl, a hülye embereket nem megtanítja gondolkodni, hanem megveszi. 1 millió behülyített ember megvétele 100 milliárd forint lenne ennek megfelelően, ami irdatlan összeg és jobb, ha el is felejtjük. Viccnek jó lenne, ha a Kutyapárt vagy a Hírcsárda írná...

Emellett alapvetően Fekete-Győr jókat szokott mondani, de messze nem ő az az ember a pártjában, akire szívesen voksolnék miniszterelnök jelöltként. Azért persze nem vagyok naiv. Tudtuk, hogy neki ez volt a célja. Gyurcsánynak is nagy érvágás, hogy nem lehet miniszterelnök, Fekete-Győr ezt nem emésztené meg. Kár...pedig nem vagyok a fiatalok ellen. Cseh Katalin kiváló választás lett volna, hiába nyafog pl. Hont András, hogy tapasztalat híján vannak. Hontnak a fő baja az, hogy a Momentum nem mondja kamunak a járványt, hogy van rá intézkedési terve - jobb, mint a Fidesznek - és az oltást is jó megoldásnak tartja. Emellett a tapasztalat hiánya...na nem, Hont úr nagyon jól tudja, hogy akinek politikai múltja van idehaza, min. 10 év, az már sáros... Meg Fekete-Győr nem Orbán, nem egyedül vezet, ahogy Orbán próbálkozik. Fekete-Győr csapatában pedig van néhány igen tapasztalt és csendes, de hozzáértő figura. Kerpel-Fronius is az, de könyörgöm, ki ismerte a polgármester választás előtt? Csendes kis szerény ember. Jó szakember, de nem kirakatba való. Így azt mondom, örülök is, meg nem is. Nekem Fekete-Győr a szavak embere, dumás. És igen, sajnos olykor demagóg. Ez rossz jel és csak remélném, hogy a választásokig tart, mert kormányzásnál erre semmi szükség. Az embereknek valódi eredményekre és azok jó kommunikálására van szükség, hogy elinduljon egy morális javulás, hogy ne csak azt mondogassuk, hogy "a magyar társadalom velejéig korrupt és ez van". Mert nem...nem vagyunk kíváncsiak a beletörődésbe, szeretnénk, ha ez generációról generációra kikopna szépen. 10 évente látványosan csökkenve. Ehhez pedig igen, fentről kell kezdeni. Nem duma kell, hanem terv és kőkemény cselekvés. Egyelőre persze annak is örülök, ha a Fidesz posványa lecserélhető lenne, hogy legalább lélegzethez jussunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr9816434952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2021.02.23. 17:04:35

Brendel fiókját valaki feltörte és értelmeset kommentelt a nevében.

horrorpornó bábszínház 2021.02.23. 18:51:59

"Kétfarkú Kutyapárt"
Milyen lehet egy kétfarkú párt? Vagy egy bárhány farkú?

Aki annyira hülye, hogy le sem tudja írni azoknak a nevét, akikről ír, miért akar írásban észt osztani?

Hagrid 2021.02.24. 00:30:45

@Jozsef_6:
1) Az MSZP politikusai nem öregek.

Ki mondta, hogy azok? A párt régi és levitézlett. Értem, ha bánt, de a választók is így látják, akik az Mszp-re szavaztak az utóbbi években.

2) Aki azt hiszi, hogy a fiatal jobb, csak mert fiatal, az egy naiv hülye.

Miután épp kritizálom Fekete-Győrt, aki fiatal, szerintem épp arról írok, hogy nem, nem jobb. Tény, hogy sáros múltja nincs, de persze lehet.

3) "millió számra engedtek be EU-s országokba anno afrikai és közel-keleti bevándorlókat és lásd, mennyi baj lett belőle. Persze magyarázhatod neki a gettósodás, a másodrendűség hibáit"

"" És persze a hithű "keresztény" is retteg a muszlim inváziótól...de a négerektől is persze, akkor is, ha keresztény, mert hát na...más kultúra, biztos lusta, meg bűnöző és hát lásd, "a cigánysággal is mi lett". "

Most akkor rasszista vagy, vagy nem?! Találd már ki, hogy egyáltalán mi a véleményed, mert itt össze-vissza beszélsz magad ellen."

Amit írtam, abból az jött át, hogy rasszista vagyok? Mikor a rasszista hozzáállást kritizálom? Ha idézem a rasszista szövegeket, akkor azok az enyémek?

4) A maradékot meg elintézhetjük azzal, hogy Momentum-buzi vagy. Nyomod a nyalást ezerrel, még azt se mondhatjuk, hogy propagandát, mert még propagadnda sincs a postban, csak nyalás. Érveid nincsenek, csak buzi vagy beléjük.

A fenti poszt egy Fekete-Győr kritika. Szövegértés elégtelen, gratula. A személyeskedést bent hagyom, téged minősít.

5) Ja, és a vége a legjobb, amikor azt mondod, Fekete-Győr is demagóg, de hát a te demagógod, az jobb, mint a mások demagógja, és hátha a választásokig lesz csak demagóg, és utána nem lesz olyan diktátor, mint Orbán. Tényleg, bazdmeg, te nem tanultál Orbán történetéből semmit. Te akárhányszor megválasztod a következő diktátort.

Te nem tanultál az Mszp éveiből? Hány esélyt akarsz még nekik adni? Én leírtam, hogy épp csalódtam a Momentum döntésében, mert Fekete-Győr demagóg szövegei a választás megnyerésére hajtanak, de ez visszaüthet. Mit kéne írnom? hogy Kunhalmi Ágnes a fény az éjszakában? Vagy ássuk ki Lendvai Editet a pincéből? A Momentum csak egy kezdeményezés, ami a politikai vérfrissülést jelenti. Írtam, hogy dicséretes Jakab hozzáállása és van esély a Jobbik megújulására is, sőt, Fletó ide vagy oda még a DK-ban is van rá esély. Ehhez képes "momentum buzi vagyok"...

Hagrid 2021.02.24. 00:34:48

@horrorpornó bábszínház: Bár a komment távol áll az építő kritikától, megnéztem még egyszer a párt nevét, hogy mi lehet a gond, fenntartva, hogy nem vagyok köteles kiírni a teljes nevüket (Magyar Kétfarkú Kutya Párt). Bár sehol nem szerepel a kommentben a konkrét hiba, megértettem, hogy nem a párt kétfarkú és azt a szerencsétlen kimaradt szóközt pótoltam. Gyanús, hogy a legtöbb médium (origótól az indexig) cikkenként több hibával dolgozik, amiket profik írnak, de persze okés, értem én, nem tetszik az írás, keressünk egy helyesírási hibát és igen! A Kutya Pártot egybeírta, hurrá! :D

Hagrid 2021.02.24. 00:38:07

@MAXVAL birсaman közíró: Eskü nem tudom, minek írok egy közismert kétbites bolgár trollnak, de egye fene. A lényeg egyszerűbb: itt többpártrendszer van és merünk kritikus hanggal élni, mégis összefogni. Nálatok a két párt, ami egy, a fityisz és a kdnp-nek nevezett párt, amiért még szegény Jézus is szégyelli magát, na ott sem kritika, sem összefogás, csak bekussoltatás, egy vezér mind felett és sem kommunikáció, sem kompromisszum, csak tolakodás a mézesbödönért. A XX. század konzervatív politikusai a túlvilágról nézik (Bethlen, Teleki, Tisza, Antall...), hogy mit művelnek ezek, magukat jobboldalinak és keresztény demokratának, meg persze konzervatívnak nevezve...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.02.24. 01:09:19

@Hagrid:

Érdekes, amikor a ballibek voltak egy táborban, az persze jó volt, meg most is jó, hogy mindenki betagozódott Gyurcsányné alá.

Én ellenzem a kereszténydemokráciát és a konzervatívizmust is, szóval nekem ezt ne mondd.

Hagrid 2021.02.24. 23:12:37

@MAXVAL birсaman közíró: Én meg Gyurcsányt és az Mszp-t nem bírom. Az Mszp-Szdsz kormányokat sem bírtam, tehát nem, nem volt jó.
Jelenleg az ellenzékben ott a Jobbik, amely mérsékelt jobboldali irányt vett, a jobbra húzódott zöld LMP, a centrista Momentum, a liberális DK és a balos vagy hasonló Mszp-pm. A ballib az utolsó két párt az egészből, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat és Márky-Zayt szintén jobboldalra szokás sorolni. Nekem ez egy olyan szövetség, amely kommunikációra és kompromisszumra kész. Még úgy is szimpatikusabb, mint az erre nem hajló Fidesz, hogy van benne sok politikus, akit szívem szerint kipakolnék a közéletből...
Az Mszp súlytalanná vált, Dobrev Klára pedig jelenleg a legkevésbé támogatott miniszterelnök jelölt. Ez nem betagozodás, Gyurcsányék szimplán háttérbe kénytelenek szorulni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.02.25. 08:04:31

@Hagrid:

Annyira háttérben van Gyurcsány, hogy ő a vezető erő. Szóval ezek mind ballibek, pont.
süti beállítások módosítása