Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Olimpia Budapesten?

2023. október 25. - Hagrid

Egy nagyon rövid poszttal adok életjelet. Sok ismerősömmel együtt én is sportbarát vagyok, viszont sokukkal szemben a lehetséges budapesti olimpia kőkemény ellenzője. Miért? Mert hazafiatlan vagyok? Büdös libsi? Áruló? Öngyűlölő?

Nem.

Nagyon egyszerű, hadd vezessem le:

2020 - Tokyo

2016 - Rio de Janeiro

2012 - London

2008 - Peking

2004 - Athén

2000 - Sydney

 

Az utóbbi 25 év nyári olimpiáinak helyszínei. Nézzük csak a demográfiai adataikat. A népességet, konkrétan.

Tokyo: 14 millió fő, a teljes agglomerációval 40 millió

Rio: 6,7 millió fő, agglomerációval 12 millió

London: 8,8 millió fő, agglómerációval 14,8 millió

Peking: 22 millió fő

Athén: 3 millió fő, agglomerációval 3,6 millió

Sydney: 5,2 millió fő

 

Közülük a legkisebb tehát Athén, ráadásul az összes közül a leggyengébb gazdasággal is a görögök bírtak. Életszínvonalban természetesen eléggé ramaty Brazília is, de gazdasági potenciálja jóval nagyobb a hellénekénél.

 

Ezzel szemben Budapest: 1,7 millió fő, agglomerációval 3 millió. Gazdasági ereje talán Athénhoz mérhető. Ahhoz az Athénhoz és Görögországhoz, amit nagyon meggyengítettek az olimpiai költségek és részben emiatt, részben a pocsék és pazarló gazdaságpolitikájuk miatt államcsődig jutottak, amiből azóta sem tudtak rendesen talpra állni. 

Szóval miért nem akarom, hogy mi rendezzük? Se infrastruktúra, amit utána fenn tudnánk tartani, sem elég nagy város, sem erős gazdaság nincs hozzá. Bocsánat, de egyelőre nem időszerű. Amikor már erősebbek leszünk és nagyobbak Athénnál, akkor esetleg...de ahhoz új gazdaságpolitika kell. Én ugyanis nem rosszat akarok, igen, szeretnék magyar sikereket, érmeket, pontokat, helytállást látni és féltem a hazámat, nem akarnék államcsődöt, de visszaesést sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr2718243187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása