Avagy élményeim, puffogásaim története álnevekkel

Tanári dohányzó

Tanári dohányzó

Polgári engedetlenség, háború és kitekintések

2022. március 06. - Hagrid

Tudom, hogy eltűntem, rég volt bejegyzés, részben szándékosan, mert megvártam, míg többszáz suliban lesznek polgári engedetlenkedők, így a beazonosításom is nehezebb, másrészt tényleg kevesebb ideje van az embernek, ha dolgozik, és legális vagy nem legális sztrájkot is szervez. 

Igen, mi is engedetlenkedtünk, igyekeztem szervezni magam is, mert a pedagógus is olyan, mint a legtöbb polgár, mindig mondja, hogy na csinálunk valamit? Vagy valaki szervezi? És mietőtt a nem pedagógusok kiborulnának, jelzem, hogy tudom, engedélyezett a sztrájk, este, éjjel és hajnalban. Akinek ez a cinizmus nem veri ki a biztosítékot, csak szajkózza, hogy milyen derék a kormány és milyen sok jót tesz...Az kerülje el a blogomat inkább. Mert ha egy termelő egység reggel 8 és este 18 között üzemel, majd benyomják, hogy 18 után reggel 8-ig mehet a sztrájk, akkor az olaj a tűzre és biztos, hogy aki nem volt addig mérges, annál is beindul a lázadás lángja. Persze ehhez nem árt empátia, ráadásul csendben megjegyzem, ahogy korábban írtam róla, átfogó reform kell, mert lenne haladó pedagógus jelölt, de sem a rendszer, sem a közeg nem vonzó nekik, a fizuról nem is beszélve.

A háborút a címbe beleírtam, nem tudom, mennyit írjak róla most. Nálam sokkal jobban már megfogalmazták a lényeget, pl. most Ungváry Krisztián is, a telex-en olvasható cikkében, így nem szaporítom nagyban a szót. Továbbra is nem az ukrán kormányt sajnáljuk, hanem az ukrán embereket. Nem, Putyin és kormánya semmivel sem jobb, mint az ukrán vezetés, a háború meg nem megoldás. Hogy mik lesznek vagy lehetnek az eredményei, arról majd talán írok külön posztban. Egyelőre elkeserítő az egész és tanulságos is, hogy sem itthon, sem máshol nem szabad hagyni, hogy a demokrácia helyett egy ilyen féldemokratikus, elnyomó rendszer kerekedjen felül. Csírájában kell elfojtani és akkor most Oroszország sem ilyen eszközöket használna.

Már korábban akartam tisztázni, mert nyilván kellemetlen lehet egyes kommentelőknek a hangnemem. Nos leírom a tisztázás végett, hogy élőben röviden cuki, türelmes, higgadt és empatikus vagyok, rettenetesen udvarias és többnyire tisztelettudó. Tehát szöges ellentéte annak, amivel itt lehet találkozni. Miért is? Mert ez a blog.hu, egy amolyan virtuális vadnyugat, ahova sok profillal, álnevekkel, x e-maillel írogatnak emberszabásúak és itt ha átmegy az ember udvariasba, akkor megeszik reggelire. Régóta fenn vagyok, láttam, tudom, nem éri meg kedvesen viselkedni, csak normális hangnemű emberekkel persze. Amilyen az adjonisten...

Szívem szerint írnék még a foci kapcsán, hogy márciusban az európai kupákban mely régiónkbeli klubok vannak még versenyben, ahol állami milliárdok helyett ifinevelés, józan gazdálkodás folyik. Röviden ilyen az Európa Ligában még a szerb Crvena Zvezda vagy a Konferencia Ligában a Slavia Praha vagy az osztrák LASK Linzből. De a legjobb 32 között ott volt még a Partizán Belgrád és a Dinamo Zágráb is. Mi meg annak is örülünk, ha a csoportkörbe magyar csapat jut...

Igyekszem hamarosan jelentkezni, mivel közeledik a parlamenti választás, így picit ránéznék a pártokra. Addig is lázadunk és köszönet mindenkinek, aki mellettünk van, és átérzi, hogy az oktatás megmentése az ország jövőjének biztosítéka.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagrid.blog.hu/api/trackback/id/tr417773408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása