Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Sztrájk - engedetlenség röviden

2022. szeptember 11. - Hagrid

A tanév eleje mindig pörgős, én sem akarom szaporítani a szót igazából. Elkezdték néhány suliban az ellenállást, miután a kormánnyal nem lehetett dűlőre jutni a sztrájk kapcsán. Ez röviden annyi volt, hogy kormányék azt akarták, hogy menjen a tanítás, a sztrájk meg ugye ennek az ellentéte. Mivel meghozták a megfelelő rendeleteket, miszerint, ha nekik nem tetszik, akkor nem lehet sztrájk, így maradt az engedetlenség. 

Felmértem nálunk is, mi a lelkesedés szintje. Nos lelkesedés van, harciasság is, de anyagilag annyira padlón van mindenki, hogy egyszerűen csak néhány napot tudnánk végigcsinálni. Mindezt ősszel, ami éppenséggel még annyira sem izgatja a kormányt, mint a tavaszi. Szolidaritás nélkül viszont nem megy, így jó eséllyel mi is és sok más iskola is bele fog vágni, mert ígéretekből, amiből a legkeményebb 2028-ról szól, nem lehet számlát fizetni. Márpedig nap és szélerőművek terén eléggé lemaradtunk, így az áram nálunk sem lesz olcsóbb... 

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr1317929261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása